Producentbyrån Nyhetsbrev 20 augusti 2019

Det gick ju alldeles utmärkt att ha semester även i år!
Men nu är vi tillbaka på kontoret sedan ett par veckor tillbaka, och det gick faktiskt även förvånansvärt bra att sätta igång någon slags sammanhängande, logisk tankeförmåga efter sommarens uppehåll.

Hösten kommer i vanlig ordning att bli intensiv. Det brukar den bli. Men det blir roliga grejer! I början av september åker vill till Rovereto i Italien tillsammans med Danskompaniet Spinn för att vara med i Spark-projektet. Under hösten kommer även vår underbara Julia Sjönneby tillbaka från sin föräldraledighet. Som vi har längtat och saknat henne! Även Julia Adielsson, som har arbetat med oss av och till under åren, kommer att arbeta med oss när det nu börjar bli mer och mer att göra med Step – den internationella dansfestival för barn och unga som vi har initierat och driver och som äger rum i mars 2020. Utöver detta blir det en salig blandning av högt och lågt. Korta uppdrag och långsiktiga satsningar. Detaljer och helikopterperspektiv. Konst och administration. Planering, möten, mail, telefonsamtal och kaffe. Massa kaffe.
 
Det blir grymt det här. Nu kör vi.
 
Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Den 4 september åker dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela och Annika Vestel till Rovereto, Italien för att delta i ett labb som är en del av det internationella samarbetsprojektet Spark. Under labbet blir det fokus på dramaturgi och att tillsammans med dansare från andra inkluderande kompanier och festivaler reflektera över sina upplevelser av scenkonst, den här gången med utgångspunkt i föreställningar på Oriente Occidente Dance Festival. Även konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg tillsammans med Malin Enberg och Dag Rosenqvist från Producentbyrån finns med på resan och möter kollegor från sju länder. Läs mer om projektet Spark här. Repetitionerna av Spinns kommande föreställning Moby Dick fortsätter sedan i två veckor i Rovereto och dansaren Britta Kangas ansluter då till truppen. I nästa nyhetsbrev hoppas vi på att kunna berätta lite mer om produktionen.
 
Under Gothenburg Culture Festival som avslutades för ett par veckor sedan ledde dansaren Felicia Sparrström och Veera Suvalo Grimberg workshopen Återspinning för barn och vuxna på Växthuset i Trädgårdsföreningen. Det känns väldigt kul att så många besökare hittade dit och lärde sig att bygga dansande komposter och sortera skräp. På Lagerhuset genomfördes dessutom två föreställningar av Miramos och under festivalen fick vi också uppleva SpinnUnga på Kungstorget under ledning av Anna Emilsson. Dansarna imponerade stort och vi vill gärna nämna den uttrycksfulla dansaren Billie Hammarberg lite extra då det var hennes sista föreställning med SpinnUnga där hon har varit med sedan starten 2013. Billie har också samarbetat med Spinn i diverse workshops/communityprojekt genom åren.

Veera är just nu i London tillsammans med koreografen Stina Hedberg. Syftet med resan är att observera regissören Kelly Hunter när hon arbetar med sin egen Hunter Heartbeat Method, med målgruppen familjer med barn med autism. Kelly kommer även till Göteborg i september och intresset för hennes workshops har varit stort. Ni kan läsa mer om henne här.
 
Det händer även grejer på Kulturklustret där Spinn har både kontor och Spinnstudion. Från augusti är danskompaniet ilDance ny hyresgäst och under hösten blir det även rekordmånga tillfällen med Gagaklasser i regi av ilDance i Spinnstudion. Datum hittar ni här. Dessutom har Spinnstudion fått ett nytt dansgolv! Både vi på Producentbyrån och Spinn vill rikta ett stort tack till Golvprofil och till Lasse Berg för engagemanget.
 
foto: Maja Blomqvist
 
PROJEKT
Step
Urvalet av föreställningar till festivalen 2020 är i full gång och en första lista på förslag gick innan sommaren ut till våra regionala och lokala samarbetsparter. Tanken är att arrangörerna ska ha gjort ett första önskemål om vad de vill presentera innan sista augusti. Därefter tar det bitvis mödosamma men roliga pusslandet kring datum och spelplatser vid. Förhoppningen är att det ska finnas ett relativt slutgiltigt urval klart någon gång i mitten eller slutet av september.
 
Arbetet med festivalen hemsida, som skapas av Andreas Jacobsson på Mollbyrån, går vidare och förhoppningen är att vi kan presentera den i mitten/slutet av september. Om allt går som det ska och vi har medvind och solen i ryggen hela vägen.
 
Ni har väl inte glömt att gilla Step på Facebook? Vi har inte varit så aktiva sedan sidan lanserades i mitten av juni (ni vet, semester och så vidare) men under hösten kommer det att börja hända lite mer på sidan!

www.stepfestival.se
 
foto: Lina Ikse
 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Dansutbildningen Språng vad gäller administration.Vi har precis inlett arbetet inför Göteborg Art Sunds 2020 och kommer att kunna dela lite mer info mer om detta under hösten. Under sommaren stöttade vi upp Sommarunderhållningen i Göteborg med producentskap, och vi har precis hjälpt Kulturakademin med en ansökan om ett utvecklingsprojekt.Vi jobbar också med processledning för en utredning vad gäller musiklivet som Borås stad just nu genomför.

Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se