21 december 2023
 
Beste trainer,

Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.

Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV
 
 
Agenda:
 • 9 januari 2024: 
  Bijscholing "Motorisch leren in de schaatssport"(Utrecht)
 • 25 januari 2024:
  Praktijkworkshop "Het rechte stuk: hoe breng je OFF ice trainingsvormen ON ice?" (Enschede) 
 • 13 april 2024: 
  Algemene Ledenvergadering
 • 15 juni 2024: 
  12e Schaatstrainerscongres (Papendal)) 
 
Van de voorzitter...
Beste leden,

Zo aan het einde van het jaar kijk ik graag met jullie even terug. Het volledige verslag komt natuurlijk met de algemene ledenvergadering naar voren, maar we kunnen wel terugkijken op de vele interessante workshops die we dit jaar hebben kunnen aanbieden, een schaatstrainerscongres met meer deelnemers dan ooit en een volwaardig bestuur.
 
Ik ben er trots op de voorzitter te mogen zijn van een vereniging die afgelopen jaar het 500ste lid heeft kunnen verwelkomen. Zonder mijn medebestuursleden, de regiocoördinatoren en de coördinator Communicatie was dit alles niet mogelijk geweest. Op naar 2024!
 
De eerste workshops staan inmiddels op de planning en daar kun je je
al voor aanmelden. Met de rest zijn we natuurlijk al druk bezig en die komen in de loop van 2024 op de site te staan.
 
Natuurlijk hebben we als vereniging ook wat te wensen. We zijn nog steeds op zoek naar een vervanging van het bestuurslid Ledenadministratie en een coördinator of bestuurslid Communicatie. Heb je nog een beetje tijd over en affiniteit met de genoemde functies, neem dan de vacatures door die je in deze nieuwsbrief vindt.

Rest mij alleen nog jullie allemaal prettige kerstdagen en een heel goed, sportief 2024 toe te wensen! En voor wie het nog niet weet: de NSTV bestaat in 2024 zestig jaar en daarmee maken we een begin van de volgende zestig!
 
Ook namens mijn medebestuursleden,
Willem Jan Molleman
Voorzitter NSTV

 
Bijscholing 'Motorisch leren in de schaatssport': 9 januari 2024
Op dinsdag 9 januari organiseren we in Utrecht de bijscholing “Motorisch leren in de schaatssport”, verzorgd door Ed Janssen.
 
In de wereld van technische sporten, zoals schaatsen, inline skaten en shorttrack, is een nauwkeurige motorische aansturing van essentieel belang. Als trainer sta je vaak voor de uitdaging om complexe aspecten van de schaatsbeweging op de juiste wijze over te brengen aan jouw sporters.
 
Waarom lijkt de ene sporter jouw aanwijzingen en feedback meteen op te pikken en te verbeteren, terwijl een ander vast lijkt te houden aan gewoontes? Wat heeft die laatste sporter nodig om vooruitgang te boeken?
  
Wanneer?
Dinsdag 9 januari 2024
19.00-21.00 uur

Waar?
Vechtsebanen, Utrecht

Meer informatie en aanmelden?
Alle informatie vind je op onze website, of meld je direct aan via de Ledensite.
 
Praktijkworkshop "Het rechte stuk: hoe breng je OFF ice trainingsvormen ON ice?"
Op donderdag 25 januari organiseren we in samenwerking met TalentNED-trainer Arjen van der Veen een bijscholing over het rechte eind.
 
In deze praktijkworkshop staan we uitgebreid stil bij de techniek van het rechte stuk.
 
Op het ijs kan het soms een flinke uitdaging zijn om technische aanpassingen te maken. We beginnen de workshop met een deel OFF ice oefeningen die we in het tweede deel op het ijs gaan brengen. De schaatsplanken liggen klaar en ook de elastieken worden erbij gepakt.
 
Wanneer?
Donderdag 25 januari 2024
19:00-21:00 uur
 
Waar?
IJsbaan Twente, Enschede
 
Meer informatie en aanmelden?
Alle informatie vind je op onze website, of meld je direct aan via de Kennisbank.
 
Webinar Blessures: “Van een gekookte brei spaghetti weer bruggen bouwen tot ongekookte spaghetti” 
Op maandag avond 27 november vond een webinar plaats over blessures bij schaatsers, gegeven door Chantal Jansen.
 
Op gepassioneerde wijze bracht Chantal achtergrondkennis, belang en toepassing naar voren. Iemand die hier wel uren over zou kunnen vertellen! Vier grote onderwerpen kwamen aan bod deze avond:
1. Liesblessure
2. Rugblessure
3. Scheenbeen blessure (shin splint)
4. Knieblessure
 
Lees HIER het hele verslag en bekijk de presentatie in de Kennisbank.
 
 
Vacatures 
We hebben momenteel twee vacatures openstaan:
 
Vacature Communicatie
Momenteel zijn we dringend op zoek naar een coördinator Communicatie om ons te helpen met de communicatie voor onze vereniging. We zoeken iemand met een vlotte pen en gevoel voor taal. Lees er hier meer over.
 
Vacture Ledenadministratie
Wegens tussentijds aftreden van Luciano Negro per ALV 2025, zijn wij nu al op zoek naar een bestuurslid ‘Ledenadministratie’ om mee te draaien in het bestuur en de werkzaamheden over te nemen. Lees hier wat de functie inhoudt.
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan onze bijscholingen!
 
Scrol eens door onze website om te zien wat we zoal organiseren. En direct aanmelden als lid doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
Wil je eerst een keer als niet-lid deelnemen aan een van onze bijscholingen, stuur dan een mail naar info@nstv.nl. Indien de workshop niet vol zit, kun je eenmalig voor 20 euro deelnemen.
 
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook