Dinsdag 30 juni 2020

 

Dag trouwe lezers van de Oppeppers,

Dit is de laatste keer dat de Oppepper op dinsdag verschijnt.

Morgen, 1 juli een speciale aflevering met de leukste filmpjes tot nu toe.

En daarna komen we op in deze maand uit op zondag en woensdag.
 
We wensen je een prettige dinsdag.
de oppepsters...
 
Knutsels van zondag, nu goed

Zondag ging er iets mis met de knutsel-rubriek. We hadden niet alle foto's die Ella gemaakt had, opgenomen.
Nu staan ze er wel.
Dus misschien nu nog eens proberen?
Lees hier de beschrijving.


 
Klassiek voor de dinsdag
Vandaag laat ik je kennismaken met twee buitengewoon gekke, maar fantastisch muzikale 'jongens', die de hele klassieke muziekwereld op zijn kop zetten: Two Set Violin.

In deze uitzending gaan ze in op het spelen van de blokfluit: Hoe belachelijk dit instrument is ....totdat ze Lucie Horsch horen spelen, (zie de Oppepper van zondag 21 juni). Dan gaan ze het zelf proberen. Hilarisch. Hun Engels is ondertiteld. Het filmpje.Vervolgens valt de hele blokfluitwereld over hun heen. En Lucie Horsch zelf post hier een verdediging van de blokfluit, als een volwaardig en belangrijk muziekinstrument. Ze laat allerlei speeltechnieken horen. Het is heel leuk te zien wat zij allemaal kan op haar blokfluit, zelfs tweestemmig spelen.

Op youtube vind je nog meer reacties van blokfluitisten.
Maar lang geleden heb ik met verbijstering naar dit filmpje van Two Set Violin gekeken met de beroemde violist Hilary Hahn. Ze spelen voor publiek terwijl ze werken met een hoelahoep. En als je nog meer wil zien van Hilary Hahn met de boys kan je nog meer  plezier hebben met en om Klassieke Muziek.
 
Cabaret voor de dinsdag
 

 
'Iets met kunst', van Henk Roos
De Chinese make-upartiest He Yuhong doet iets met kunst. Ze transformeert zich in een handomdraai in een tronie van een oude meester. In dit filmpje zijn Mona Lisa en de dame met de hermelijn van Leonardo aan de beurt.

Het komt ook voor dat je soms wordt geconfronteerd met ‘toevallig beeldrijm’.

Zo deed deze persfoto van de ‘viruswaanzindemonstratie’ van vorige week zondag mij sterk denken (schrijft Henk Roos, samensteller van deze rubriek) aan het schilderij ‘De tussenkomst van de Sabijnse maagden’ van J.L. David (1799)…
 
En hebben jullie het kunstwerk van de Spaanse kunstenaar Eugenio Ampudia al gehóórd? In een afgeladen Gran Teatre Liceu in Barcelona speelt het Uceli Quartet het mooie Crisantemi strijkkwartet van Puccini voor meer dan 2000 potplanten. De planten gaan naar zorgmedewerkers.
 
Recept van Henja, rijst met kouseband


Wat hebben we genoten om na een avondje stappen nog even op het Rembrandtplein bij Max Woisky Jr. een afzakkertje te halen voor we met lijn 9 naar huis gingen.
Kouseband (zie plaatje) heb ik in Hilversum niet gevonden, maar met speciebonen kan het ook. En ja, aardappelen vlees en groenten eten ze ook in Suriname.
 
 
Vervolgverhaal van Corinna
Het verhaal was niet goed afgelopen:
 
Als hij de blik van ongeloof in Annies ogen ziet vult hij aan: ‘Hij is van de weg geraakt en over de kop geslagen over de vangrail.’
 
 
Bewegen thuis, rond het Hilversums Wasmeer
Ondanks dat het vandaag een wat minder mooie dag wordt, is een wandeling door de bossen rond het Wasmeer niet te versmaden. Loop lekker mee met buurtsportcoach Laura  Een wandeling van 4 km door de mooie natuur rondom Hilversum. Wat zijn we daar toch mee bevoorrecht! Vakantie in eigen stad!

En een sessie stoelyoga. Binnenkort gaan we dat ook aanbieden in het echt. Wat voor jou misschien?
Lucht-dirigeren als oppepper. Kom er maar op! En je wordt er ook zo blij van.

Een zevenenzeventigjarige ballerina uit Londen laat zien dat bewegen je jong houdt. Weliswaar in het Engels gesproken maar alleen al het kijken naar deze krasse dame is een oppepper om zelf ook in beweging te blijven. 
En ook nog een heel fitte bijna honderdjarige. Maar ons eigen Senverlid Susan slaat met haar 100 jaar al deze fitte senioren. Ze was vorig jaar VIP op het KLM-open golftoernooi.
 
 
Corona-dashboard Gooi-en Vechtstreek
Wil je weten hoe het er voorstaat met de besmettingen in onze regio?
Klik hier voor het actuele regio-overzicht Gooi-en Vechtstreek.
 
Gedichtjes als afsluiting
Kleine gedichten van Toon Hermans als afsluitintg