Nieuwsbrief mei 2015
 
Op vakantie en de hond of kat mee?
Het vakantieseizoen breekt weer aan.
Gaat de hond of kat mee? Denkt u dan wel aan een aantal zaken. Honden en katten die de grens overgaan (dus ook naar België!) dienen te zijn gechipt of voorzien van een leesbare tatoeage. Daarnaast moeten ze zijn ingeënt tegen hondsdolheid (rabiës). Deze inenting moet minimaal 21 dagen voor vertrek te zijn gegeven. De vaccinatie moet worden bijgeschreven in het officiële Europese paspoort. Sinds 1 januari is het paspoort voor honden fraudeproof gemaakt. De gegevens van de chip zijn tegenwoordig gelamineerd waardoor handmatige aanpassingen onmogelijk zijn. Heeft u nog een oud paspoort? Deze is nog steeds geldig mits het chipnummer en de datum van chip of controle van de chip genoteerd zijn.
De huidige rabies-enting is 3 jaar geldig. Chippen, enten en het aanschaffen of invullen van het paspoort kan tegelijkertijd op de praktijk gebeuren. Gaat u op reis buiten de Europese unie? Dan gelden er wellicht andere,aanvullende eisen zoals een bloedonderzoek of een gezondheidsverklaring. Klikt u hier voor meer informatie over reizen met uw huisdier, invoereisen en preventie van teken en wormen in het buitenland.
 
Op vakantie en de hond of kat blijft thuis?
Gaat uw huisdier niet mee op vakantie en gaat deze logeren in het pension? Vraagt u bij het pension tijdig naar de vaccinatie-eisen.
Voor honden geldt vaak een verplichte enting tegen kennelhoest. Voor katten is soms een vaccinatie tegen Bordetella of Chlamydia verplicht. Deze vaccinaties beschermen tegen een tweetal specifieke varianten van niesziekte. Ook is het verstandig om uw huisdier voordat hij het pension in gaat goed te ontwormen en te behandelen tegen vlooien. Dit kunt u dan het beste weer herhalen als uw dier weer thuis is na zijn logeerpartij.
 
Tickbusters
Teken zijn een actueel onderwerp in het nieuws. De indruk  bestaat dat er in Nederland steeds meer teken zijn, en er andere soorten vaker de kop opsteken. Het Tickbuster project in Utrecht is in 2005 van start gegaan. Met name dierenartsen, maar ook diereigenaren worden verzocht om verwijderde teken op te sturen naar het Centrum voor Teken-gebonden Ziekten in Utrecht. Van de opgestuurde teken wordt de soort vastgesteld en steeksproefsgewijs worden de teken onderzocht op ziekteverwekkers. Kijkt u voor meer informatie op www.uctd.eu
 
U kunt verwijderde teken bij ons afgeven aan de balie. De Tickbusters willen dan graag weten of uw huisdier behandeld wordt met een tekenbestrijdend middel en waar de teek is opgedaan. Heeft u hulp nodig met het verwijderen van teken? De assistente kan u daar mee helpen!
 
Maar het liefste bent u de teken natuurlijk voor! Daarvoor hebben wij een prima aanbieding. Bij aanschaf van een doosje Comfortis tabletten tegen vlooien (nu met ruim 15% korting) krijgt u een Scalibor tekenband voor slechts €22,50.
Gebruikt u liever de Prac Tic pipetten tegen vlooien en teken? Nog gedurende de hele maand mei geldt de 9+3 actie. Dat betekent 12 maanden bescherming voor de prijs van 9 maanden.
 
 
Proteq Dier&Zorg verzekering nu met 2x 25 euro korting 
Wij zijn een voorstander van het verzekeren van uw hond of kat tegen de kosten ten gevolge van een ziekte of ongeval. Helaas maken we het maar al te vaak mee in de praktijk dat de eigenaren schrikken van de rekening, na afloop van een behandeling of operatie. Indien mogelijk maken we voorafgaande aan de ingreep een kostenschatting van de diverse opties. Helaas is het nog wel eens zo dat mensen op basis van de kosten moeten kiezen voor de goedkoopste oplossing die meestal niet de beste is. Bij spoedgevallen is er niet eens altijd tijd om een zorgvuldige kostenschatting te maken maar zullen we ons direct richten op de zorg voor uw dier. Na afloop kunnen er dan problemen ontstaan bij betaling van de rekening.
Wij merken dat eigenaren van verzekerde huisdieren sneller langskomen bij (kleine) problemen en kiezen voor de beste aanpak bij de behandeling van hun huisdier. Hierdoor kunnen wij nog betere zorg bieden aan uw hond of kat.
Wij hebben veel ervaring met de verzekering van Proteq Dier&Zorg. Het is een betrouwbare verzekering met een uitstekende dekking. Als u via deze link een polis afsluit bij Proteq Dier&Zorg ontvangt u tijdelijk een waardebon ter waarde van € 25,00 bij onze klinieken te besteden én direct 25 euro korting bij Proteq Dier&Zorg.
 
Huidpoli van start
Jeuk en problemen met de huid zijn veel voorkomende klachten bij zowel honden als katten. Soms zijn het slechts een paar plekjes op de huid, soms betreft het hele dier. Veel eigenaren tobben al een tijd met de huidproblemen. Ze proberen wat zalfjes uit de dierenwinkel of gaan met shampoos aan de slag. Meestal niet met het gewenste resultaat. Logisch, want het oplossen van een huidprobleem vereist medische kennis. Wanneer uw dier een uitgebreid of al langdurig bestaand huidprobleem heeft nemen we graag de tijd om dit op te lossen. Hiervoor hebben wij dan ook de Huidpoli ontwikkeld. Bij een afspraak op de huidpoli bent u verzekerd van een arts uits ons team die zich heeft toegelegd op de dermatologie. Hij of zij heeft ook tijd voor u om stap voor stap het huidprobleem te onderzoeken en de behandeling met u te bespreken. Heeft uw een dier een huidprobleem of kent u iemand met een hond of kat met langdurige huidklachten maakt u dan een afspraak bij onze huidpoli via 023- 538 44 44 of 0251-254 254.
 
Kattencafé opent haar deuren
 
Gek op katten? Drink dan eens een kopje thee bij het nieuwe kattencafé Kopjes in Amsterdam.
Na een succesvolle crowdfunding-campagne opent Kopjes op woensdag 22 april haar deuren in de Amsterdamse Baarsjes. Met de opening van Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam een feit.
Na New York, Londen en Parijs kon Amsterdam niet langer op zich laten wachten. In Kopjes aan de Marco Polostraat 211 in Amsterdam West wonen acht katten, met liefde geselecteerd door twee asielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA). De ruimte is volledig ingericht tot een walhalla voor de acht poezen en katers, zodat hen niks tekort komt.
Klanten betalen drie euro entree en kunnen dan twee uur lang hun hart ophalen met een ‘catuccino’ binnen handbereik. Naast taarten en cake wordt er ook een simpele lunch geserveerd. Om ervoor te zorgen dat Kopjes een paradijs blijft voor zowel de katten als de gasten, zijn er duidelijke huisregels. Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan werd daarna in Japan erg populair. Sinds een aantal jaar waaien de kattenparadijsjes over naar het Westen. In steden als Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York bezoeken duizenden mensen per dag een kattencafé voor een kop thee en een knuffel.
 
Asieldieren van de maand: Scafi
Scafi is een gecastreerde reu van ruim 6 jaar.
Scafi is een echte eenmanshond; zijn baas is zijn alles en daar doet hij ook alles voor.
Andere mensen boeien hem niet en hij heeft ook echt moeite met het toelaten van vreemde mensen in zijn huis.
Hier moet echt mee getraint worden.
Scafi kan niet bij kinderen en katten, maar heeft weinig problemen met andere honden.
Na gewenning kan hij ook prima een paar uurtjes alleen zijn.
Scafi is een hond die gek op wandelen is en kan ook na gewenning prima loslopen; buiten reageert hij niet op vreemde mensen.
Wie geeft hem die nieuwe kans op geluk?
Heeft uw interesse in Scafi? Neem dan contact op met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden tel. 0255-515944.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl 

 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.