Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Det blev verkligen ett välbesökt och lyckat boksläppskalas hos oss för Celia B Dackenbergs fina bok Sagornas Stickbok. Jag fick mycket engagerad hjälp av yngsta dottern att göra skyltningen :) Förutom de många fina plaggen från boken byggde vi en sagolik skyltning med de barnböcker som inspirerat till stickningen samt leksaker, strandfynd och annan rekvisita, en del lånat av de snälla barnboksnördarna på Bokslukaren. Det blev riktigt fint, tycker jag :) Nu har tyvärr en del av plaggen behövt resa vidare till Bokmässan i Göteborg, men vårt ena skyltfönster är fortfarande fyllt av plagg från boken. Kom och se dem!
  
  
  
Kursdags igen, såklart!
Vi har kommit igång med höstens kurser och det är så roligt med all inspiration och skaparglädje som uppstår på en stickkurs. Det har stickats med lyfta maskor, på engelska, spetsmönster och små sockor. Nu är det även dags för en virkkurs, en ny variant där du kan lära dig flerfärgsvirkning. En gammal favorit i repris i form av Ivars grundkurs i tvåändsstickning släpper vi också inbjudan till nu. Vänta inte för länge med din anmälan, våra kurser fylls snabbt...
   
  
Flerfärgsvirkning!  
Måndag  5 oktober kl 18.30-21.00             

Kom och lär dig virka mönster med flera färger! Vi går igenom grunderna i tekniken och provar att virka runt och skapa mönster med olika färger.
Det kan bli en påse, ett mobilfodral eller ett par handleds­värmare.
Grafiska mönster virkade i flera olika färger hittar vi bland annat i de vackra tröjorna från Korsnäs i finska Österbotten.
På denna kurs börjar vi lite enklare, du får prova att rita egna mönster på rutat papper, eller ta med dig gamla märkböcker att inspireras av. Vi visar även hur du kan dekorera virkningen med noppor, moucher och picoter. 
 
Kursledare är Lotta Bengtson och Madelaine Jansson
 
 
 
 
 Tvåändsstickning för nybörjare  
Söndag 18 oktober kl 10.00-15.00
samt
Måndag 26 oktober kl 18.30-21.00
  
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen få lära dig grunderna i tvåänds­stickning.
  
OBS! Kursen är upplagd så att man deltar vid bägge tillfällena.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
  
  
Höst är TWiiD  
Vår nykomling Tweed från Sandnes garn har blivit mycket väl emottagen. Ett lätt och luftigt garn, som ändå ger vacker struktur, i babyalpacka, viskos och polyamid, och ett fint mönsterhäfte med plagg för hela familjen finns att köpa till garnet.
 
En ny snygg och lättstickad tröja som nog blir höstens favorit är TWiiD , designad av AstridoMia. Precis som deras tidigare modeller, t ex Black Lily, är det en enkel och snabbstickad tröja i härligt garn. Fram- och bakstycke stickas i Sandnes Tweed och ärmarna i Sandnes Alpakka Silke. Beskrivningen får du gratis vid köp av garn från Sandnes.
 
   
 
 
Sticka för Rosa Bandet!
Snart är det oktober och dags för Rosa Bandet-kampanjen. Vi har redan sålt en hel del Knits for Tits- beskrivningar, men har du ännu inte hunnit köpa ditt ex så passa på, vi säljer mönster till både sockan och vantarna under perioden 1 september till 31 oktober.
 
Beskrivningarna är designade av Jenny Alderbrant, kostar 50 kr/st och hela beloppet går till Bröstcancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
Vi har flera sorters garn som passar till, t ex Meilenweit eller Step till sockorna, men även Semilla Fino, Yaku, Heritage Silk eller Malabrigo Sock till vantarna. Välj själv om du vill köpa enbart beskrivning eller även garn.
 
 
Apropå rosa... det ska vara milda pasteller i vinter. Lite disiga, "smutsiga" nyanser verkar vara helt rätt. Det syns inte minst i den senaste färgpaletten med de nya nyanserna i Lana Grossas Alta Moda Alpaca.
Jag plockade ihop en rosa garninstallation i merino, alpacka, mohair, silke, bomull, kasmir och riktig hederlig sträv ull. Håll till godo :)
 
 
 
 
Vi passar på att tipsa om ett evenemang hos 2stickare:
 
Soppslöjd: Grönland – från myskoxull till inlandsis
Välkommen onsdag 30 september till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens föreläsare, Maria Gustafsson och Christina Huss. Maria & Christina berättar varför ett gäng sticknördar åker till Grönland och vad de tyckte var mest fantastiskt...isen eller ullen. Har vi tur kanske vi får känna på lite garn gjort av myskoxull.
 
Onsdag 30 september, kl. 18-20.30
Pris 230 kr, inkl. grön ärtsoppa, pepparrotskräm, macka o fika
Plats Högalidsgatan 52 A, Stockholm
Anmälan skickas till lottabengtson@hotmail.com
 
 
 
Nya kataloger från Drops Design!
Nu finns fem nya kataloger från Drops Design i butiken. De kostar endast 10 kr, men köper du garn för minst 100 kr får du dem gratis :)
 
 
 
 
Kampanjpris på Drops Cotton Merino!
Till och med 7 oktober ger vi 25 % rabatt på Drops Cotton Merino. Ord pris är 37 kr men nu kostar det endast 28 kr per nystan. Gäller så långt lagret räcker under perioden och kan ej kombineras med andra rabatter.
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!


Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16