Levendige Nieuwsbrief, 10 februari 2016

 
Inhoud
 
Luuks Zomer
Steun de droom van Aaron en Jochem
 
Voorstelling
Het nut van de wereld
 
Grasje hier, grasje daar
Mooie recensies
 
Mindfulness in de aanbieding
 
Kleur op school
Geheim! Wat deel jij?
 
 
Alle Levendige Boeken zijn verkrijgbaar in de
 
en in de boekhandel
bij jou in de buurt!
 
 
Levendig Uitgever maakt kinderboeken en educatieve boeken die het waard zijn om te lezen, voor te lezen of te gebruiken in de school en thuis.
 
 
 
 
Contact?
De uitgever staat open voor tips, suggesties en reacties!
Per mail:
Twitter: @levendigjeroen
Facebook: LevendigBoeken
Telefoon: 06-22613701
 
 
 
Laat de droom
van Jochem en Aaron
uitkomen!
 
Vader Jochem Bosselaar en zijn tienjarige zoon Aaron werken aan een boek. Samen hebben ze een verhaal verzonnen, waarin een jongen in zijn eigen wereld avonturen beleeft. Aaron maakt de tekeningen en Jochem maakt er ware kunstwerken van.
Het is nog een mooi avonturenboek voor kinderen ook!
Samen met Levendig Uitgever proberen vader en zoon via crowdfunding de benodigde basis te leggen om deze droom uit te laten komen. 
Wil je meehelpen? Kijk dan op Voor de kunst. Al voor € 10,- kun je donateur worden. Tegenover elke donatie staat een mooie tegenprestatie!
 

Voorstelling
Het nut van de wereld
 
Tijdens een vrolijke, interactieve voorstelling gaan kinderen samen met auteur Marij Sloothaak op zoek naar het Nut van de Wereld.
Eerst vertelt Marij het verhaal in vogelvlucht en leest ze de grappigste fragmenten voor. Daarna gaan de kinderen sámen met Marij op zoek naar het Nut van de Wereld. Hier spelen de kinderen afwisselend de rollen van het meisje Kristal, de postbode, de katten bij de fontein, de boerin, de heks, de rups … Dan gaan we filosoferen over de bijzondere ontdekking van Kabeljauw. De voorstelling wordt afgesloten met een swingend liedje en de kinderen gaan naar huis met een leuke kleurplaat van Kabeljauw!
 
Duur: 45 minuten
Kosten: 150,-- exclusief reiskosten 1e groep, meer groepen in overleg
Benodigdheden: beamer of digibord
Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Boekingen: Marij Sloothaak, Marij@xs4all.nl 06-51558201
 
Het boek Kabeljauw en het nut van de wereld is te bestellen in de Levendige Boekwinkel voor € 10,-

Grasje hier, grasje daar
Mooie recensies
 
Grasje hier, grasje daar leent zich goed als voorleesboek voor kleuter, op school of in de thuissituatie. De vermakelijke verhalen over dieren prikkelen de fantasie, zijn soms grappig, soms ontroerend. (...) Grasje hier, grasje daar is een ideale bundel om elke dag positief mee af te sluiten.
Sandra Hutchison
 
Libris
De combinatie Jennine Staring als auteur en Martine van Nieuwenhuyzen als illustrator heeft een prachtig verhalenboek opgeleverd. (...) Een heerlijk voorleesboek voor thuis en op school en door de korte zinnen ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier.
Ineke van Nispen, boekhandel van Kemenade&Hollaers, Breda 
 
 
 
 
 
BKJunior tipt (januari 2017)
Niet te missen want: Het boek staat vol mooie tekeningen van Martine van Nieuwenhuyzen. Na het lezen van dit boek wil je zelf vast ook naar Afrika!
 
Grasje hier, grasje daar kost € 17,50

Mindfulness
 
Als een vlinder - Al een lotus
 
Als een lotus en Als een vlinder zijn prachtige boekjes om met de kinderen de natuur te ontdekken, te beleven en te voelen. 
 
Mediteren, bewegen en wat opsteken van de levensccylus met de lotus of de vlinder. We volgen de lotus en de vlinder in 7 stadia.
 
Mindfulness in optima forma voor kinderen vanaf vier jaar.
 
Bewegingsmeditatie, creatieve opdrachten en concentratie.
 
Nu samen voor slechts € 10,-.
 
 

 
Geheim! Wat deel jij?
Kleur op school op zoek naar geheimen
 
Jaargang 8, nummer 3
februari - april 2017
 
Iedereen heeft geheimen. Dingen die je liever niet deelt. Of dingen waar je niet zomaar mee te koop loopt. Je weet meestal zelf wel wat je geheim wilt houden en voor wie je iets geheim wilt houden. Het hebben van geheimen is meestal een bewuste beslissing. Het bewaren van een geheim is vaak lastig, zeker voor kinderen. En wat doet dat eigenlijk met je, een geheim bewaren?
 
Er is voor kinderen niets spannender dan een geheimpje hebben. Maar hoe leer je ze welke geheimen gedeeld moeten worden en welke niet? Aan de ene kant is het belangrijk dat kinderen leren om een geheim te bewaren. Maar aan de andere kant zijn er grote geheimen waarvan je liever hebt dat kinderen die delen.
 
In dit nummer van Kleur op school gaan we op zoek naar wat geheimen zijn en hoe je daarmee omgaat. En vooral: wat je wel en wat je niet deelt met anderen.
 
Proefabonnement voor de school: € 50,- met voor iedere groep een exemplaar en toegang tot de digoibordtoepassing.
 
Losse nummers € 14,95 
   
Levendig Uitgever, www.levendiguitgever.nl
Uitschrijven / Gegevens wijzigen