Nieuwsbrief SLAK april 2019 
Vacature directeur/bestuurder
Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de culturele sector in de Provincie Gelderland? De creatieve economie stimuleren en faciliteren? Voel je je thuis in de rol van boegbeeld en leider van een organisatie die ruimte maakt voor creatieve initiatieven? Dan maken we graag kennis met jou!
Voor SLAK Atelierbeheer zoeken wij een bevlogen en innovatieve
directeur / bestuurder
24-32 uur per week vanuit ons kantoor in Arnhem

De missie van SLAK is om de creatieve economie (de creatieve makers, initiatieven en organisaties) in Gelderland te faciliteren op het gebied van (woon-)werkruimten, ruimten voor experimenten, presentatieruimten en ontmoetingsruimten.
 
Wat ga je doen?
Naar buiten toe ben je hét gezicht en boegbeeld van SLAK Atelierbeheer. Je bent bekend bij belangrijke stakeholders en zorgt dat jij hen kent. Als directeur / bestuurder ben je de schakel tussen de Raad van Toezicht en de uitvoerende organisatie. Je maakt als leidinggevende deel uit van de uitvoerende organisatie en werkt samen met de Raad van Toezicht aan de besturing. Gezien de context en de huidige vertegenwoordiging van expertises binnen de organisatie, liggen jouw belangrijkste verantwoordelijkheden op vier gebieden:
 
Maken van een verdere vertaalslag van de missie en visie naar een moderne bedrijfsvoering;
 
Met flair vertegenwoordigen van de organisatie naar buiten;
 
Leidinggeven aan onze organisatie met balans tussen een steady bedrijfsvoering en stimuleren van innovatiekracht;
 
Verantwoording naar de Raad van Toezicht.
 
Wat wij vragen
Affiniteit en ervaring met de doelgroep en kennis van de sector staan voorop. Je beschikt aantoonbaar over WO werk- en denkniveau. Hoewel je persoonlijkheid en behaalde resultaten voor ons belangrijker zijn dan je werkervaring uitgedrukt in jaren, denken we aan iemand met zo’n vijf jaar relevante werkervaring, waarvan twee jaar ervaring met leidinggeven aan mensen en / of projecten. Je beschikt over een uitgebreid netwerk in de sector.
 
Je bent een veelzijdige en grensverleggende persoon met zelfvertrouwen, gedreven om leiding te geven. Door je inlevingsvermogen en verbindende eigenschappen maak je moeiteloos contact, luister je goed en neem je mensen mee. Je bent doelgericht en maakt eenvoudig een vertaling van abstract naar concreet. Je bent ondernemend en volhardend in wat je wilt bereiken.
 
De volgende competenties zijn onmisbaar om er een succes van te maken: Visie - Overwicht - Netwerken - Innoveren - Leidinggeven - Schakelvermogen - Omgevingsbewustzijn – Vasthoudendheid.
 
Wat wij bieden
Hoewel er veel te doen is, denken we dat drie à vier dagen in de week je de mogelijkheid geeft een goede invulling aan de taken te geven. Inschaling vindt plaats conform de CAO Woondiensten en ligt tussen de €4100,- en €4600,- (op basis van 36 uur). Je hebt veel vrijheid om zaken naar eigen inzicht aan te pakken. Ook voor jou biedt de organisatie je een omgeving waarin leren en verbeteren wordt gestimuleerd en gefaciliteerd.
 
Waarom je met plezier bij ons zult werken
We zijn een kleine, informele organisatie met ongeveer tien medewerkers. Samen werken we hard aan ruimte voor de culturele en creatieve sector in Gelderland. Ieder vanuit onze eigen professie zijn we elke dag bevlogen aan het werk. Van jou als directeur / bestuurder vragen we resultaatgerichtheid in het leidinggeven en ondersteuning om het maximale uit ons als team te halen.
 
Is je interesse gewekt? Laat het ons snel weten!
Een uitgebreid profiel kun je downloaden via deze link.
Diverse werkplannen zijn te vinden op deze pagina. Meer informatie over de functie kan worden opgevraagd bij de huidige waarnemend directeur / bestuurder via a.deblank@slak.nl , 026-3515438. Je motivatie en cv stuur je uiterlijk 12 mei 2019 naar sollicitatie@slak.nl. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure. In week 22/23 vinden de eerste gesprekken plaats.
 
5 Woon/werkstudio’s in centrum Arnhem


Portaal woningcorporatie realiseert in samenwerking met SLAK 5 ruime woon/werkstudio’s aan de Kleine Oord in het centrum van Arnhem. De woningen worden naar verwachting in augustus opgeleverd.
 
Deze voormalige winkelplint wordt op dit moment omgetoverd tot woon/werkplekken langs de culturele corridor van Arnhem tegenover Rozet, Collectie de Groen, Theater aan de Rijn en natuurlijk het Aardvarken!
 
Het worden bijzondere studio’s met een oppervlakte variërend van circa 68 tot 77m2 en een hoogte van ongeveer 3,5 meter. Op de begane grond bevindt zich ook een keuken en een badkamer/toilet. In de ruimte is een vide ingebouwd van ongeveer 20 m2 die kan dienen als slaapkamer/opslagruimte. De begane grond is bedoeld om te wonen en te werken waarbij er bij de voorgevel een constructie komt die tegelijkertijd fungeert als etalage en als afscheiding tussen het woon/werkgedeelte en buiten.
 
De huurprijzen liggen voor het geheel op ongeveer  € 720,- excl. energie en servicekosten. Huurtoeslag is mogelijk. Er vindt een inkomenstoets plaats, het inkomen mag maximaal € 38.035 zijn.
 
Op deze locatie is het belangrijk en ook voorwaarde dat het geheel een bijzondere uitstraling krijgt. Dat betekent dat er, naast de inschrijfdatum, toegewezen gaat worden op basis van een voorstel voor de inrichting van de etalage. De randvoorwaarden voor de etage worden door SLAK opgesteld. Portaal en het gemeentelijk kwaliteitsteam voor de binnenstad zullen toezien op de toewijzing.
 
Binnenkort zal het project met de voorwaarden voor de inrichting van de etalage op de website/aanbiedingenlijst van SLAK te vinden zijn.
 

 
 
Heroverweging inschrijvings- en toewijzingsbeleid SLAK

Zoals te lezen in het werkplan van 2019 neemt SLAK dit jaar de tijd om haar inschrijvings- en toewijzingsbeleid te heroverwegen. Onderzocht wordt hoe de huidige inschrijvingscriteria kunnen worden aangescherpt zodat toewijzing van ruimtes nog beter aansluit bij de doelstellingen van SLAK.
 
Over aanpassing van het beleid is SLAK in overleg met de gemeentes en collega-atelierbeheerstichtingen. Daarnaast zal SLAK in gesprek gaan met kandidaten en kandidaat-huurders. Het is aan de nieuwe directeur-bestuurder om hier vervolg aan te geven.
 
Houd de nieuwsbrief en andere informatiebronnen in de gaten om op de hoogte te blijven van het inschrijvings- en toewijzingsbeleid. Het werkplan 2019 en de beleidsvisie van SLAK zijn te raadplegen via deze link.

 
 
 
De inschrijving voor Kunstraffinaderij 2019 is geopend!
 
Tijdens het tweede weekend van november is het weer zover: in de monumentale Stevenskerk barst de 8e editie van Kunstraffinaderij los. Dit inmiddels befaamde multidisciplinair kunstspektakel vindt plaats op 8, 9 en 10 november 2019.
 
Een sprankelend en hedendaags evenement, waar ongeveer 70 kunstenaars, uit de regio van Nijmegen en het Duitse grensgebied, hun nieuwste werken presenteren en waar de bezoeker verrast wordt door diverse bijzondere kunstuitingen als klankperfomances, poëzie en theatrale popups. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via de website van Kunstraffinaderij: www.kunstraffinaderij.nl
 
Het thema van deze editie is Buiten Beeld. Kunstenaars worden creatief uitgedaagd een vrije interpretatie te geven aan dit thema. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Leerlingen van Karel de Grote College hebben zich laten zich inspireren door het thema Buiten Beeld en zijn aan de slag gegaan met een ontwerpwedstrijd voor de ‘Kunstrafposter’. Wat betekent Buiten Beeld voor hen? Het winnende ontwerp van Blanche Madeleyn vormt de basis voor de poster van dit jaar.
Eetcafé BliXem verzorgt het sfeervolle binnenterras, waar bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.
 
Kunstraffinaderij vindt plaats in de Stevenskerk. Een bijzondere locatie in het historische hart van Nijmegen. Deze imposante kerk bepaalt al bijna acht eeuwen de skyline van de stad. De ambiance van de kerk leent zich perfect voor een art fair als Kunstraffinaderij. Voorgaande jaren wisten per editie ruim 2500 bezoekers de weg naar Kunstraffinaderij te vinden.
 
KUNSTRAFFINADERIJ 2019 - Buiten Beeld
 
Stevenskerk – Sint Stevenskerkhof 62 – 6511 VZ Nijmegen
Openingstijden:
vrijdag 8 november      12.00u - 18.00u
zaterdag 9 november  12.00u - 18.00u
zondag 10 november    12.00u - 17.00u
 
Volg onze activiteiten op onze website of facebook!!
 
 
Facebook www.slak.nl 026-3515438 algemeen@slak.nl