Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är vi är mitt i novembermörkret och man får göra sitt bästa för att ta vara på det lilla dagsljus som finns. Snart är det advent och klappjakten börjar. Vi har flera bra idéer på mjuka, handgjorda klappar som du hinner bli klar med i god tid innan julafton, eller vad sägs om pannband, mössa, sockor, halsduk eller tovade vantar
 
I förra nyhetsbrevet berättade jag att vi fått leverans från Madeline Tosh. Det är ju nästan som tidig julafton när de kartongerna kommer :) Jag tog med mig ett gäng härvor av Tosh Merino Light hem och passade på att fotografera dem. Det blev en riktigt färgkick en grå novemberdag! 
 
 
 
Tosh Merino Light är entrådig handfärgad merinoull som passar till mycket, t ex sjalar, tröjor och mössor. En härva är 100 g och 384 m och kostar 249 kr. Vi har i skrivande stund drygt 60 nyanser i lager, men de går åt fort så vänta inte för länge om du vill ha mycket att välja på till nästa projekt!
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Favorit i repris! 
Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Torsdag 30 november kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
 
Pangpris på klassiskt raggsocksgarn!
Vi har köpt in ett parti av Sandnes Tresko, ett klassiskt 3-trådigt raggsocksgarn i 80 % norsk ull med förstärkning av 20 % nylon. Tresko passar till stickor 3-3.5 mm så du får lagom tjocka sockar som passar både att mysa i när man kryper upp i soffan eller ha i kängorna när man går ut. Du behöver 3 nystan till ett par i vuxenstorlek och priset är endast 25 kr per nystan! Basbeskrivning på sockor får du med gratis vid köp av garn. Perfekt julklappsprojekt!
 
 
 
Ny chans att lägga vantarna på ett eget exemplar av Issue 3 av Laine Magazine!
Nr 3 av tidskriften Laine Magazine gick åt som smör i solsken och sålde slut direkt! Hann du inte med att skaffa den så kan du nu förhandsboka ett eget exemplar från andra tryckningen. Vi räknar med att få leverans i mitten av december och behöver din beställning och betalning snarast, senast den 27 november. Maila till oss på info@litetnystan.se och ange Laine 3 i rubriken så får du information om förskottsbetalning.
 
Laine Magazine är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Nr 3 är fullspäckat med vackra foton från yttre Hebriderna, resereportage från Berlin och så klart mycket snygg stickdesign! Nedan är några av de plagg du hittar beskrivningar till i Issue 3. 
 
 
 
Virka en bästa kompis!
 
Kaninlek heter ett av de senaste häftena från Sandnes. Det innehåller beskrivningar på ursöta virkade kaniner i liten, mellan och stor storlek. samt allt möjligt som kaninerna kan tänkas behöva till sin garderob. En väldigt fin present till en liten kaninälskande människa :) Häftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!