N I E U W S B R I E F
Juli 2018 

Tentoonstelling 'Druk in Den Haag. 500 jaar boeken in 30 verhalen' 
13 juli t/m 23 september 2018

 
Op 4 september 1518 werd voor het eerst een boek gedrukt in Den Haag: Die wandelinghe der bloemen. Daarvan is maar één exemplaar bewaard gebleven. Over dat boek(je) en zijn drukker, Hugo Jansz. Van Woerden, en over nog veel meer presenteert Huis van het boek dertig verhalen. Verhalen over de belangrijke rol van het boek in de hofstad Den Haag van 1518 tot nu. 
 
 
 

Bezoek de Van Royen pers en druk zelf iets in Den Haag
Dinsdag 17, 24, 31 juli & 7, 14, 21 augustus 13.00- 16.00 uur
 
Meesterdrukker Jean François van Royen, woonde en werkte aan de Van Boetzelaerlaan en was de oprichter van de eerste Nederlandse private pressTijdens de tentoonstelling ‘Druk in Den Haag’ krijgt de bezoeker op dinsdag een uniek inkijkje in de drukkerij van Jean François van Royen. Een rondleider vertelt u meer over het leven en werk van deze drukker en typograaf en u kunt zelf een afdruk maken van zijn beroemde ‘Zilverdistel’ op een handpers.
 

Tentoonstelling 'Vader en dochter, Ronald en Marije Tolman.
Betoverende prentenboeken'
30 juni t/m 28 oktober 2018
In de prentenboeken De boomhut (2009), Het eiland (2012) en Het boek (2017) werken vader en dochter Tolman samen: Ronald Tolman maakt prachtige etsen die het decor vormen waaraan Marije op onnavolgbare wijze subtiel getekende dieren toevoegt.
Het verhaal bedenken ze niet vooraf, maar ontstaat al werkend en tekenend
 
  
   

Open illustratieatelier- zomeractiviteit voor kinderen
Donderdag 19, 26 juli & 2, 9,16 en 23 augustus 12.00- 16.00 uur
 
Elke donderdag in de zomervakantie gaan
we heerlijk tekenen in Meermanno. De schildersezels staan klaar en met mooi weer kan er zelfs buiten getekend en geschilderd worden. De inspiratie halen we uit de natuur! Genoeg mooie vogels, bloemen en planten in het museum. Hele bijzondere dieren kunnen we zien in de prachtige prentenboeken van vader Ronald en Marije Tolman. Die kun je zien in de tentoonstelling ‘Betoverende prentenboeken’ op de tweede verdieping van het museum Kom je ook? 
 
Het illustratieatelier is gratis met Vakantiepas (anders € 2,00 per kind). Ouders en begeleiders betalen wel museumentree (Museumkaart is geldig). 
 

 
Oproep: steun Museum Meermanno
Boek zoekt vrouw, man en bedrijf
Helpt u ons door een boek uit de collectie te adopteren? Kies een van de topstukken of adopteer een boek naar eigen keuze. Mailt u voor meer informatie of het overzicht van de topstukken naar 
Het geld komt ten goede aan het behoud, de restauratie en de zichtbaarheid van de collectie. 
 
Contact via Aafke Boerma: 070-3462700 of boekzoekt@meermanno.nl.
  
 
 

Museum Meermanno | Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
070 346 27 00
www.meermanno.nl