Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws Augustus 2013
Beste ,
Kunstveiling voor La Libertad tijdens het Stadsfeest
Op zondagmiddag 1 september houden DOS en de Gruitpoort  in samenwerking met het Stadsfeest Doetinchem een kunstveiling op de Park Parade in het Mark Tennant plantsoen. De opbrengst is bestemd voor onderwijs in de partnerstad van Doetinchem, La Libertad in Nicaragua. De Gruitpoort heeft 15 deelnemers bereid gevonden om werk ter beschikking te stellen. In de week voor de veiling worden de werken geëxposeerd in De Gruitpoort. Wethouder Jan Bart  Wilschut is de veilingmeester.
 
De opbrengst van de veiling gaat naar een project ter verbetering van het onderwijs in La Libertad. Doetinchem werkt mee aan een programma om alle kinderen tot en met de zesde klas op school te houden. De laatste jaren ligt de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. In 2013 willen we € 8000 inzamelen. Dit geld zal grotendeels besteed worden aan leermiddelen ter ondersteuning van de lesmethoden in La Libertad en omstreken. De afgelopen jaren hebben meer dan 100 onderwijzers in La Libertad  kennis gemaakt met nieuwe spel- en leervormen. Lipkje Stolk en Mart Hopmans, twee Doetinchemse leerkrachten, hebben workshops verzorgd en samen met de onderwijzers materiaal ontwikkeld. De onderwijzers en de vertegenwoordigers van het ministerie van onderwijs in La Libertad zijn er erg enthousiast over.
 
De catalogus van de veiling wordt verspreid op verschillende plekken in Doetinchem en kan opgehaald worden bij de Gruitpoort. Ook kan de catalogus digitaal bij de Gruitpoort opgevraagd worden: info@gruitpoort.nl. 
Voor verdere informatie klik hier.
 
 
Opening Amphion Park
Op 31 augustus vindt de opening van het Amphionpark met Floriadetuin plaats op de Veentjes. Ook DOS is bij deze opening betrokken. De installatie van 300 kleurrijke Nicaraguaanse vogeltjes die bewegen in de wind, zullen de opening van het park opluisteren. De vogeltjes zijn ook te koop bij onze DOS-kraam. 
Meer info over de opening van het park vindt u hier
 
 

 
 
Afscheid Burgemeester Herman Kaiser
Op 30 augustus aanstaande zal burgemeester Herman Kaiser afscheid nemen van Doetinchem en haar inwoners. Als cadeau voor zijn afscheidsreceptie ter gelegenheid van zijn benoeming tot burgemeester van Arnhem, stelt hij een donatie voor mensen met een achterstand in La Libertad, de zusterstad van Doetinchem in Nicaragua, zeer op prijs. De bijdragen gaan naar een project die hem na aan het hart ligt. Los Pipitos is een project voor de opvang van kinderen van 0-20 jaar met een lichamelijke en/of geestelijke handicap.
 
Tijdens  de recente bestuurlijke missie in april 2013 is de burgemeester zeer onder de indruk geraakt van de problematiek rondom tienermoeders en Los Pipitos, een landelijk zelfhulpinitiatief van ouders van gehandicapte kinderen. 
 
U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer 38 43 78 897 t.n.v. DOS Doetinchem o.v.v. afscheidscadeau Herman Kaiser.
 
Voor meer informatie over het project Los Pipitos, klik hier.
 
 
 
 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010