BEL-bulletin 49: Doelen realiseren 
 
Beste ,

In het vorige BEL-bulletin gaf ik aan dat ik een aantal zakelijke ambities heb voor 2018. Maar ook privé heb ik plannen en doelen voor dit jaar, waarvan we nu alweer bijna op de helft zijn. Eind 2017 heb ik voor mezelf bedacht wat ik aan het einde van dit jaar gedaan en bereikt wil hebben. Ik heb dat verwoord in een brief aan mezelf. Komende maand maak ik alvast de balans op. Het wordt in juli en december heel apart om een brief van mezelf te lezen waarin ik schrijf wat ik voor mezelf hoop en wil.
 
Hoe zit dat met jou? Heb jij aan de start van dit nieuwe jaar ook meerdere plannen gemaakt en targets gesteld? Hoe groot is de kans dat jij ook realiseert wat jij je hebt voorgenomen? Wat zou er voor nodig zijn om die slaagkans te vergroten? Kan een brief aan jezelf jou daar bij helpen, om jezelf te herinneren aan wat je wilde? Of zijn een coach, training of een intervisiegroep meer iets voor jou om meer van jouw doelen te realiseren?
 
Realiseren van doelen vergt doorzetten
Realiseren van plannen en doelen gaat meestal niet vanzelf. Dat vergt een sterke wil en doorzettingsvermogen!
 
Zelf heb ik in 2017 het plan opgevat om structureel gezonder te eten en meer te bewegen/sporten. Daar hoort ook een betere balans tussen werken en ontspannen bij. Om echt resultaat te kunnen bereiken zal ik me op mijn ‘gezondheidsplannen en –doelen’ moeten gaan toeleggen. Anders regeert de waan van de dag en blijft alles zoals het in het verleden was.
 
 
Na een klein half jaar ben ik redelijk tevreden, maar er is nog ruimte voor verbetering. Om echt fit en energiek te worden en blijven is ouderwets zwoegen en soms zelfs afzien aan de orde. Dat weet ik en daar zie ik eigenlijk ook niet tegenop. Onder het mom van ‘pijn is fijn’ op weg naar sneller, beter en langer iets kunnen volhouden is dat gewoon nodig.
Maar, ik moet vooral bereid zijn om prioriteit aan deze doelen te blijven geven en accepteren dat er momenten zijn dat ik geen spatje motivatie bij mezelf kan bespeuren en excuses het lijken te winnen van mijn ambities. Ik heb daarom een coach die mij stimuleert met afwisselende work-outs en mij confronterend toespreekt als ik mijn geplande drie keer sporten per week niet haal.
 
Hoe motiveer jij jezelf?
 
En jij? Blijf jij van een afstandje zelf kritisch kijken naar wat je wanneer, waarom (en hoe) aan het doen bent? Ga jij jouw ambities waarmaken, of trap jij in jouw eigen valkuilen? Als dat gebeurt, geeft dat op zich niets. Het is een leermoment en je zult steeds beter, sneller en makkelijker jouw uitdagingen in gaan zetten. Want dat is het mooie van inzicht in je eigen gedrag. Je wordt je bewust van wat je meer en minder wilt (en beter kunt gaan doen).
 
Wil jij ook meer inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, zodat jij de slaagkans van het realiseren van jouw doelstellingen vergroot? Neem dan contact met mij op om de verschillende mogelijkheden van business coaching (individueel of in groepsverband) te bespreken.
Mail me via: hennie@dehaanoa.nl of bel me op 06-52656907.
 
 
 
Met sportieve groet,
 
 
Hennie 
 
AVG & Doorsturen
 
25 mei 2018 is de nieuwe AVG Privacy wet ingegaan in heel Europa. Jij ontvangt dit BEL-bulletin omdat jij in mijn nieuwsbriefbestand voorkomt en daarom af en toe informatie over de inzichten, producten en diensten van De Haan Organisatieadvies ontvangt.
Wees niet bang dat jouw mailbox ineens vol stroomt met mails van mij, dat heb ik de afgelopen jaren ook niet gedaan. De Haan Organisatieadvies vindt de privacy van klanten en relaties erg belangrijk en gaat daarom zeer zorgvuldig om met (persoons)gegevens. Uiteraard kunt jij je onderaan elk BEL-bulletin uitschrijven wanneer jij deze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen.
 
Ken je mensen voor wie dit e-bulletin interessant kan zijn? Stuur hem dan door (waarvoor mijn dank).
Je kunt een abonnement nemen via: Stuur deze email door naar een vriend
 
Wijzigen
 
Opzeggen voor dit e-bulletin kan vanzelfsprekend altijd! NIET door mij te mailen, maar via de link onderaan.
E-mailadres veranderd? Wijzig hem zelf via onderstaande link. Krijg je hem dubbel? Zeg 1 van tweeën op, ook via deze link: Uitschrijven / Gegevens wijzigen 
De Haan Organisatieadvies, Gravendijk 16, 7665 SK Albergen,