OKTOBER 2011
Höstlöven börjar falla. I morse var det lite kallt. Ska man sätta på vinterdäcken? För oss som tillhör det släkte artister som år efter år turnérar Sverige runt är det nu det börjar - spelåret. Sommaren är vacker, sommaren är ljum men sommaren är falsk. Hösten är krass, hösten är karg, hösten är sann. Inte insmickrande, inte ljuv. Hösten är grym. Både i ordets gamla och nya betydelse. Detta nya spelår kommer Big Wind farande med nytt och beprövat i lagom blandning. I tjugotvå år har vi varit vårt namn och vår varudeklaration trogna. Det blåser dans, musik och teater om oss. - Det är grymt!
Ola Karlberg - Teaterdirektör
 

Offentliga föreställningar på Konstepidemin:
 
Pigge & Sigge
måndag - fredag v.45
kl 09.30 & 10.45
alla dagar!
 
Håll i Hatten!
onsdag-torsdag v.48
kl 09.30 & 10.45

Boka din biljett nu!
031-82 77 28
info@bigwind.se

 
ROCKA LOSS!
 
Glöm inte att du kan köpa den svängiga musiken från

Big Wind's föreställningar på CD!Anna Henricson, Producent
Inför den här upplagan av nyhetsbrevet har vi också intervjuvat Anna Henricson som arbetar som producent för Big Wind.

Hej Anna, vad gör du just nu?
Just nu sitter jag och ringer och mailar med olika arrangörer och scener för att få ihop vårens turnéer.

Vad gör en producent?
Bra fråga! I stora drag så har vi hand om allting kring en föreställning eller ett projekt. I Big Winds fall så handlar det mycket om turnéläggning, sälj, marknadsföring, viss ekonomi, kontrakt och annan administration. Producenten är för mig länken mellan gruppen och arrangören och den som ser till att föreställningen blir av.

Varför började du jobba som producent?
Jag började utifrån ett stort intresse för scenkonst och att jag kunde kombinera det med projektledarkunskaper. För tre år sedan var jag med och startade Producentbyrån, vi är ett team producenter som arbetar tillsammans med olika artister, grupper och projekt. Big Wind är en av flera grupper som vi arbetar med. Det är ett mycket varierande jobb, plus att det är utmanande och roligt.

Vad är det bästa med att jobba med Big Wind?
Utan tvekan att de gör bra föreställningar! Det är lätt att stå för något man själv tycker om och Big Wind lyckas alltid. Sedan finns det många överraskningsmoment! Som häromdagen då jag gick ner i Big Winds replokal för att hämta något och vips hamnade framför en liten konsert av musikteater Kåbra som ville testa en ny låt på mig. Guldkorn i vardagen!


Tack för en helt underbar sommar!


13 föreställningar, 9 medverkande och en berättelse... Eller kanske många berättelser i en?
 
Hur man än vrider och vänder på det så kan man inte kalla sommarens föreställningar av Alice i Underlandet på Tjolöholms Slott för nåt annat än en hejdundrande succé! Sammanlagt tog sig cirka 2000 personer ut till det underbara slottet vid havet för att där under ett par timmars tid låta sig föras ned i Lewis Carolls fantastiska och förtrollande kaninhål. Den klassiska historien om Alice blev i Big Winds tappning till och med lite mer skruvad än originalet från 1865.
 
Under september har vi fortsatt att spela föreställningen på Tjolöholms Slott. Tolv gånger till har det hunnit bli. Den här gången för skolungdomar, för även de behöver ju bättra på den kulturella allmänbildningen!  
 
Nu är det dock dags att ge sig ut på turné och träffa barn och vuxna i andra landsändar! Som vi har längtat... Och som ni har längtat! Vi ses under hösten.

 
Dansaren Bronja Novak-Lindblad kommer att vara konferencier på koreografitävlingen Skapa Dans i Falkhallen i Falkenberg den 8 oktober. Och skulle det vara så att du någon gång behöver en konferencier till din fest eller till ditt företagsevent så är det alltså bara att slå en signal! Mer information om Skapa Dans hittar du här.

 
Musikteater Kåbra erövrar återigen huvudstaden!
Mellan den 11-15 oktober kommer Musikteater Kåbra att spela föreställningen Digga Dig på Stockholms Konserthus.
Det blir tolv stycken skolföreställningar. För bokning och mer information, klicka här!
 

 
 
 
Nyfiken på vilka Big Wind är och våra föreställningar? Besök oss på vår hemsida

Fler godbitar följer i nästa nyhetsbrev!! 
Varma hälsningar!
 
 
Big Wind
Konstepidemins väg 6, 413 14 Göteborg
031-82 77 28, info@bigwind.se