Producentbyrån Nyhetsbrev 15 juni 2017

Ni vet hur man alltid vid den här tiden på året sitter och kliar sig i huvudet och funderar på vart våren egentligen tog vägen? I år är inget undantag på något sätt alls. Januari kändes som att den varade ett halvår, minst. Sen gick februari lite snabbare, och sen vet vi inte riktigt vad som hände när mars, april och maj rasade förbi. För plötsligt sitter vi här och det är mitten på juni och semestern står för dörren.
 
Som det nästan alltid är så har våren varit en berg-och-dalbana här på kontoret. I februari hade Danskompaniet Spinn premiär på sin nya föreställning Gård av träd på Folkteatern i Göteborg. I slutet av mars lanserades Spinns nya tillgängliga hemsida efter mycket slit och tankemöda, och just nu är de mitt uppe i förproduktionen för nästa verk, Skirtpower, som ska ha premiär våren 2018. RNM, den regionala satsningen på ny musik som vi har arbetat med sedan 2011, lades tyvärr ner på grund av utebliven finansiering. Även Satellit – en dansfestival och scen för dans för barn & unga lades ner under våren. Vi arbetade vidare med EU-projektet Moving Beyond Inclusion och besökte London i april och vi arbetade med residens med elektronikaartisten Kyoka och franska saxofonisten Christine Abdelnour inom ramarna för Konstnärsnämndens Internationella Musikresidens. Vi började jobba med den Göteborgsbaserade ensemblen Mimitabu som genomförde en mycket lyckad hyllning till den allra nyaste musiken här i Göteborg för ett par veckor sedan. Vi jobbar även sedan en tid tillbaka med artisten Evelyn Jons som bl.a. är aktuell med föreställningen Bortom din horisont. För ett par veckor sedan inledde vi även ett nytt samarbete med Clownkliniken och det ska bli väldigt kul att se vart det arbetet tar vägen.

Under våren besökte vi dessutom Krokusfestival i Hasselt, Belgien för första gången. Vi återvände även till festivalen CTM i Berlin tillsammans med representanter från RNM och ett antal västsvenska tonsättare och arrangörer. I övrigt har det varit ganska lugnt på resefronten. Vilket är både tråkigt och en aning skönt såklart. Det känns som att det kan komma att bli ändring på det till hösten dock…

Hösten ja. Det känns ju inte så aktuellt just nu va? Det känns som att vi alla kanske kan behöva lite ledigt innan dess. I alla fall några veckor där vi stänger laptopen, sätter autosvar på mailen och ignorerar sociala medier för ett litet tag. I en perfekt värld…

Vi jobbar några veckor till, men sen stämplar även vi ut. Vi ses igen i augusti, hoppas ni alla får en helt underbar sommar!
 
Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Nyligen gjorde Spinn sitt första besök i Kroatien där de medverkande med föreställningen Trippel på Dance Week Festival som ägde rum den 1-5 juni. Konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg gav, tillsammans med dansarna Emilia Wärff och Anna Bergström, även en mycket uppskattad workshop på Zagreb Dance Center. De passade också på att se andra nationella och internationella gästspel på festivalen och knyta nya kontakter. I september medverkar Spinn även under PRIO-festivalen i Göteborg, som äger rum den 6-8 september. Mer om det kommer i nästa nyhetsbrev i mitten av augusti.

Efter en fantastisk dansuppvisning på Världskulturmuseet i slutet av maj är nu SpinnVäxas vårtermin över. Men redan nu kan du anmäla dig till höstens dansklasser! Läs mer om höstens klasser och om SpinnVäxa på hemsidan. Den 19-22 juni anordnar SpinnVäxa danskollo för alla mellan 11-15 år i Spinnstudion. Förutom danslektioner kommer deltagarna att få umgås, pyssla och se på dansfilm tillsammans. Danskollot är gratis och anmälan med namn, adress, person-och kontaktuppgifter görs senast den 16 juni till linda.wardal@bilda.nu. Läs mer om kollot här. SpinnVäxa medverkar även med workshops under Göteborgs Kulturkalas i augusti. Workshopen äger rum i Trädgårdsföreningen den 17 augusti kl. 14.15-14.45 för barn 4-6 år, och 15.00-15.45  för 12 år och uppåt. 

Den 30 juni släpps låten Forever av Nadia Nair med en musikvideo koreograferad av Anna Bergström, och där några av SpinnUngas dansare medverkar. Till hösten välkomnar SpinnUnga även två nya dansare och SpinnVäxa och SpinnUnga finns numera på egna konton på Facebook och Instagram (@spinnvaxaspinnunga). Följ dem gärna där!
 
foto: Anne Rieger


Evelyn Jons
Till hösten kommer Evelyn Jons turnera med föreställningarna My Rhapsody in Blue och Bortom din horisont. Evelyn är även en del av programmet under seminariedagen Konsten, kulturen, upplevelsen och skapandet som arrangeras av Kultur i Väst den 7 sept. Evelyn medverkar med föreställningen My Rhapsody in Blue och mer om detta kan ni läsa på Kultur i Västs hemsida. Under hösten spelas My Rhapsody in Blue bl.a. på Värmlandsoperan, och tillsammans med Göteborg Wind Orchestra kan ni se Evelyn i konserten New York. Läs mer om detta på Göteborg Wind Orchestras hemsida.

www.evelynjons.com
 
 

Clownkliniken
Vi är otroligt glada över att nu ha inlett ett samarbete med Clownkliniken i Göteborg!
 
Clownkliniken arbetar som sjukhusclowner med barn som ligger inlagda på sjukhus och deras föräldrar. Clownkliniken är för närvarande en trupp på sju personer. Alla är utbildade skådespelare/clowner med många års erfarenhet av sceniskt arbete som riktar sig både till barn och vuxna. Clownkliniken lägger stor vikt vid att hålla en hög artistisk nivå eftersom det är där de kan göra mest nytta. Just nu består Clownkliniken av Maja Ringstad, Kristin Rode, Martin Högberg, Caroline Nordquist, Johannes Fuchs, Joakim Ahl och Tobias Rosén. Ett möte med sjukhusclownerna sker helt efter den enskilda människans förutsättningar, just där han eller hon för stunden befinner sig. Improvisation och en stor portion humor är viktiga ingredienser. Clownerna skiljer inte på vem som är barn, vuxen, sjuk eller frisk, de ser och möter människan.
 
www.clownkliniken.se
 
 
 
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

info@producentbyran.se