ART begin JUNI
4 juni 2018


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Uitnodiging Midzomerfeest Opening Expositie
Museum Hilversum en Art Hilversum nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening van de groepstentoonstelling op donderdag 21 juni, op midzomernacht, om 21.00 uur in het museum (ontvangst vanaf 20.30 uur). Na de opening barst het feest los met de swingende band Section8.
Meld je aan voor de opening
.
 
Dat er heel wat kunstenaarstalent in Hilversum huist, bewijst de tentoonstelling ‘100 werken - 30 kunstenaars’. Deze overzichtstentoonstelling laat tien dagen lang het werk van Hilversumse kunstenaars zien en geeft een bijzonder goed beeld van zowel talent als diversiteit met maar liefst dertien nieuwe kunstenaars. Het inspireert en prikkelt om ook de Open Atelierdagen te bezoeken. '100 werken - 30 kunstenaars' is tot en met 1 juli te zien.

          
 
KUNSTFILMS in Filmtheater Hilversum, met inleiding
Een maand lang vertoont Filmtheater Hilversum op maandagavond kunstfilms. Van 28 mei t/m 25 juni. Steeds ingeleid door iemand uit fotografie of andere vormen van beeldende kunst.
De komende 2 weken staan op het programma:

Loving Vincent op 4 juni
Op maandagavond 4 juni staat 'Loving Vincent' op het programma. Ook voor wie de film al een keer gezien heeft. Aan één keer heb je namelijk niet genoeg vanwege de bijzonder manier waarop de film gemaakt is. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. 'Loving Vincent' won al meerdere (internationale) prijzen.
 
De film wordt namens ART Hilversum ingeleid door Diana Kostman, docente kunst en kunsthistorica, zie hier.
Lees hier meer over de film en om tickets te bestellen.
- - - - - - - - -
The end of fear op 11 juni
In de documentaire ´The End of Fear´ wordt de krankzinnige geschiedenis van het schilderij ´Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III´ (1966-67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur.
Na de vertoning van ´The End of Fear´ op zondag 4 februari is er een nagesprek met regisseur en kunstenaar Barbara Visser.
 
De film wordt namens ART Hilversum ingeleid door Mattijs Wolthaus, beeldend kunstenaar, zie hier.
 
HILVERSUMSE KUNSTENAARS exposities
Elganan Jelsma exposeert met Rob Schultheiss tot 1 juli in Kasteel Groeneveld.
Het is van alle tijden dat beeldend kunstenaars, schrijvers, musici en vrij-denkers zich voor een bepaalde tijd terug trekken uit de bewoonde wereld. Kasteel Groeneveld leende zich daar goed voor. De Hilversumse kunstenaars Elganan Jelsma en Rob Schultheiss zijn de komende maanden met hun werk aanwezig op Groeneveld.

Zie hier het programma van Kasteel Groeneveld.
 
Exposeren op een begraafplaats, wat vinden mensen daarvan?
Het beeld 'Wisdom of an old lady' van Hanke Wiegand riep reacties op.
 
De afgelopen week exposeerden 5 kunstenaars op Begraafplaats Zuiderhof. Een ongebruikelijke locatie. Wat vonden bezoekers daarvan? Enkele reacties uit het gastenboek:
  • Heel mooi. Tranen in mijn ogen.
  • Schrok eerst van de oma met rollator. Daarna mijn ronde gedaan, toen vond ik de oma best lief.
  • Rouw en kunst gaan zeker samen. Alleen is een begraafplaats geen expositieruimte. Slechts op het scherp van de snede ontmoeten zij elkaar.
 
Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks en in de periode van exposities wat vaker. Als u geen prijs meer stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven.
Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
 

 
Stuur deze email door naar een vriend(in)