Hej,
 
Snart börjar höstterminen på riktigt när vår kursverksamhet drar igång. Det fortsätter att vara högt tryck på kurserna, varje kurs har plats för 10 deltagare, så skynda dig på med din anmälan om du vill ha en plats! Denna gång är det virkning som står på kursschemat, se mer nedan.
 
Vinnare av presentkort
Vi lottar ut presentkort bland alla kursdeltagare som fyller i en utvärdering efter at ha gått kurs hos oss. Förra terminens vinnare är nu utsedda, och vi säger grattis till Louise Viklund och Monica Abramson som vinner varsitt presentkort på 150 kr.
 
 
AKTUELLA KURSER
Favorit i repris: Grundkurs i virkning
Torsdag 19 september kl 18.30 - 21.00
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Vi går igenom luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
 
Ny barnkollektion och interiörkollektion från Drops design
Inte nog med att höstens nya mönstertidningar just kommit i tryck från Drops, nu kan du även hitta en splitter ny barnkollektion på nätet. Smådrops 23 innehåller mönster till fina plagg för barn mellan 3 och 12 år, samt en del leksaker. Några av mina favoriter är dessa:
Se hela kollektionen här
 
Interiörkollektionen Drops 144 bjuder på trendiga kuddfodral, lampskärmsöverdrag, mysiga filtar och fodral till Ipad. Det finns projekt både för erfarna och nybörjare och både stickat och virkat.
Se interiörkollektionen här!
 
 
Fynda Grimslätt ekologisk gotlandsull
Nu är det dags att göra plats i hyllorna för lite höstnyheter! Passa på att fynda den härliga ullen från Grimslätt till REA-pris. Ordinarie pris är 145 kr/härva, men nu kostar den bara 95 kr. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Grimslätts ull är ekologisk, den kommer från gotlandsfår som betat på den Bohusländska skärgårdens saltängar. Garnet är helt obehandlat och har underbar glans.
 
 
Fina gratismönster hittar du här:
Poncho
Barntröjan Trolludden 
 
 
 
Färgglada raggsockor i höst!
Vi har fått in ett nytt raggsocksgarn, Viking Raggen, i härliga färger på stora maffiga nystan. Ett nystan på 150 g kostar endast 69 kr och räcker till ett par sockor. Ingen ska behöva frysa om fötterna i höst :)
 
Trio
Den senaste modellen från Hanne Falkenberg heter Trio och är stickad i det nya garnet Sophistica, en skön blandning av bomull och lin. Koftan Trio stickas uppifrån och ned i ett stycke. Se de olika färgställningarna på Hanne Falkenbergs hemsida. Materialsats till Trio kan beställas och kostar 1095 kr. Beskrivningen finns på danska eller engelska.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt