Facebook Twitter Instagram YouTube
Logo Reddingsbrigade IJmuiden
header foto
Beste leden van de IJmuider Reddingsbrigade, beste ouders,
 
Zwembad De Heerenduinen is weer geopend. De IJmuider Reddingsbrigade start vanaf vrijdag 22 mei 2020 weer beperkt de zwemactiviteiten op.

De zwemlessen zullen op andere tijden zijn dan dat u gewend bent. Wij vragen u dringend deze mail goed door te lezen, zodat u goed op de hoogte bent.

Kom niet zwemmen als:
 • Je de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Iemand uit jouw huishouden koorts (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
 • Iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was.
 • Je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 • Je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan, zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts.
 
De vrijwilligers van de IJmuider Reddingbrigade hebben altijd het recht om zwemmende leden de toegang tot het zwembad te weigeren bij vermoeden van symptomen. 

Elementair zwemmen
Helaas zien wij geen mogelijkheid om volgens de richtlijnen les te gaan geven aan de elementaire groepen. Dit zijn de groepen met de gekleurde lintjes (badjes 1 t/m 4) en het elementair voor volwassenen. In de richtlijnen staat namelijk dat wij 1,5 meter afstand moeten bewaren tussen de leerlingen en de instructeurs. Wij achten dit niet veilig als de leerlingen nog niet volledig zelfstandig kunnen zwemmen. Als uw kind zwemt in badje 1, 2, 3 (doelgroepenbad) of 4 (wedstrijdbad overdwars) dan is er dus helaas geen zwemmen.
 
A-, B- en C-diploma
Alle kinderen voor het A-, B- en C-diploma zullen gezamenlijk op hetzelfde uur gaan zwemmen: 18.15 uur – 19.00 uur

Om de toegang tot de zwemles te reguleren en contact tot een minimum te beperken, vragen wij uw aandacht voor het volgende:
 • Kleed uw kind thuis om met de badkleding en kleding voor het gekleed zwemmen aan.
 • Kom 10 minuten voor aanvang van de lestijd.
 • Kom alleen met uw kind (geen broertjes/zusjes mee, 1 ouder met 1 kind). 
 • Houd uw bandje bij de hand, zodat u meteen door de tourniquet kunt lopen.
 • Draag bij voorkeur badslippers om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
 • Kinderen die voor het A-, B- en C- diploma zwemmen, worden geacht thuis de kleding voor het gekleed zwemmen aan te trekken (eronder natuurlijk de zwemkleding), zij mogen direct bij aankomst doorlopen naar het zwembad. Wilt u uw kind een tas meegeven voor de natte kleding?
 • Volg de looproute naar de voor uw kind bestemde kleedcabine (grote kleedkamers zijn afgesloten, kleine kleedcabines worden aangewezen per diploma, zie plattegrond).
 • Uw kind doet de extra kleding uit (bijvoorbeeld trui, jas) en deze extra kleding gaat in een tas. Deze tas neemt u weer mee naar buiten; er blijft niets achter in de kleedcabine!
 • Uw kind loopt richting het zwembad en wordt door een instructeur naar zijn groep begeleid.
 • U verlaat via de tourniquet het zwembad. U wordt geacht buiten het pand te verblijven tijdens de zwemles van uw kind.
 • 5 minuten voor het einde van de les kunt u door de tourniquet naar een vrije kleedcabine (in de aangewezen sectie, zie plattegrond) om op uw kind te wachten.
 • Een vrijwilliger zorgt ervoor dat uw kind weer bij u terug komt.
 • Kleed uw kind zo snel mogelijk weer aan en verlaat het zwembad via de aangegeven looproute.
 • De föhns mogen niet gebruikt worden, ook geen zelf meegebrachte föhns.
Helaas hebben we het examen door de coronamaatregelen een dag van tevoren moeten annuleren. We willen voor de leerlingen van het A-, B- en C-diploma de komende weken kijken of zij nog steeds aan de exameneisen voldoen. In principe voldeden de aangemelde examenkandidaten aan de eisen, maar omdat er al enige tijd niet gezwommen is, is een opfriscursus nodig. Hopelijk kunnen zij dan voor de zomervakantie toch nog hun diploma halen. De lessen voor het A-diploma worden gegeven in het doelgroepenbad. De lessen voor het B- en C-diploma worden gegeven in het wedstrijdbad. 
 
18:15 uur – 19:00 uur
Diploma Locatie
A Doelgroepenbad
B Baan 4, 5 en 6
C Baan 1, 2 en 3

 
Overige diploma's 
Voor de kinderen t/m 12 jaar worden er normale zwemlessen aangeboden. Voor de kinderen ouder dan 12 jaar, wordt er een combinatie van techniek en conditie, aangevuld met andere spelelementen, aangeboden. In de richtlijnen staat namelijk aangegeven dat de kinderen onderling ook 1,5 meter afstand moeten bewaren ten opzichte van elkaar. Daarnaast staat in de richtlijnen dat we zo min mogelijk gebruik moeten maken van materialen. Hierdoor worden de zwemlessen voor de kinderen ouder dan 12 jaar erg lastig. Om toch te kunnen zwemmen, verzinnen we voor deze kinderen ook andere activiteiten.
 
De lestijden van de verschillende diploma's zijn aangepast!
 
19:15 uur – 20:00 uur
Diploma Locatie
Junior Redder 1 Baan 1 en 2
Junior Redder 2 Baan 5 en 6
Junior Redder 3 Doelgroepenbad
Junior Redder 4 Doelgroepenbad
Zwemmend Redder 1 Baan 3 en 4

 
20:15 uur – 21:00 uur
Diploma Locatie
Zwemmend Redder 2 Baan 1 en 2
Zwemmend Redder 3 Baan 3 en 4
Zwemmend Redder 4 Baan 5 en 6

 
21:15 uur – 22:00 uur
Diploma Locatie
Lifesaver 1 Baan 1, 2 en 3
Lifesaver 2 Baan 4 en 5
Lifesaver 3 Baan 6
 • Kleed uw kind thuis om met de badkleding aan. Kinderen hoeven niet gekleed te zwemmen. Dus badpak of zwembroek volstaat.
 • Kom 10 minuten voor aanvang van de lestijd.
 • Kom alleen met uw kind (geen broertjes/zusjes mee, 1 ouder met 1 kind). 
 • Wanneer niet nodig, ga niet met uw kind mee naar binnen. Zo kunnen we de 1,5 meter afstandsregel zo goed mogelijk in acht houden.
 • Houd uw bandje bij de hand, zodat uw kind meteen door de tourniquet kan lopen.
 • Kinderen dragen bij voorkeur badslippers om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
 • De kinderen lopen zonder om te kleden met hun zwemtas rechtstreeks naar de baan in het zwembad waar ze zwemles hebben. Onze vrijwilligers wijzen de looproute. Daar doen de kinderen hun ‘normale’ kleding uit en bewaren die in een meegenomen tas op een droge plek. Indien de kinderen op normale schoenen binnenkomen, trekken zij die voor het betreden van het zwembad uit en doen ze die in hun tas, of ze geven die van tevoren aan de ouder.
 • Na de zwemles loopt uw kind, zonder te douchen, naar de daarvoor bestemde kleine kleedcabines. Daar drogen zij zich zo snel mogelijk af en kleden zich aan om daarna via de aangegeven looproute via de tourniquet het zwembad te verlaten. Wij verzoeken u met klem om uw kind zichzelf te laten omkleden als dat mogelijk is.
 • De föhns mogen niet gebruikt worden, ook geen zelf meegebrachte föhns.
 
Algemene informatie

Vrijzwembaan
De laatste weken van dit seizoen bieden wij helaas geen vrijzwembaan aan. Ook het doelgroepenbad is niet toegankelijk voor banenzwemmers.
 
Thuis douchen en omkleden
Kom schoon en met zwemkleding aan naar het zwembad. Hierdoor beperken we de tijdsduur in de algemene ruimtes en wordt er zo min mogelijk aangeraakt. Na het zwemmen kan er niet gedoucht worden, maar kan de natte (bad)kleding natuurlijk wel uitgetrokken worden in één van de kleine kleedcabines. Wij vragen iedereen zich zo snel als mogelijk om te kleden en direct te vertrekken. 
 
WC's
We vragen ieder kind om thuis naar de wc te gaan, om het gebruik van de wc's in het zwembad tot een minimum te beperken. Er zijn wel wc's in het zwembad beschikbaar, mocht het echt nodig zijn. De wc's in de centrale hal zijn gesloten.
 
Looproute
Om zo goed mogelijk afstand tot elkaar te kunnen houden, is er een speciale looproute gemaakt door het zwembad. Iedereen gaat naar binnen via de hoofdingang. We vragen iedereen goed te letten op de 1,5 meter afstand. Na de tourniquet zal een vrijwilliger van de IJRB de weg wijzen.
 
Plattegrond indeling kleedhokjes
Plattegrond kleedhokjes indeling
 
 
Contactgegevens
Voorzitter: voorzitter@ijrb.nl
Secretaris: secretaris@ijrb.nl of 0255-510407
Penningmeester: penningmeester@ijrb.nl
Bestuurslid Zwembad: zwembad@ijrb.nl
Bestuurslid Strand: strand@ijrb.nl
Adviseur Opleidingen: opleidingen@ijrb.nl
Sponsors
Gemeente Velsen  Seaport Marina IJmuiden  Sponsorkliks  Reddingsbrigade Nederland
 
Deze mailing wordt verstuurd door de IJmuider Reddingsbrigade, Kennemerboulevard 480, 1976 EL IJmuiden.
Kunt u deze mail niet goed lezen? Klik hier om deze email in uw browser te lezen.
Nooit meer een mailing van de IJRB ontvangen? Schrijf uit via deze link.