Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu går vi över till hösttider i butiken, så från och med denna vecka förlänger vi öppettiderna på lördagar igen.
Våra öppettider är alltså:
 
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
De första höstnyheterna är på väg in och vi fyller även hyllorna med gamla favoriter. Förutom spännande garnnyheter ser hösten lovande ut med flera fina mönsterhäften från Sandnes, och en hel del nya stickrelaterade böcker kan vi också se fram emot.
 
 
Välkommen på Garn- och bokfest! 
Lördag 3 september kl 14-16 kommer författaren och journalisten Julia Skott från podden Rätt Avigt till butiken och berättar om sin nya bok
"Håll käften, jag räknar!" 

Vi utlovar hög igenkänningsfaktor för alla stickare, samt ärlig och humoristisk upplysning för alla som ännu inte upptäckt stickningens fantastiska värld.

Julia berättar om och läser ur boken och självklart finns det möjlighet att köpa ett eget, signerat exemplar. Kom och mingla med andra garnnördar, klappa garn och fira starten på en härlig bokhöst!
 
Läs mer om evenemanget!
 
 
  
AKTUELLA KURSER!
 
 
Patentstickning
Onsdag 14 september kl 18.30-21
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare.
Kursledare är Ivar Asplund.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Nyhet: Leinen Los
Från Schoppelwolle kommer vår senaste garnnyhet Leinen Los. Ett annorlunda och spännande garn är lätt filtat och består av 70% ull och 30% lin. Det är ett härligt åretrunt-garn, som ger plagg med snygg, rustik och lite tweedig yta där linet ger fin struktur. Garnet kan kännas lite stelt på nystanet, men det mjuknar när man stickar det och ännu mer efter tvätt och användning. Leinen Los passar till stickor 3-4 mm och ett nystan på 100 g och 300 m kostar 155 kr.
 
 
 
 
 
Hjälp oss att sprida garnglädje - ge bort garn!

Nu behöver jag er hjälp att tömma vårt lager av Drops-garner för att ge plats åt schysstare kvalitetsgarner!
Jag har tidigare berättat om beslutet att ta bort garner från Garnstudio Drops Design ur butikens sortiment. Vi har fortfarande ca 20 kilo kvar av Drops Cotton Merino, och istället för att rea ut garnet kommer vi skänka det till tre olika mottagare som förtjänar lite extra garnglädje! 

Hjälp oss genom att nominera den eller de som du tycker allra bäst förtjänar några kilo gratis garn. Det kan vara enskilda personer eller organisationer som arbetar för välgörande ändamål, som sprider glädje med hjälp av garn, som kanske främjar kreativitet, skaparglädje eller varför inte upphovsrätt?

De tre bästa motiveringarna belönas med varsin överraskningspåse med hemligt innehåll från Litet nystan.
Ledtråd: det kommer inte att vara garner från Drops... 

 
Läs mer på vår Facebooksida om hur du deltar!

Tack på förhand och låt oss tillsammans sprida mer garnglädje!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!