Hej,
  
Nyheterna fortsätter att fylla hyllorna, den här gången vill vi berätta om en härlig tunn silketweed och en tjockare vacker ullkvalitet, se mer nedan. I morgon är vi redan i december och det är hög tid att börja tänka på de mjuka klapparna, har du småttingar som väntar på Tomten kanske du hittar idéer till fina julklappsplagg i de nya Drops-kollektionerna för barn & baby?
 
 
Julklapp från Thomas Kvist Yarns
I samarbete med Thomas Kvist Yarns bjuder vi på en tidig inspirationsjulklapp; Köp garn från Thomas Kvist för minst 250 kr så får du välja ett gratis mönster från TK's webbplats. Välj mellan följande garner ur vårt sortiment från Thomas Kvist: Amoretto, Chunky Chiq, Merino Lace och Superla. Erbjudandet gäller 1-23 december.
 
 
 
 
Colinette Calligraphy - nytt garn med spännnade struktur
Underbara färger, mjuk ull och en vacker struktur - det är det nya garnet Colinette Calligraphy. Calligraphy är 100% ull och består av en tjock ojämt spunnen tråd som sedan är löst tvinnad tillsammans med ett tunnare tvåtrådigt ullgarn. Detta ger ett garn med omväxlande tunt och tjockt uttryck, som när det sedan dessutom handfärgas i vackra nyanser skapar livfulla skiftningar både i färg och den stickade ytans struktur. Calligraphy finns i 12 färger och passar till stickor 9-10 mm. En härva är 100g och lika många meter och kostar 159 kr.
Under december månad får du beskrivningen till vår snygga, lättstickade mössa på köpet, när du köper Colinette Calligraphy.
 
 
Vildsilke Tussah Tweed
Från danska BC garn kommer en tunnare nyhet, Tussah Tweed är 100% tussahsilke, också kallat vildsilke. Det är ett "torrt" silkegarn med vacker melering och snygga tweednoppor. Tussah Tweed passar utmärkt till stickning - både för hand eller på maskin, men också till vävning eller broderi. Den kan stickas enkel eller dubbel och är också mycket vacker att använda tillsammans med t.ex. en tunn ull, kashmir eller kid mohair & silke. Garnet finns i 10 läckra färger, en härva på 50 g innehåller hela 250 meter och kostar 89 kr. 
 
 
Palino - ny fin merinoull
Den mjuka sköna merinoullen Palino från Hjertegarn blev snabbt populär, passa på att prova den du också till 10% rabatt. Introduktionsrabatten på Palino gäller denna vecka ut, dvs till och med söndag 4 december, så långt lagret räcker. Introduktionspris 53 kr, ordinarie pris är 59 kr/nystan.  
 
 
 
 
Nästa stick- & virkcafé
Torsdag 8/12
kl 17.30 - 19.30
Sista tillfället före jul! Ta med din stickning eller virkning och slå dig ned en stund och umgås med likasinnade. Passa på att dela med er av julklappstips och inspireras av varandra! Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 
 
 
 
Nya färger i Drops Lace
Vi har fått in två nya starkare färger i den tunna babyalpaca och silkeblandningen i Drops Lace. En vacker lila och en härlig turkos, REA-pris under Alpacafesten 79 kr/100g istället för 105 kr.
Drops Garnstudios Rea Alpacafesten fortsätter hela december månad! Vi fyller regelbundet på våra hyllor med de färger som finns på lager hos leverantören, men en del fäger börjar ta slut så vänta inte för länge om du vill fynda... Läs mer om Alpacafesten och priserna på vår hemsida.
 
 
Nya mönster för barn och baby från Drops
Drops har kommit med två nya kollektioner, en för baby stl 3 mån-4 år och en efterlängtad mönstersamling för lite äldre barn, 4-12 år. Alla mönstren finns på nätet, här är några favoriter:
 
 
Söndagsöppet i adventstid
Vi har nu öppet alla söndagar kl 12-16 fram till jul. Varmt välkomna in i värmen!
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar kl 12-16  fram till jul