Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Nu är det hög tid att planera semesterprojekten! Ett riktigt roligt stick- eller virkprojekt vill man ju unna sig när man är ledig. Själv tror jag alltid att jag ska hinna med ungefär dubbelt så många som jag faktiskt gör, men det hör liksom till att ha en plan A, B, C och D ifall det blir regn hela veckan, ifall jag tröttnar på att sticka sjal, eller ifall det blir många långa mil i bil, eller ifall jag plötsligt blir sugen på att virka istället...
 
Några av kandidaterna på min semesterlista just nu är:
Koftan Surry Hills i Pima Gloss (se mer om den nedan)
Sjalen Pop Spots i BC Shetlandsull
Tröjan Studio i Hanne Falkebergs Shetlandsgarn
Toppen Trendy Top i Malabrigo Sock, eller varför inte Taiyo Sock?
Barnkoftan Vågspel ur boken Barnstickning på stickor 3.5-4, i Soft Donegal Tweed
 
 
 
Pima Gloss - nu i fler fina färger!
Den lena, vackra och glansiga bomullen Pima Gloss från Strikkebogen blev verkligen väl mottagen hos oss! Den första sändningen sålde snabbt slut och nu har vi fyllt på med mera :) Garnet består 100% Pimabomull och passar till stickor 3-4 mm. Priset är 49 kr per nystan på 50 gr och 100 m. Det här är ett bomullsgarn av hög kvalitet, det håller sig mjukt och fint även efter tvätt i maskin. Pima Gloss passar perfekt till den populära koftan Surry Hills i design av Maria Magnusson. Du har väl inte missat att beskrivningen är gratis och att det just nu pågår en Knit Along både på Ravelry och Instagram, #surryhillsKAL, och på Facebook.
 
Vi har även fått in beskrivningar på nya snygga dammodeller från Strikkebogen. Beskrivningarna är på danska och säljs endast tillsammans med Pima Gloss.
  
Nyhet: Forest Hills
Alldeles nyinkommet är det lyxiga sjalgarnet Forest Hills från Cascade Yarns. En vacker blandning av 51% silke och 49% merinoull i 11 fina färger. Ett nystan kostar 159 kr och är 100 gr och drygt 700 m och räcker till en vacker sjal, t ex e
n slätstickad Haruni. Beskrivning finns här, på svenska, och vill du så kan du få med ett extra blad med instruktion hur jag stickade fram till bården. Säg till i så fall när du köper garnet.
 
Lin i regnbågens alla färger
Nu har vi laddat upp med alla snygga färger i lingarnet Kalinka! Perfekt sommargarn! 100% lin, 320 m/hg kostar 160 kr och passar till stickor 2.5-5 mm. Garnet är spunnet och färgat i Sverige.
 
  
Vi påminner om våra semestertider:
Från och med nu och fram till slutet av augusti har vi öppet vardagar kl 11-18 och lördagar kl 11-15
Butiken kommer att vara stängd för semester 14-24 juli. Sista dagen vi har öppet före semestern är alltså lördag 12/7 och sedan öppnar vi igen fredag 25/7. 
 
    
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!