Hej,

Den här tiden på året vet man inte riktigt vad man ska satsa på. Julklappsprojekten är avklarade, ljuset på väg tillbaka och våren är efterlängtad, men samtidigt är det minusgrader ute och omväxlande snö och barmark. Kanske dags att börja planera vår- och sommarprojekten? Själv är jag ju en ullfantast av stora mått, och har alltid gillat höst- och vintermode bättre än sommarplaggen så jag är fortfarande inne på att sticka vantar, mössor och tjocka tröjor :)
 
Vi planerar ändå för vårens garner, bland annat är flera nya färger i det populära Sandnes Line på väg in och även ett nytt mönsterhäfte med många snygga modeller kommer vi snart att ha i lager. 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Ny chans! Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger 
Fyra onsdagar: 17 februari, 9 mars, 30 mars & 20 april
kl 18.30-21.00

 
Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger! Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av många tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att exempelvis skapa ett ärmhål. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Kurs: Patentstickning
Måndag 22 februari kl 18.30-21.00
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och varma tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Inga speciella förkunskaper krävs förutom att kunna lägga upp och sticka vanliga räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Nu har vi Addi Lace!
Vi har utökat vårt sortiment av rundstickor med Addi Lace, extra långa, lätta och spetsiga stickor med mjuk och böjlig kabel. Som namnet antyder är de särskilt bra vid spetsstickning, men jag tycker även att de är bra vid all slags "finlir" med maskor. Flätstickning, hoptagningar, vridna maskor eller att sticka  t ex sockor med magic loop är en fröjd med Addi Lace. Vi har Addi Lace i längderna 80, 100 och 120 cm och i grovlekarna 2 - 2.25 - 2.5 - 2.75 - 3 - 3.25 - 3.5 - 3.75 - 4 - 4.5 och 5 mm och priset är 59 kr/st.
 
 
 
Nytt melerat merinogarn! 
Merino Soft från Sheep Uy Color är handfärgad mjuk merinoull från Uruguay, självklart mulesingfri som all vår merinoull. Vi har tio olika vackra melerade färgställningar. En härva är 100 g och ca 220 m och passar till stickor 3.5-5 mm. Priset är 175 kr per härva. 
 
 
 
 
Felting Fever! 
Nu ger vi 25% rabatt på Drops Eskimo och Drops Big Delight som en del av kampanjen Felting Fever. Rabatten gäller hela februari månad så långt lagret räcker. Bägge kvaliteterna utgår ur vårt sortiment, så vill du ha många färger att välja på är det bäst att skynda sig :)
 
Eskimo kostar nu från 17 kr/nystan och Big Delight kostar 53 kr/nystan.
 
 
    
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16