vtv Streven naar Verbetering - Nieuwsbrief, April 2019
Waterdingen

De controle op alle watermeters is zo'n beetje afgerond op een paar kleinere klusjes na. Elke watermeter is nagekeken en waar nodig zijn keerklepjes, (hoofd)kranen, aftapkranen, koppelingen, etc. aangebracht, vervangen en/of gerepareerd. We hebben natuurlijk niet per tuin kunnen testen omdat wij geen hoofdkranen open hebben gezet. Mocht u dus de hoofdkraan weer open zetten en er lekt water, laat het ons dan meteen weten! We gaan dan even kijken
Afval inleveren
Het tuinseizoen is weer begonnen dus laat het zonnetje maar komen! Onze afvalinzamelplaats is ook weer op woensdagmiddag open dankzij onze vaste vrijwilligers. Zoals we al eerder lieten weten zijn de openingstijden wel een beetje aangepast. Op woensdagmiddag kun je afval wegbrengen tussen 13.00 en 14.30 uur, een half uurtje korter dan voorheen dus.
Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers, dan komt alles netjes terecht waar het hoort.
Hakseldag
Dat brengt ons meteen op het hakselen. Op zaterdag 11 mei aanstaande gaan we het ingeleverde hakselhout weer versnipperen. Hakselhout kun je dus TOT en MET woensdag 8 mei inleveren. De zaterdag dat we gaan hakselen kun je geen haksel hout meer inleveren. Snippers kun je weghalen wanneer onze afvalinzamelplek open is. Lijkt het je leuk om te helpen met hakselen? Nou, graag! We gaan beginnen om 8.30 uur.
Karren
We hebben van de vereniging een aantal karren. Die zijn vrij te gebruiken en staan altijd geparkeerd bij de loods. Zo aan het begin van het nieuwe tuinseizoen vragen we u vriendelijk daar weer netjes mee om te gaan. Zet geen volle karren als mobiele vuilniswagens op de paden ajb. De afvalinzamelplaats is nu weer 2 x per week open, dus er is geen enkele reden om de karren bezet te houden. Is ook wel zo sympathiek als we allemaal een kar kunnen pakken als we er een nodig hebben.  Is er een kar lek gereden? Daar zal Erkan zich dan over ontfermen. Hij zorgt er ook dit seizoen weer voor dat de karren onderhouden blijven en lekke bandjes weer gerepareerd worden. Zet de kar dan even bij de materialenloods en laat het Erkan weten svp.
Pasen en het clubhuis
Nou, de vrijwilligers van ons clubhuis hebben er zin in. Komende Pasen zijn er leuke dingen te doen. We beginnen met een paasontbijtje tussen 8 en 11 uur in ons clubhuis. Daarna, vanaf 11 uur, gaan we met alle kinderen eitjes zoeken op het complex, neem dus vooral het grut mee. De Paashaas heeft beloofd om ook langs te komen. Vanaf 14.00 uur gaan we Paasklaverjassen in ons clubhuis. Inschrijven kost € 5 per persoon en er zijn hele leuke prijzen bij elkaar te klaverjassen. Schrijf je in bij John in het clubhuis. 
Tadaa, de nieuwe zitmaaier
 
  Vanmorgen geleverd, onze nieuwe zitmaaier! De zitmaaierploeg zal er best heel blij mee zijn, net als wij allemaal natuurlijk. Na de ledenvergadering hebben we ons best gedaan om de beste zitmaaier te vinden binnen het budget. Dat is gelukt en natuurlijk wordt de zitmaaier meteen uitgeprobeerd. Wat zal ons gras er van opknappen!
Vertrekkende tuinders én nieuwe tuinders
Op tuin 234 wordt weer enthousiast gewerkt. Gerd, Laura en hun kindjes zijn heel blij met hun nieuwe tuin.
Op tuin 720 zijn Jaap en Henny Bakkers vertrokken. Meneer en mevrouw Bakkers hebben heel veel voor de vereniging gedaan en SNV is hun veel dank verschuldigd. Van schoonmaak tot bestuurswerk, als er iets gedaan moest worden kon SNV altijd op Jaap en Henny Bakkers rekenen. Gelukkig blijft hun geliefde tuin in de familie want kleinzoon Sebastiaan en Merel hebben de tuin overgenomen. We kennen ze al een beetje want Sebastiaan en Merel onderhielden de tuin al een aantal jaren.
Spaar- en volkstuinvereniging Streven naar Verbetering
 Roel Langerakweg 33 - 3041 JK  Rotterdam