Maj 2011
 
 
I god konst känner man igen sig och känner sig träffad. Direkt, indirekt eller med lång studs. När Norman Zulu spelade rollen av Fredag i vår Robinson Kruse för en herrans massa år sedan skrev en tioårig pojke efteråt och berättade att han kände sig precis som Fredag när han var på ishockeyträningen. Vem hade kunnat ana att det fanns en sådan koppling och hade vi vetat det skulle vi ändå inte haft någon glädje av kunskapen. Det man frågar efter får man inte svar på. Det man vill ha får man inte. Den man vill vara är man inte. Publiken slutar aldrig att överraska.

- Ola Karlberg, Teaterdirektör
 
Egna Arrangemang

Fröken Sill
och Herr Makrill

Ett fåtal biljetter finns kvar!

12 maj 09.30, 10.45
13 maj 09.30, 10.45

Paviljong 8


Håll i Hatten

Urpremiär

17 maj kl: 10.00
18 maj kl: 10.00
19 maj kl: 10.00

Gröna RummetKonstepidemin
Konstepidemins väg 6 Göteborg

Biljettbokning:
031-722 50 16


ROCKA LOSS!

Glöm inte att du kan köpa den svängiga musiken från

Big Wind's föreställningar
på CD!


 
Johanna och Lina arbetar inför premiären av föreställningen
Håll i Hatten

På Turné i Skåne just nu
 

Big Wind förbereder sig just nu inför sin nya föreställning Alice i Underlandet. Till en ny föreställning behöver man också ny rekvisita, ny dekor och givetvis nya scenkläder!
Per, en fantastiskt entusiasmerande man, har då och då jobbat som scenograf för Big Wind sedan 1993. Det har hittills blivit sju uppsättningar. Vi fick en liten tjuvtitt i hans ateljé och på arbetet med Alice I Underlandet samtidigt som vi bytte några ord.
Namn: Per Agelii
Yrke: Skulptör - men jobbar även som scenograf och kostymör
Arbetsplats: Har sedan 15 år tillbaka sin ateljé på Konstepidemin i Göteborg.
Aktuell med: Harens år - Påskäggsutställning i Tjolöholms slottspark tom 22/5
 
Varför blev du skulptör?
 -Jag målade mycket förr och sedan bestämde jag mig för att gå en skulptörutbildning. När jag väl gick där förstod jag att det är ju det här jag har hållit på med hela tiden! Byggt, fixat och trixat med grejer. Jag fick en riktig aha-upplevelse och förstod att det är det här jag ska göra.
 
Hur lång är processen från att du kommer på en idé till att du har en färdig modell av en scenbild?
 - Det tar oftast mycket längre tid än vad folk anar. Många tror att det bara är att slänga ihop någonting. Men det är en process som måste ta sin tid då det är mycket man måste se till. Det är viktigt att hitta enkla lösningar som fungerar på scenen, med skådespelarna och som samtidigt fyller sin funktion. Det känns ibland lite som att jobba med trolleri, arbetet är fantastiskt roligt!
 
Om du fick göra drömma och göra precis vad du vill, vad skulle du göra då?
 - Jag lever min dröm. Jag gillar variationen i mitt arbete som skulptör och att dessutom få möjlighet att jobba med teater gör att jag får testa på många, väldigt spännande och utmanande saker! 

 
Big Wind's medarbetare är eftertraktade världen över och vi har nyss lånat ut vår fantastiska dansare Johanna Ehn till andra sidan jordklotet. Om man får chansen att arbeta med en teateruppsättning i Thailand så är det en självklarhet att tacka ja!
 
Vad gjorde du i Thailand och vad var roligast med arbetet där?
- Jag var två veckor på en teaterskola för ungdomar och jobbade som regiassistent för teateruppsättning av Peter Pan på thailändska. Det som var roligast eller det som jag rättare sagt blev mest imponerad över var hur de varje dag klev upp kockan fem på morgonen för att starta dagen med en danslektion. Det hela började med någon slags meditation som sedan övergick i sång och dans. Det var helt ljuvligt att möta solens första strålar på det viset!
 
Hur får man ett sådant jobb utomlands?
- Det var en slump att jag träffade regissören jag jobbade med nu i Thailand när jag var i Indien i höstas. Jag tror att när man lämnar sin vardag och är på resande fot så öppnas ens blick, ens hjärta och man hamnar förhoppningsvis i ett bra flow som kan leda till nya spännande saker. Det kan vara bra att bryta sina rutiner och öppna upp för nya möten och möjligheter.
 
Vad utmanar dig som dansare när du jobbar med Big Wind?
- Som dansare är det att på turné dansa varje dag klockan nio på morgonen, det är verkligen en utmaning! Kroppen har ju inte riktigt vaknat.
 
Vad är din bästa kvalitet som dansare och som skådespelare?
- Som dansare är det att jag är explosiv. Skådespelardelen hmm.. svårt, men jag tror som skådis är det att jag kan integrera kropp och röst så att det blir ett.
 
Ger du workshops eller ser man dig dansa någon annanstans?
- Det är väldigt mycket jobb med Big Wind just nu vilket är ruggigt kul! Därför blir det ganska lite tid över till annat men emellanåt undervisar jag i kontaktimprovisation. Jag är dessutom slagverkare i sambaskolan Abunda här i Göteborg.
 
 
Nyfiken på vilka Big Wind är och våra föreställningar? Besök oss på vår hemsida.

Fler godbitar följer i nästa nyhetsbrev!! 
Varma hälsningar!
 
 
Big Wind
Konstepidemins väg 6, 413 14 Göteborg
031-82 77 28, info@bigwind.se