Innehåll
 
- Ur form, i form
- Vinn biljetter
- Underbar pannacotta
- Kretsloppet i Borås
- Övningen som har allt
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Sensmoral: Är du flygrädd ska du nog inte välja Ryanair.
 
 
Vatten en källa till liv
och glädje.
 
Citatet
 
Att se ut som man är 50 år är fantastiskt - om man är 60.
 
Joan Rivers
 
Om det inte fanns el skulle folk vara tvungna att se på TV i skenet av stearinljus.
 
George Gobol
 
Ur form? En ny chans att komma i form.
För några veckor sedan led jag av en åkomma som är rätt så ovanlig i semestersverige - överträning.
 
Som nyårslöfte lovade jag mig själv att träna något varje dag. Efter ett drygt halvår höll jag fortfarande vad jag lovat. Jag tränade med stor variation för att just undvika överträning och satte i början av sommaren ett antal personliga rekord, bara för att några veckor sedan känna mig rejält sliten i kroppen. Efter ett träningsuppehåll  på nästan två veckor har jag nu börjat köra igång lite försiktigt igen. Jag känner mig nu extra motiverad och kroppen känns strålande. Visst har jag tappat lite i form, men för att komma i form behöver du ibland komma ur form. Hur är din formbarometer just nu? På väg i form eller på väg ur form?
 
Kretsloppet i Borås
 
Om du känner att du behöver komma i form igen kan jag rekommendera Kretsloppet i Borås (där jag som av en händelse är löparcoach). 5 eller 10 km är perfekt för att närma sig toppformen. Läs mer på www.kretsloppetiboras.se   
 
Vinn biljetter till bokmässan
 
Skicka in ditt bästa "Må bra" tips för knopp och/eller kropp till jan.tern@personbasta.se Bästa tipset vinner både en biljett till entrén och en till valfritt seminarium (värde 700:-) till Bokmässan som går i Göteborg 23-26 september. Hälsa gärna på oss i monter D01:06.
 
Enkel och god pannacotta "Bär och fjärran"
 
De flesta ingredienser i pannacottan är från Sverige men så kryddas den med några exotiska inslag som cocos och muscovadosocker.
 
 
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten under 5 minuter. Under tiden blandar du ihop yogurt, cocos och muscovadosocker. Efter 5 min kramar du det mesta av vattnet ur gelatinbladen. Häll grädden i en kastrull och sätt på medelvärme. Lägg i gelatinbladen och smält dessa under tiden du rör runt i kastrullen. När gelatinbladen har smält häller du innehållet i kastrullen i yogurtblandningen. Häll upp i fyra glas och sätt in dessa i kylskåpet under minst 2 timmar. Rör ihop 3 dl bär och servera direkt.
 
Övningen som har allt
 
Tänk dig en övning som kräver spänst, koordination, explosivitet och att du aktiverar både drag och press muskler. Helt fantastiskt och du kan göra den bara du hittar ett räck att hänga i. Börja med ett räck som är lägre än dig och avancera sedan till högre och högre räck.
 
Börja med att stå något bakom räcket och böj på benen. Hoppa upp kraftigt samtidigt som du drar dig upp. Den svåraste biten är att komma över från drag till press. För att göra det måste du ha tyngdpunkten framför stången vilket du får genom att böja fram både överkropp och ben. När du väl kommit över den svåraste fasen är det bara att sträcka armarna. Har du krafter kvar kör du några till.
 
 
 
Är stången hal efter regn (vilket den var när dessa kort togs) måste du torka av den annars kommer händerna att vridas bakåt när du ska växla över från drag- till pressmuskler. Nedan ser du vad som händer då, det är precis samma sak som om du får vikten bakom stången.
 
 
Skapa en bra dag,
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i september månads nyhetsbrev, där du bland annat kommer att se hur enkelt det är att torka äpplen, som med lite kanel blir otroligt gott i müslin eller bara att äta som snacks.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se