Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Ibland får man till ett helt perfekt stickprojekt - man hittar en bra beskrivning, ett härligt garn som verkligen passar till plagget och en design som är både snygg och rolig att sticka. Har man lite extra tur blir det sedan vackert vinterväder med nysnö samma dag som tröjan är färdig! Min nystickade tröja Iggy sweater var just ett sådant och den blev precis så bra som jag hade på känn att den skulle bli Den är snygg, lätt men ändå varm och med riktigt bra passform. Garnet är det entrådiga Ullgarn Extra och det gick åt knappt 2.5 hg till stl M, garnet kostar 140 kr/hg och finns i flera vackra färger förutom den här finfina gråa. Beskrivningen, som är på engelska, köper du via Ravelry, den är tydlig och bra och designad av Sandrine C. 
 
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
 
Sticka estniska liljekonvaljer!    
Tisdag 6 mars kl 18.30-21.00

Ända sedan 1800-talet har man stickat de skiraste spetssjalar i den estniska staden Hapsal, och med åren har traktens stickerskor utvecklat en rik mönsterskatt. Det som skiljer den estniska traditionen från ”vanlig” spetsstickning är de karaktäristiska muscherna. Det mest kända mönstret kallas för liljekonvaljer och består av många muscher på rad. Under kvällen får du prova att sticka liljekonvaljer och ett par andra estniska spetsmönster. Vi provar även en s.k. osynlig uppläggning, som är användbar till mer än spetssjalar.För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att läsa diagram. 
 
Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
 
 
Färgfrossa från Wollmeise!
Vi har fått vår största leverans hittills från Wollmeise! Denna gång är det mest Pure och Twin och massor av nya färger. Förutom de enfärgade Pure och de "vanliga" multifärgade Twin har vi nu ett antal av Wollmeises nya spräckliga nyanser som heter Harmonistas. Harmonistas är handfärgade och spräckliga nyanser med oväntade färgkombinationer, ingen härva är den andra lik så det är verkligen unika garner. Vi har ett antal Harmonista-nyanser i både Pure och Twin, några exempel ser du här nedan.
 
Wollmeise Pure är 100% superwash merinoull och varje härva är 150 g och 525 m och kostar 329 kr.
Wollmeise Twin är  80% superwash merinoull och 20% polyamid, varje härva är 150 gram och 466 m och kostar 329 kr.
 
 
 
 
Laine Magazine nr 4!
Nu släpps det senaste numret av tidskriften Laine Magazine, Issue 4! Du som har förbokat och betalat ditt exemplar är välkommen att hämta det i butiken, vi postar till alla er som beställt hemleverans. Har du inte förbokat är du välkommen att kika i vårt blädderex och lägga en beställning till nästa leverans som vi hoppas få under nästa vecka. Kan du inte komma till butiken så maila oss på info@litetnystan.se med din beställning.

Laine Magazine kostar 270 kr, om vi ska skicka den till dig blir totalkostnaden 315 kr. Tidskriften är på engelska och är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Nedan är några av de plagg du hittar beskrivningar till i Issue 4. 
 
 
Garnsmycken
Nu har vi åter de populära garnsmyckena i lager! Smyckena passar perfekt som present till dig själv eller nån annan som också älskar garn.  
 
KNITTER-halsbandet är gjort i acrylglas och ca 6.5 cm brett och kostar 120 kr.
Halsbandet med härva har guldpläterad elelr silverpläterad kedja, härvan finns i olika färger och är ca 3.5 cm bred, priset är  99 kr.
Örhängena med stickor och nystan har stift i kirurgiskt stål och garnet är handfärgat, stickorna är ca 14 mm långa, örhängen kostar 129 kr paret.
 

 
Örhängena finns i många snygga färger: röd,  blå, grön, turkos, cerise, lila, svart, mörkgrå, vit med guldtråd, svart med guldtråd. Du ser alla färgerna som finns här nedan. Observera att alla örhängen är lika stora, det är bara fotona som är lite olika stora :)
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!