Persbericht - 1 juni 2017
 
Opus 14 | Accrorap
Urban Ballet tijdens Summer Dance Forever
 
 
© Michel Cavalca
 
Opus 14 is het veertiende werk van gerenommeerd choreograaf Kader Attou van Accrorap. Een hiphop stuk voor zestien uitmuntende dansers dat door Attou is opgezet als een corps de ballet, oftewel een urban ballet. Een schijnbare tegenstelling als het gaat om hiphop dans. In Opus 14 passeren ook andere clichés over hiphop de revue: de dans als louter masculien, macho, patserig en bling pareert met poëzie, kwetsbaarheid, gevoeligheid en waar nodig met een vertraging. Deze voorstelling vertelt geen verhaal. Het is een verzameling aan snapshots die het speelveld van de zintuigen onderzoekt; een kettingreactie van emoties die door iedere danser individueel belichaamd wordt.
 
Kader Attou is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Franse hiphopbeweging. Met zijn Cie. Accrorap heeft hij een unieke stijl ontwikkeld: een mix van hiphop, hedendaagse dans, circus en grafische kunst. Attou brengt nieuwe expressies naar hedendaagse vormen en verlegt de horizon van de wereld van hiphop.

 
Urban Danstheater
Summer Dance Forever pakt in 2017 uit met een nog gevarieerder dansprogramma dat de eerste zes dagen elke avond een theateravond met dansvoorstellingen biedt. Nieuw zijn de grote voorstellingen in Stadsschouwburg Amsterdam en DeLaMar Theater en de kleinere bezettingen in de Melkweg. Zestien dansvoorstellingen in totaal. Met uitzondering van de twee Nederlandse voorstellingen betreft het allemaal Nederlandse-, Europese- en Wereldpremières.


Zo opent het festival dinsdag 15 augustus met de Nederlandse première van Everyness van Wang & Ramirez in de Stadsschouwburg. Woensdag 16 augustus volgt de hierboven bejubelde de Nederlandse première van Opus 14 van Accrorap in het DeLaMar Theater met aansluitend het eerste deel van Theater Forever, het jaarlijks terugkerende dansprogramma dat een internationaal overzicht biedt uit het beste van de urban dans. Donderdag 17 augustus volgt het tweede deel van Theater Forever in het DeLaMar Theater met wederom vier nieuwe premières.

Van 18 tot en met 19 augustus presenteert Summer Dance Forever elke avond in Melkweg Upstairs een serie van zes voorstellingen in kleinere bezetting, variërend van solo’s tot trio’s, van jonge opkomende makers tot intiemer programma van gearriveerde namen. Elke avond twee voorstellingen van een half uur die de perfecte opmaat vormen voor hetgeen het festival dansliefhebbers in de avond en nacht, tot in de vroege ochtenduren weet te bieden.

Summer Dance Forever
Summer Dance Forever is een van de belangrijkste urban dans festivals in de wereld. Zowel in Nederland als daarbuiten biedt Summer Dance Forever een mix die uniek genoemd mag worden. Het stadsfestival vindt van 15 tot en met 23 augustus in onder meer DeLaMar Theater, Melkweg, Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, de Theaterschool en het Vondelpark Openluchttheater. Een week lang zijn deze locaties het toneel voor dansvoorstellingen, battles, workshops, masterclasses van het allerhoogste niveau waar topdansers uit de hele wereld aan deelnemen. Nederland mag op urban dans gebied dan niet tot de wereldtop behoren, anderson biedt Nederland de wereld de top van de urban dans. Voor wie altijd al heeft willen weten wat de stand van zaken is op het gebied van urban dans, biedt Summer Dance Forever het internationale publiek gedurende negen dagen een volledig overzicht. Het festival vormt de plek waar het publiek de grootste urban dansers van deze tijd ziet.

Summer Dance Forever Details
15-23 augustus 2016
Voorverkoop is gestart. Naast losse kaarten zijn er ook voordelige packages te koop: Bronze (135,-), Silver (215,-), Gold (295,-) en Platinum (375,-). En aantrekkelijke kortingen op diverse accommodaties. Meer informatie over kaarten en packages op: www.summerdanceforever.com/tickets
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie of beeldmateriaal, aarzel niet contact met ons op te nemen. U kunt te allen tijde contact opnemen met Luc Deleau via luc@summerdanceforever.com, mobiel. 06-52472990 of Sanne Lohof via sanne@summerdanceforever.com tel. 020 6268790 / of mobiel 06 29378731

Overige persinformatie:
Persbericht | Summer Dance Forever Festival

Persbericht | Première Wang & Ramires op opening Summer Dance Forever
Persbericht | Opus 14 – Urban Ballet in DeLaMar
Persbericht | Het beste van Urban Dans in 14 premières
Persbericht | Dans als perfecte opmaat in de Melkweg
 
© Michel Cavalca