ART in OKTOBER
4 oktober 2020
 
Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Exposities Hilversumse kunstenaars
in voormalig C&A-gebouw
Drie maanden lang is werk van Hilversumse kunstenaars te zien in het voormalige C&A-pand aan het pleintje van de Kerkstraat.  Boekhandel Voorhoeve vestigt vanaf half oktober een pop-up-store in het pand, en ART Hilversum heeft tot eind december de kelderverdieping in gebruik. Ruim 30 kunstenaars exposeren in de maanden oktober, november en december.
De expositie is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Hilversum.
 
 
Deze kunstenaars exposeren vanaf 18 oktober
Van half oktober tot half november exposeren acht kunstenaars in het C&A-gebouw.
  • Giel Clijsters
  • Anna van Dam-Yarovaya
  • Rob Jacobs
  • Gerard Janssen
  • Marga Niederer van Huizen
  • Gerard van Santen
  • Eric Tiggeler
  • Arnoud Zijpveld
Zie voor een overzicht van de kunstenaars deze web-pagina. Zie ook het overzicht van exposanten in november en december.
Birma Faces - Anna Yarovaya
 
Museum Hilversum - Expo Hearth and Home
 
Tot 25 oktober presenteert Musum Hilversum het eerste grote museale soloproject van audiovisueel kunstenaar Simone Bennett. Bennett laat in ‘Hearth and Home’ de veranderende verhouding tussen mens en natuur zien
 
Simone Bennett woont in Hilversum en volgde audiovisuele kunst op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft verschillende producties op haar naam staan.
 


 
In gesprek met een kunstenaar
Sinds januari van dit jaar is Hilversum een kunstgalerie rijker. Op de Zeedijk verbouwde Peter Samsom de voormalige kledingzaak Tapking tot een levendige en kleurrijke ruimte.

Op woensdagmorgen 28 oktober gaan we op bezoek bij Peter Samsom in Galerie Papyrus aan de Zeedijk en gaan we met hem in gesprek.
Peter is bezeten van papier: in de loop der jaren verzamelde hij dozenvol sinaasappelpapiertjes en honderden exemplaren van National Geographic maar ook kalenders en handgeschepte papiersoorten uit verre landen.
 
 Kosten voor deeelname: € 30,00. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via annedelaet@arthilversum.nl
 
 
Contact over deze nieuwsbrief
Als je geen prijs meer stelt op deze informatie, kun je je hieronder uitschrijven.