Banner Gomde Denmark

Nyhedsbrev - Juli 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Årets sommerlejr med Chökyi Nyima Rinpoche sluttede sidste weekend. I ti dage hjalp Rinpoche os til at afdække og genkende sindets natur.

Welcome of Chökyi Nyima Rinpoche summer 2016
Rinpoches ankomst d. 25. juni
 

Chökyi Nyima Rinpoche
  
Chökyi Nyima Rinpoche er netop udkommet med en ny bog på dansk, kaldet 'Åbne Øjne'. I enkle anvisninger og med varme og humor giver Rinpoche sit bud på, hvordan vi kan lære at håndtere livets svære situationer, udvikle ægte kærlighed og finde modet til at leve livet med en åbenhed, der ser og omfavner verden, som den virkelig er.

Bogen kan købes gennem Gomdes hjemmeside, her. Overskuddet går til genopbygningen af Rinpoches tempel i Nepal.


 Nyt fra Gomde

Sommerlejr 2016

Chökyi Nyima Rinpoche på sommerlejren 2016På sommerlejrens første seminar gav Rinpoche undervisning i, og indvielse til, at begynde Taras tre fortræffeligheder, et online meditations-program hvor man løbende modtager undervisning og instruktioner til sin daglige praksis. Programmet får fremragende anmeldelser af brugerne – som der er mange af på Gomde – og vi anbefaler det varmt til dig, der går og tænker over, hvordan du kommer ordentligt i gang med din egen daglige praksis. Du kan se mere om Tara-programmet her.

På andet seminar gav Rinpoche dyb og simpel undervisning i vores alles kærlige og åbne natur.

Under den årlige Ngakso puja, Ocean of Amrita, som afholdtes midt under sommerlejren, deltog mere end 200 mennesker.
 
Ngakso puja Gomde Danmark sommer 2016
 
I det hele taget var der denne sommer rekordmange mennesker på sommerlejr på Gomde, men selvom rammerne var spændt til bristepunktet, var det en utrolig harmonisk, glad og kærlig sommerlejr. Tak til alle jer, som var der.

Lama Tendar på Gomde

Lama Drubgyu TendarLama Tendar ankom til Gomde under sommerlejren, og vi ser meget frem til de kommende tre måneder hvor han underviser her igen. Lama Tendar er en enestående, nærværende og varm formidler med dyb praksiserfaring. Vi anbefaler alle at komme og modtage hans undervisning. Se programmet på Gomdes hjemmeside, her.
 

Hjælpere søges til Chokling Rinpoches besøg i september

Effektive hjælpere søges til at gøre rent på Gomde d. 5., 6. og 7. september i forberedelse af Tsikey Chokling Rinpoches besøg. Som hjælper optjener du rabat på fremtidige kurser. Hvis du er interesseret, så kontakt Bernice, bernicetilly@gmail.com snarest muligt.
 

"Tara's triple excellence" på dansk
 
Chökyi Nyima Rinpoches online-praksisprogram, som allerede har gavnet hundreder i den engelske version, er ved at blive oversat til dansk. Erfaringen fra de øvrige oversættelsesgrupper fra andre lande er, at vi har brug for at kunne lønne en videoredaktør for at gøre arbejdet færdigt. Det er en meget stor og tidskrævende opgave. Derfor har vi brug for donationer. Donér gennem foreningens konto og skriv at din donation skal gå til Tara online-programmet, så er du sikker på at få skattefradrag for din donation.
 
Hvis du har lyst til at hjælpe med selve oversættelsesarbejdet, vil vi også meget gerne høre fra dig - skriv til Gomde på gomde@gomde.dk.


  Nyt fra Sangha-foreningen
 
Sanghaforeningens årlige generalforsamling blev afholdt under sommerlejren. Vi opfordrer alle til at give sig tid til at læse referatet, idet vi i år havde mange vigtige ting på dagsordenen.

Som det vigtigste vil vi fortælle, at Gomdes vision og målsætninger blev vedtaget på generalforsamlingen og efterfølgende også godkendt af Rinpoche. Det er vi meget glade for, for det betyder, at vi nu har opbakning og mandat til at gå i gang med at realisere de drømme og ønsker, som både Rinpoche, fonden, foreningen og sanghaen har haft i lang tid.

Der blev på generalforsamlingen valgt to nye bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen består nu af: Kathrine Olldag, Line Hofstätter Tofte, Rune Lacroix, Bodil Bojesen og Lone Wichmann. Bestyrelsen vil i den kommende tid udarbejde en plan for at sætte handling bag visionens målsætninger.


Nyt fra arbejdsgrupperne
 
Byggegruppen

Vi er nu klar til at begynde opførelsen af indgangsportalen til Gomdes tempel. Du kan se et billede af indgangsportalen her. Samtidigt skal der gennemføres en midlertidig optimering af køkkenet, hvilket inkluderer tilkobling til byvand, ny kloak og el-tilslutning. Det midlertidige køkken skal fungere indtil vi får udarbejdet en ny lokalplan, der muliggør opførelsen af et større bygning med køkken, spisesal og værelser. Disse prioriteringer blev også præsenteret under årets generalforsamling, hvor de opnåede fuld tilslutning.

Vi er alle sammen med til at bestemme hvor hurtigt det skal gå, idet vores donationer til foreningen er øremærket til dette. Så vi opfordrer kærligt til, at du vælger at hjælpe Gomde, for Gomde er også dig.  

Fundraising – vi søger erfarne fundraisere!

Både nuværende og fremtidige byggeprojekter koster penge, og der er derfor brug for nogen, der arbejder med fundraising. Har du kompetencer til at hjælpe os med at arbejde med fondansøgninger, crowdfunding, etc., må du meget gerne skrive til Gomde på gomde@gomde.dk.


Kurser og arrangementer
 
Chokling Rinpoche, 8.-18. september 2016
 
8.-11. september:  Padmasambhava retreat

Det særlige aspekt af Padmasambhava, som vi vil praktisere i dette retreat, er fra tekst-cyklussen "Den ønske-opfyldende juvel" (Yishin Norbu). Gennem fire dages intensiv praksis vil Chokling Rinpoche give Padmasambhava-indvielse, lede praksis-sessioner og give vejledninger og velsignelser. Som en del af retreatet vil Chokling Rinpoche også give Vajrapani indvielse; en særdeles kraftfuld indvielse, som gives for at overvinde ydre og indre forhindringer og sygdomme som ellers kan forstyrre ens praksis. Læs mere eller tilmeld dig her.

11.-16. september:  Guru Dewa Chenpo retreat

Her vil Chokling Rinpoche give Guru Dewa Chenpo indvielsen og vejlede os i dens praksis, som er kort, enkel og nem at udføre, samtidig med at den hurtigt bringer resultater. Den er særligt til gavn i disse moderne tider, hvor så mange af os lider af stress og depression, og ofte føler os overvældede af vore tanker og mentale anspændthed. Læs mere eller tilmeld dig her.

16.-18. september:  Den trefoldige himmel

I dette korte weekend-retreat vil Chokling Rinpoche instruere os i den dybtgående meditationsteknik kendt som "at forene den trefoldige himmel", som er en særlig metode til at styrke ens træning i sindets natur i overensstemmelse med Dzogchen. Læs mere eller tilmeld dig her.

Program for Lama Drubgyu Tendars undervisning, juli-september 2016

9.-17. juli: Padmasambhava Sadhana-træning retreat

2.-7. august: Chöd retreat

19.-21. august: Hjertesutraen

23.-25. september: Bodhisattva træning

OBS: Lama Tendars undervisning vil blive oversat til engelsk, undtagen "Meditations-workshop II" og "Bodhisattva træning" hvor der vil være oversættelse til dansk.

Desuden er der fra og med d. 7. juli igen meditationsaften hver torsdag fra kl. 19:30 til kl. 21:00, undtagen i uger hvor der er lukkede retreats (dvs. ingen meditationsaften d. 14. juli, 4. august, 8. september og 15. september).

Erik Pema Kunsang, 30. september - 2. oktober: "Kunsten at leve og dø"

Kunsten at leve og dø er at favne døden som en mulighed for at frigøre bevidstheden. Undervisningen baseres på Padmasambhavas Sidste Ord samt hans korte Bardo Sang. Læs mere eller tilmeld dig her.
itel)(tel)

Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk

 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk

Ngakso puja Gomde Danmark sommer 2016

Website: www.gomde.dk