Beste wijnliefhebber,
 
 
Deze maand alle wijnen van Fontanafredda aan promo 10+2 geldig voor een bestelling voor 28 februari 2016.
 

FONTANAFREDDA - PIEMONTE - ITALIE (Barolo)
 
FONTANAFREDDA was eigendom van de eerste Koning van Italië: Vittorio Emanuele, om vervolgens eigendom te worden van de eerste bank in de wereld: La Monte di Paschi di Siena. Dit prestigieuze wijnhuis wordt wereldwijd erkend als een van de beste ambassadeurs van de wijngaarden van Piemonte. Fontanafredda is eigenaar van het grootste perceel,in een blok, gelegen in het hart van de Barolo in Serralunga, met op het domein het enige "kasteel" binnen deze appellatie en unieke kelders waar de wijnen langzaam kunnen rijpen. Fontanafredda was en is nog steeds een van de voortrekkers van de Barolo met een rijke geschiedenis!
Net zoals hun gevel hebben hun etiketten vaak ook de horizontale lijnen als achtergrond.
 
Fontanafredda is reeds lang een belangrijke graadmeter inzake Barolo en Barbaresco wijnen. De wijngaarden van Fontanafredda liggen in de dorpen Serralunga d'Alba, Barolo en Diano d'Alba, m.a.w. de beste wijngaarden van de Langhe streek behoren tot het landgoed van 250 ha. 

Brachetto d'Acqui (mousserend)De Brachetto is een rode druivensoort die al eeuwenlang in Piemonte verbouwd werd, en waarvan de wijn vroeger zelfs geëxporteerd werd. Het is echter geen makkelijk te telen druif, en na de phylloxera epidemie zijn de stokken na WOI op grote schaal vervangen door andere soorten. Gelukkig waren er door liefhebbers hier en daar nog wat stokken overgelaten, en vanaf de jaren ’50 was er een kleine opleving in de productie van Brachetto. De laatste 2 decennia hebben een verdere herwaardering en uitbreiding van de soort laten zien. Kenmerkend voor de Brachetto is de bleke, lichtrode kleur en wijnen met een lichte body. Het is een aromatische druif met een smaak met opvallende florale tonen van geranium en rozenblaadjes, en heel veel rood fruit, met name aardbeien en frambozen. Brachetto heeft dan typisch ook een laag alcohol gehalte van maar 5 tot 7 %! 
 
Gavi di Gavi DOCG:  (wit) een witte klassieker uit de streek, nl. de Gavi di Gavi, gemaakt van de Cortese druif. 
 
Barbera d’Alba Raimunda DOC:. (rood) De Raimonda heeft een zachte geur met kersenconfituur, kruidig met een vleugje laurier, zoete rode kersen en bessen en een tikje salmiak. Volle, zachte en rijke smaak met zwart fruit, pure chocolade, laurier en laurierdrop. intens met een lange afdronk. Deze is zeer geliefd bij onze klanten en is rotsvast terug te vinden in onze top 10 beste verkopende wijnen.  
 
Papagena Barbera D'Alba Superiore DOC (rood): Een volle en fruitige wijn met perfect zachte tannines. Haar afdronk is pittig en lang met prachtige zwarte bessen in de nasmaak. We herkennen geuren van rijpe vruchten zoals pruimen en kersen met kruidige hinten van kaneel en kruidnagel. 
 
Coste Rubin: Coste Rubin Barbaresco DOCG (rood): Donkerrode wijn met goed ontwikkelde fruitige aromas, kruidig met framboos, rijpe kers, toffee and geroosterde hazelnoot. In de mond is het een goed gestructureerde en zachte wijn met geen harde tannines. Deze Barbaresco smaakt super bij een goed stuk rood vlees! 
 
Barolo Serralungo d’Alba DOCG: (rood) De smaak is droog, maar ook fluwelig en zacht, heel krachtig en uitgebalanceerd, een prachtige lengte, met fraaie tannines. Rijping vindt plaats gedurende minstens twee jaar op grote vaten van Sloveens en Frans eiken. Dit levert een wijn op met complexiteit en elegantie. 
- Barolo La Rosa DOCG: (rood): Prachtige granaatrode wijn. Het bouquet is breed, rijk en aangenaam met hints van vanille, hout, kruiden, maggi, specerijen en laurier. De smaak is vol, krachtig met duidelijk tannines, frisse zuren en een mooie lange afdronk.  Van de bijzondere eigen wijngaarden van Fontanafredda is de Vigna La Rosa waarschijnlijk de beroemdste, gelegen bij het dorpje Serralunga d’Alba, op een hoogte van  250-300 meter, halverwege op de helling. De oriëntatie van de helling is zuid/zuidwest. De wijngaard is 9 ha groot.  De ondergrond is perfect van kwaliteit, met een hoog kalkgehalte en een goede doorlaatbaarheid, zodat het eventuele regenwater snel wordt afgevoerd.Na de pluk van de druiven worden deze zacht geperst. Het gistingsproces geschiedt gedurende 12 tot 15 dagen in roestvrijstalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 30Cº. De most en de schillen worden gedurende de eerste 15 dagen regelmatig met elkaar gemengd. Het rijpingsproces van de wijn geschiedt gedurende 24 maanden in Sloveens houten vaten. Vervolgens wordt wijn nog enkele maanden op de fles gerijpt.
 
Prijs Promo 10+2
- Brachetto d'Acqui  €   15,75  €     157,50
- Gavi di Gavi  €   13,50  €     135,00
- Barbera d'Alba Raimonda  €   13,00  €     130,00
- Barbera d'Alba Papagena  €   20,00  €     200,00
- Coste Rubin  €   33,75  €     337,50
- Barolo Serralunga  €   37,25  €     372,50
- Barolo La Rosa  €   51,00  €     510,00
 
***********************************************************************************************************************************************************

VRAGEN?
 
Voor meer info van al onze wijnen verwijzen we u graag naar onze facebookpagina waar u onder onze foto-albums de foto's van de wijnen kan terugvinden met telkens een woordje informatie. Klik hier voor onze pagina op Facebook.

Met al uw vragen en bestellingen kan u terecht via mail esdwijn-id@telenet.be of via uw persoonlijk contact.
 
In principe zijn de wijnen na afspraak op te halen, contacteer ons in verband met eventuele leveringsvoorwaarden.
 
 _____________________________________________________________________________________________________________________________
     
ESDWIJN-ID is een dynamisch team dat de ambitie heeft om lekkere wijnen aan te bieden of voor te stellen op een vernieuwende manier.  Zo kan u bij ons o.a. terecht voor:
  • Persoonlijk advies bij uw gerechten binnen uw budget
  • Een wijnproeverij bij u thuis voor u en uw vrienden - ook leuk als teambuilding of verjaardagsfeestje
  • Een origineel en lekker geschenk
Bij ons vindt u lekkere wijnen (al vanaf +- 5 euro/fles) uit de belangrijkste wijnstreken van o.a. volgende top-domeinen: Bernard Massard (Luxemburg), Kuehn (Frankrijk), Brown Brothers (Australië), Barons de Rothschild Lafite (Frankrijk/Chili/Argentinië), Villa Maria (Nieuw Zeeland), Enate (Spanje), Paladin / Bosco del Merlo (Italië), Fontanafredda (Italie), Laroche (Frankrijk, Zuid-Afrika), Champagne Taittinger (Frankrijk), Gerard Bertrand (Frankrijk), e.v.a...
 
Verenigingen: ook voor jullie etentjes zitten jullie bij ons aan het juiste adres. Maak een afspraak, proef uit ons ruim aanbod gastronomische wijnen aan interessante voorwaarden. Bovendien verzorgen wij indien gewenst uw drukwerk van de menukaarten, of zorgen wij voor de glazen in bruikleen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info via mail: esdwijn-id@telenet.be
 
Meer info over onze wijnen posten wij regelmatig op Facebook
 
Leveringsvoorwaarden: In principe zijn de wijnen na afspraak op te halen, contacteer ons in verband met eventuele leveringsvoorwaarden.
 
PS. Stuur deze brief gerust door aan je kennis-wijnliefhebbers.
 
Vriendelijke wijngroeten!
 
Erik Vanhaecht - Els Snoeck

-