NIEUWSBRIEF
Jaargang 14 - Nummer 5 - Mei 2016
 

 
InvesteringsTIP: Nieuwe appartementen aan zee

Normaal gesproken wordt er in de Nieuwsbrief van NICLA nooit extra aandacht besteed aan een specifieke woning of een bepaald project. Meestal blijft het algemener, maar deze keer is er reden om u te wijzen op deze unieke mogelijkheid tot een zeer goede investering in nieuwe moderne appartementen met zeezicht...
Het eerste dat opvalt als u de informatie bekijkt, is de schitterende prijs van deze woningen. Als u dan verder leest, zal uw verbazing steeds groter worden. Alle appartementen beschikken over 3 slaapkamers en 2 badkamers, centrale airco, ingerichte keuken, elektrische rolluiken, zeer groot terras met zeezicht, ondergrondse parkeerplaats en ruime berging. Het complex biedt een verwarmd binnenbad met jacuzzi, een groot buitenbad met kinderbad en de woningen zijn per lift bereikbaar.

Prijzen zijn vanaf € 151.686,- Kosten Koper en de jaarlijkse kosten (servicekosten, onroerend goed belasting en afvalstoffenheffing) bedragen ca. € 1.850,- (royale schatting). De verhuur in juli en augustus kan zo'n € 700 - € 750 per week opbrengen, dus bij 4 verhuurde weken zijn alle vaste lasten ruim betaald.

Kijk eens wat uw mogelijkheden zijn en vraag de brochure aan, want dit is een zeldzame kans!
 
Uitzending gemist...?! Kijk alsnog naar NICLA TV - Live!
 
Dinsdag 26 april 2016 was het zover. Om 19.00 uur startte de eerste live-uitzending van NICLA TV, waarin vragen interactief beantwoord werden. Als u andere dingen te doen had, het vergeten was of het om welke reden dan ook niet gezien heeft, krijgt u hier een nieuwe kans.
Lees & Kijk verder >>
 
Register vakantiewoningen in Andalucía geopend

Op 11 mei 2016 werd in Andalucía, als laatste regio in Spanje, het register geopend waarin eigenaren hun vakantie-woningen dienen aan te melden.

Een Spaanse woning wordt als vakantiewoning aangemerkt als deze binnen een woonwijk staat (niet rural) en
 
waar vakantiegangers tegen een bepaald bedrag een of meerdere overnachtingen kunnen boeken via allerlei verschillende verhuurwebsites danwel via promotionele netwerken zoals makelaars en toeristen-kantoren.

Naast deze registratie dienen de eigenaren ook zorg te dragen voor de veiligheid binnen de woningen, waarbij de eisen gelijkgesteld zijn aan die voor hotels, pensions en 'casas rurales'. Over een jaar zullen de eerste controles gaan plaatsvinden en eigenaren die op dat moment nog illegaal verhuren of van wie de woningen niet voldoen aan de veiligheidseisen kunnen een boete krijgen variërend van € 18.000 oplopend tot € 150.000...
 
De rol van een advocaat bij de aankoop van een Spaanse woning

“Schakel een advocaat in bij de aankoop van een Spaanse woning!” Dat is het algemene advies dat u steevast te horen krijgt op beurzen, bij lezingen, op sociale media, in fora, etc. Het hoe en waarom het belangrijk is om een advocaat in de arm te nemen en wat de rol van een advocaat is bij de aankoop-transactie, wordt echter meestal maar gedeeltelijk uitgelegd. Tijd dus voor een uitgebreide toelichting op de werkzaamheden van een advocaat in Spanje.

Dat een advocaat u een juridisch steuntje in de rug geeft, zal u duidelijk zijn, maar het zal u verbazen hoeveel werk er verricht dient te worden nadat u een keuze heeft gemaakt om een bepaalde woning aan te kopen. Lees & Kijk verder >>
 
Huurkoop of Huren met Koopoptie
 
Veel mensen oriënteren zich op de Spaanse woningmarkt door eerst tijdelijk een woning te huren om van daaruit verder te zoeken en de gewenste regio te ontdekken. Zij gaan op zoek naar huurwoningen, maar reageren ook op het woningaanbod dat te koop wordt aangeboden met de vraag of deze woningen ook te huur zijn. Ze denken dan aan huurkoop of een koopoptie, maar weten eigenlijk niet wat dat inhoudt. Tijd voor meer informatie… Lees & Kijk verder >>
 
 
Top 5 van meest bezochte woningen
 
Deze Top 5 is samengesteld aan de hand van het aantal bezoekers op de NICLA-website alsmede de bezichtigingen ter plaatse.

Klik op de foto’s voor meer informatie. U kunt dan alle overige gegevens van de betreffende woning bekijken. Ontdek zélf waarom deze panden de afgelopen maand door zoveel mensen zijn bezocht.
 
 
 
 
 

 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.