15 september 2023
 
Beste trainer,

Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.

Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV
 
 
Agenda:
 • 26 september:
  Bijscholing 'WATT is hard schaatsen' (Leeuwarden)
 • 4 oktober: 
  Bijscholing '
  Motorisch leren in de schaatssport' (Utrecht)
 • 13 april 2024:
  Algemene Ledenvergadering)
 • 15 juni 2024:
  12e Schaatstrainerscongres (Papendal)) 
 
Bijscholing "WATT is hard schaatsen": 26 september
Op de avond van dinsdag 26 september nodigen we je uit om deel te nemen aan een uitzonderlijke bijscholing die de essentie van vermogen in het schaatsen verkent: “WATT is hard schaatsen? Praktische inzichten”.
 
Deze boeiende bijscholing is in feite een vervolg op de zeer succesvolle sessie van vorig seizoen, toen onderwezen door Matthijs de Vries en Hans Gijsen. Dit keer wordt de focus gelegd op de praktische toepassing van de theorie. De bijscholing wordt wederom geleid door Matthijs en vindt plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden.
 
 
 
Tijdens deze workshop krijg je niet alleen inzicht in de theoretische aspecten van vermogen, maar ook in de praktische toepassing van vermogen bij het schaatsen. Je zult inzicht krijgen in de geheimen van effectieve voortstuwing op het ijs, en je zult leren hoe je deze kennis kunt overbrengen naar jouw schaatsers, ongeacht hun niveau. 
 
Dus, als je gefascineerd bent door de kunst van het schaatsen en wilt begrijpen hoe kracht en vermogen het verschil kunnen maken, is deze workshop een must. Het belooft een inspirerende en leerzame avond te worden, vol praktische kennis die je direct kunt inzetten in de praktijk!

Wanneer?
Dinsdag 26 september 2023
20.00-22.30 uur

Waar?
Elfstedenhal Leeuwarden

Meer informatie en aanmelden?
Alle informatie vind je op onze website, of meld je direct aan via de Ledensite.
 
Bijscholing 'Motorisch leren in de schaatssport': 4 oktober
Op woensdag 4 oktober organiseren we in Utrecht de bijscholing “Motorisch leren in de schaatssport”. Wil je je vaardigheden als schaatstrainer en/of coach verder verbeteren en meer mogelijkheden hebben om iemand een juiste schaatstechniek aan te leren? Kom dan naar deze workshop over motorisch leren.
 
In de wereld van technische sporten, zoals schaatsen, inline skaten en shorttrack, is een nauwkeurige motorische aansturing van essentieel belang. Als trainer sta je vaak voor de uitdaging om complexe aspecten van de schaatsbeweging op de juiste wijze over te brengen aan jouw sporters. Waarom lijkt de ene sporter jouw aanwijzingen en feedback meteen op te pikken en te verbeteren, terwijl een ander vast lijkt te houden aan gewoontes? Wat heeft die laatste sporter nodig om vooruitgang te boeken?
 
 
Wanneer?
Woensdag 4 oktober 2023
19.00-21.00 uur

Waar?
Vechtsebanen, Utrecht

Meer informatie en aanmelden?
Alle informatie vind je op onze website, of meld je direct aan via de Ledensite.
 
Heb ik me nou ingeschreven voor een bijscholing of niet?
Twijfel je of je je voor een bijscholing nou wel of niet hebt ingeschreven? Kijk dan op de startpagina van de Ledensite.  
 
Zodra je in de Ledensite bent ingelogd, zie je de overzichtspagina met o.a. jouw persoonlijke gegevens zoals die bij ons bekend zijn. Direct daaronder vind je onder het kopje "Bijscholingen" terug voor welke bijscholing(en) jij staat ingeschreven. Zie hieronder het voorbeeld, waarin deze trainer is ingeschreven voor twee bijscholingen:
 
 

Zie jij geen kopje 'Bijscholingen'?
Dan sta je (nog) NIET ingeschreven voor een van onze bijscholingen. 
 
Hoe meld je je aan?
 1. Klik in het menu links op "Inschrijven bijscholing". Dan kom je op een pagina met het overzicht van de bijscholingen die openstaan.
 2. Klik dan bij de bijscholing waarvoor jij je wilt aanmelden op de groene button "Naar inschrijven". Je komt dan in de inschrijfpagina van de betreffende bijscholing.
  Let op: zie je in plaats van "Naar inschrijven" de button "Weergeven", dan 1. ben je al ingeschreven, 2. kun je nog niet inschrijven of 3. kun je niet meer inschrijven, bijv. omdat de bijscholing vol of verlopen is.
 3. Onderaan de pagina van die inschrijfpagina zie je de groene button "Inschrijven". Klik daarop en dan ben je ingeschreven. Je krijgt dan bovenaan de pagina de melding "Je bent ingeschreven voor ".
Kom je er toch nog niet uit? Stuur dan gerust een mail naar de ledenadministratie, zodat we je verder kunnen helpen.
 
Inspirerende bijscholing door Jac Orie
Op zaterdag 26 augustus organiseerden we in Den Haag de bijscholing ‘Testen’, gegeven door Jac Orie.
 
Op deze regenachtige ochtend hadden zich maar liefst 97 deelnemers (een recordaantal) in de Uithof in Den Haag verzameld om te leren over de complexe wereld van testen binnen het langebaanschaatsen.
 
Orie vertelde open en direct over zijn kijk op het testen van sporters. Zijn expertise en passie voor het vakgebied waren onmiddellijk merkbaar. Daarnaast zorgde zijn vermogen om complexe concepten toegankelijk te maken voor een boeiende en leerzame ervaring voor het diverse publiek.
 
Orie behandelde de verschillende vormen van testen, zoals de stappentest en de wingate. Daarnaast behandelde hij het verschil tussen trainen op de vetverbranding en koolhydraatverbranding, de invloed van de 4e dimensie van testen en hij benoemde (meerdere keren!) het belang van rustig duurfietsen.
 
Maar vergeet vooral niet: Keep It Simple Stupid (= KISS)!
 
 
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Scrol eens door onze site om te zien wat we zoal organiseren. En direct aanmelden als lid doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
Wil je eenmalig als niet-lid deelnemen aan een van onze bijscholingen, stuur dan een mail naar info@nstv.nl. Indien de workshop niet vol zit, kun je voor 20 euro deelnemen.
 
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook