NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK WIEENHOF, LOCATIE VENRAY EN YSSELSTEYN
April 2023
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk Wieënhof. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
WIJZIGINGEN IN HET PERSONEEL
Helaas heeft huisarts Frank Kersten besloten om elders te gaan werken. Hieronder een persoonlijk bericht van dokter Kersten:
Beste mensen,
Per 1 juni zal ik vertrekken bij huisartsenpraktijk Wieenhof. Dit vertrek is zelfs voor mezelf een grote verrassing en heeft alles te maken met plotse kans om dichter bij huis, in mijn eigen regio te gaan werken. Dit zal zijn in Nieuw-Bergen, wat valt onder de ziekenhuizen Boxmeer en Nijmegen. Met veel plezier kijk ik terug op de vele verschillende contacten met patiënten en collega's de afgelopen jaren. Ik heb veel geleerd van jullie allemaal!
Groeten,
Frank Kersten
 
Wij wensen dokter Kersten veel succes met zijn nieuwe baan en hopen op korte termijn ons team van huisartsen weer uit te kunnen breiden.
 
Gelukkig hebben wij ook goed nieuws voor u.  Zo is Daniela Donda recent begonnen als praktijkondersteuner GGZ en Femke Hermsen is gestart als doktersassistente. Zij stellen zich graag aan u voor:
Mijn naam is Daniela Donda en ik ben een Toegepast Psycholoog. Vanaf 1 maart 2023 ben ik werkzaam binnen de praktijk als POH-GGZ i.o. Hiervoor heb ik een aantal jaren in het onderwijs gewerkt, waar ik veel ervaringen heb opgedaan rondom thema’s stress, prestatiedruk en belastbaarheid. Ik ben ontzettend enthousiast over mijn nieuwe rol binnen het team en ik ben blij dat ik de patiënten mag ondersteunen in hun vraagstukken rondom het psychisch welbevinden. Verder ben ik 27 jaar en ik woon in Venlo. Ik ben van Poolse afkomst en spreekt deze taal vloeiend. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en breng ik veel tijd in de natuur door.
 
Ik ben de nieuwe doktersassistente. Mijn naam is Femke. Ik ben 36 jaar oud, getrouwd en heb twee zonen. Na 12 jaar een eigen schoonheidssalon te hebben gehad, heb ik in coronatijd besloten om een opleiding tot doktersassistente te gaan doen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze carrièreswitch heb gemaakt. Met trots kan ik melden dat ik een maand geleden mijn diploma in ontvangst heb genomen. Direct na het behalen van mijn diploma ben ik hier aan de slag gegaan als doktersassistente. Ik ben een enthousiast en zorgzaam type. De patiënt staat voor mij altijd centraal.
 
LANGE WACHTTIJD AAN DE TELEFOON
Het is ons bekend dat de wachttijd aan de telefoon op bepaalde momenten erg lang is en zijn op zoek naar oplossingen voor dit probleem. We hopen dat dit probleem deels wordt opgelost door de uitbreiding van ons team van doktersassistenten. Tevens kan het helpen als u probeert om later op de dag te bellen in plaats van 's ochtends vroeg. Ook kan het zinvol zijn om eerst op thuisarts.nl of op de app "Moet ik naar de dokter?" te kijken, hier vindt u veel informatie en zelfzorgadviezen, waardoor het misschien niet meer nodig is om contact met de praktijk op te nemen. Om u beter van dienst te kunnen zijn, onderzoeken wij nu de mogelijkheid van een automatisch terugbelverzoek. U hoeft dan niet aan de telefoon te blijven, maar wordt op een later tijdstip door ons terug gebeld. Zodra dit mogelijk is, zullen wij u hierover informeren.
Ook vragen wij u om meer gebruik te maken van ons patiëntenportaal. Via uw patiëntenportaal is het mogelijk om uw bloeduitslagen en brieven in te zien, de adviezen die gegeven zijn tijdens het consult met uw huisarts nog eens terug te lezen, uw medicatie te bestellen en middels een e-consult een niet-spoedeisende vraag aan uw huisarts te stellen. Tevens zal het op korte termijn mogelijk zijn om via het portaal een afspraak in te plannen. Meer informatie over het patiëntenportaal vindt u op onze website.
 
NIEUWE WEBSITE
Misschien heeft u het al gezien, maar onze website is geheel vernieuwd. Neem gerust een kijkje op www.huisartsenmcwieenhof.nl. De oude website van locatie Ysselsteyn, namelijk www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl, wordt nu automatisch doorgestuurd naar de nieuwe website, maar per 1 januari 2024 komt deze doorkoppeling te vervallen. We vragen u daarom nu al, om zoveel mogelijk gebruik te maken van www.huisartsenmcwieenhof.nl.  Graag horen wij uw mening over de vernieuwde website, tips zijn altijd welkom! U kunt hiervoor gebruik maken van ons feedback formulier, hetgeen u kunt vinden onder het kopje wijzigen/ uitschrijven.
Met de fusie is ook het emailadres da.wildenberg@cohesie.org komen te vervallen. Indien u de praktijk wilt mailen, vragen wij u het emailadres wieenhof@cohesie.org te gebruiken. Door de wijziging van ons emailadres is het mogelijk dat de nieuwsbrief in uw spamberichten komt.
 
WELZIJNSCOACH
Het is sinds kort mogelijk om patiënten door te verwijzen naar een welzijnscoach. Dit is mogelijk als je bijvoorbeeld somberheid ervaart, je eenzaam voelt, actiever wilt worden of gewoon lekkerder in je vel wilt zitten. Een welzijnscoach kijkt samen met je naar je dagelijks leven. Wat kun je doen om te zorgen dat je je beter voelt? Wat vind je leuk? Doe je graag iets alleen of juist samen? Ben je graag buiten of doe je liever iets binnen? De welzijnscoach heeft veel informatie over activiteiten in de buurt en gaat samen met jou opzoek naar een passende oplossing. Dat kan door te bespreken wat allemaal mogelijk is, of door de eerste keer met je mee te gaan naar een vereniging of vrijwilligersorganisatie. 
De gesprekken met en hulp van de welzijnscoach zijn gratis. Het kan zijn dat een activiteit die je kiest, geld kost. Bijvoorbeeld een sportvereniging. Je kiest zelf wat bij je past. De welzijnscoach in Ysselsteyn is Linda Custers en in Venray zijn Saar Bloemers, Stephan Bogdanski en Mauro Zeljak werkzaam als welzijnscoach.
 
PATIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK
Als praktijk zijn wij altijd benieuwd hoe u onze zorg ervaart. Samen met ons team proberen wij u dagelijks zo goed mogelijk te helpen. Wij horen graag uw mening, zodat wij onze zorg nog beter kunnen maken. Wij zouden het daarom op prijs stellen als u een vragenlijst in wilt vullen, zodat wij de zorg nog beter kunnen afstemmen op uw wensen.
Via deze link komt u bij de vragenlijst. 
 
IRMA HEET VOORTAAN YIVI
Om gebruik te kunnen maken van ons patiëntenportaal moet u eerst de Yivi app installeren. Indien u reeds gebruikt maakt van het patiëntenportaal, is het u waarschijnlijk al opgevallen dat de app die eerst Irma heette van naam veranderd is. Meer informatie over het patiëntenportaal en Yivi vindt u op onze website. Het gebruik van Yivi zal in de toekomst niet meer nodig zijn, er wordt momenteel gekeken om de inlog tot uw patiëntenportaal via DigiD tot stand te brengen. Op dit moment is dat echter helaas nog niet mogelijk en zult u nog gebruik moeten maken van Yivi.
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK WIEENHOF