Nieuwsbrief GV Delta Sport
De heren turnwedstrijd in de turnhal op zaterdag 21 januari was een groot succes. Alles verliep op tijdschema en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de wedstrijd in goede banen te leiden. Daarnaast was er succes voor de Delta Sport turners en waren de vele trainers uit Limburg, Brabant en Zeeland tevreden.
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 27 januari  2023 nummer 406
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
             
                                                                                         Kom ook kijken op vrijdag 3 februari
                                                                                                     Gratis toegang. Lees verder in de nieuwsbrief                                                                                      
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                         Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                                   Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                     Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
De laatste plaatsing was op 23 januari 2023
 
GV Delta Sport is gestart met kleurenturnen
Afgelopen maand is er hard gewerkt om kleurenturnen op het programma te krijgen bij Delta Sport. een mooie groep trainers heeft de cursus gevolgd en zijn momenteel bezig om het in de praktijk te brengen. In de volgende nieuwsbrief vertellen wij wat kleurenturnen inhoud.
Zet alvast in je agenda: Zaterdag 4 maart van 14.00-17.00 uur diplomaturnen en meetmomenten. De kinderen die er voor in aanmerking komt krijgen via hun trainer een uitnodiging. Ouders mogen dan die middag meekijken op de tribune.
 
https://www.sportemotion.com/products.asp?ID=1814&AppMode=PRODLIST&ItemGroupId=01070249&RESULTS=1&CatGroupId=1080
De trainingspakken en andere kleding koop GV Delta Sport in bij Sportemotion in Baredrecht. Om het gemakkelijk te maken kan iedereen daar turnkleding kopen met 10% korting. Inmiddels staat aan de linkerkant van de website het logo dat je verbind met die webshop. Even registreren daar en dan kan je inloggen.
 
Opnieuw veel turnsters actief in Terneuzen
op zaterdag 28 en zondag 29 januari
Uit de C-selectie gaan dertien turnsters zaterdag 28 en zondag 29 januari een meerkamp turnen in sporthal De Vliegende Vaart in Terneuzen. De Delta Sport turnsters komen op zaterdag in wedstrijdronde 2 uit in de 6e divisie met pupil 1/2/3: Amy van Almenkerk, Anna Hoekman, Imke van Dijk, June van de Vaate, Mya Klijn en Nine van der Veen.
Op zondag 29 januari in wedstrijdronde 3 (14.15 uur) starten op de meerkamp de jeugd H net Dana Vrijhof, Fay van de Vaate, Ilona Hoogerwerf, Leonie Vrolijk en Ruth Simmelink. In wedstrijdronde 4 (17.30) is er een combinatieteam met Delta Sport en WIK/Uni (Junior G) met Madelief de Rijcke (WIK), Tessa Gunter (WIK), Deniz Vaane (DS), Mirthe de Jonge (DS) en Julie Heijboer (UDI)
 
GV Delta Sport turners pakken een gouden
en een bronzen medaille in teamwedstrijd
GV Delta Sport stond zaterdag 21 januariu weer garant voor een topwedstrijd in de turnhal van Laco Sportcentrum in Zierikzee. Vele turners uit Limburg, Brabant en Zeeland zorgde voor mooie oefeningen op de zes turnonderdelen. De organisatie, in samenwerking met de KNGU, was weer tot de puntjes geregeld waardoor zowel de turners als trainers zeer tevreden waren. Dankzij de vele vrijwilligers was het een topdag met veel toeschouwers. 
De pupil B turners met trainers van Delta Sport en Dynamo Roosendaal.
Zierikzee - De heren turnwedstrijd van district Zuid (Limburg, Brabant en Zeeland) in Laco Sportcentrum Zierikzee heeft voor de turners van GV Delta Sport een gouden en een bronzen medaille opgeleverd. De eerste plaats in teamverband bij de 1e divisie B-pupil was voor Jack van Uffelen en Ian Geertse in samenwerking teamverband Dynamo Roosendaal met Sito Saarloos, Dylan Meesters en Kaylo Kromoredjo. Zij scoorde op de zes turnonderdelen een vloer, brug, sprong, rekstok, ringen en voltige totaal 270 pnt. Daarmee bleven ze de teams uit Weert, Sittard en Tilburg ruim voor. Bij de 1e divisie intap A waren de verschillen onderlinge teams zeer gering. Uiteindelijk verdiende het Delta Sport team Lemmy Coomans, Joas Hout, Thijmen de Jonge, Dex Karman aangevul met Hylke de Rouw van Turning Point Tilburg de bronzen medaille (260.1 pnt). Daar won team van Voorwaarts/Alianza (Waalwijk) het goud (263,15) en zilver ging naar team uit Weert (261,25) .
Bij de individuele prijzen viel Delta Sport turner Jack van Uffelen net naast het podium bij de zeer grote groep pupil 3 ui Zuid/West Nederland met 88.1 pnt over zes toestellen. Slechts een minder gestrekte been op de rekstokoefening greep hij naast het brons. Van de vierendertig turners in de instap A leverde Delta Sporter Dex Karman de beste prestatie met een 16e plaats 83,15 pnt. Joas Hout volgde knap met een 17e plaats en 82,05 pnt over de zes turntoestellen. Lemmy Coomans werd individueel 20e en Thijmen de Jonge eindigde op een 22e plaats.
De instap A Delta Sport turners met trainers van DS en Turning Point Tilburg
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Elin Boot en Deniz Vaane winnen
turnwedstrijd in Vlijmen en zilver
voor Sofie Kouwenberg. Brons voor
Suzie Zondervan en Mirthe de Jonge
-Team wint zilver voor Delta Sport
-Team met combinatie WIK wint goud
Vlijmen - GV Delta Sport turnster Elin Boot heeft de meerkamp turnwedstrijd gewonnen in Vlijmen. Met 45.675 punten voor de sprong, brug, balk en vloeroefening liet ze de concurrentie uit Brabant en Zeeland achter zich. Bij de pupil 1 niveau won ze de sprongenserie (13.275) en balkoefening (11.300). Er waren veel medailles verdient door de vier turnsters op de zaterdagwedstrijd. Zo mocht Sofie Kouwenberg bij de pupil 3 niv 4 de zilveren medaille ontvangen en bij pupil 2 niv 4 was er brons voor Suzie Zondervan. Sera Tax kwam bij de pupil 3 met een vierde plaats net naast het podium naar de turnster van Delta Sport mocht met de drie andere turnsters later wel weer op het podium staan. Daar verdienden ze de zilveren medaille als team om op een tweede plaats te eindigen met 145.426 punten net achter het team uit Kaatsheuvel.
In wedstrijd ronde vier was er een eerste plaats voor Deniz Vaane bij supplement G. Zij verdiende op de meerkamp 43.400 punten. In dezelfde categorie was er brons voor Mir 127.100 punten Mithe de Jonge(42.00 pnt) waardoor er twee Delta Sport turnsters op het erepodium stonden. Bij de turnsters kregen nog een gouden medaille door in samenwerking met WIK Sint Annaland de teamwedstrijd te winnen met
 
 
 
 
GV Delta Sport turnteam
junioren D naar een 7e plaats
Lisa Uiterwijk, Rosanne Mol, Xin Da van der Wekken en Indy Smits
Vlijmen - Het GV Delta Sport junioren team D heeft bij de 2e voorwedstrijd plaatsing in Vlijmen een zevende plaats behaald. Het was een stevige concurrentie en het DS-team had ook wat pech bij een aantal toestellen. Lisa Uiterwijk, Indy Smits, Rosanne Mol en Xin Da van der Wekken kwamen tot 83.350 pnt op de vier turntoestellen. Rosanne Mol behaalde een keurige 4e plaats bij de sprongenserie en werd 8e op de vloeroefening. Lisa Uiterwijk startte sterk op de sprong (11e) en was juist goed bezig op de brugoefening. Helaas moest zij de oefening afbreken doordat de brug los schoot en dat was even spannend. Zij vervolgde later weer de oefening maar kwam niet verder dan een 21e plaats. Indy Smits turnde in team verband op drie toestellen met een 10.050 op de brug, 10l.450 op balk en sloot de vloeroefening af met 10.500. Xin Da van der Wekken turnde op sprong, balk en vloer en draagt zo ook haar punten aan in team verband. 
 
 
Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland
op vrijdagavond 3 februari in hal 4 Laco Sportcentrum
--Babette Verkerke en Saphira van Dam genomineerd sportploeg
--Acrogymdemo tijdens avondvullend programma
 
De sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland krijgt weer een nieuw jasje in 2023. De organisatie heeft gekozen om bij de verkiezingen van sportman/vrouw, sportploeg en andere prijzen ook dans en acro demo te laten uitvoeren. De dans wordt uitgevoerd door Move-IT en de acrodemo door Delta Sport. De avond start met inloop van 19.00 uur en toegang i gratis. Natuurlijk vragen we onze leden om aanwezig te zijn. We gaan duimen of onze acroteam Babette Verkerke en Saphira van Dam als genomineerde bij de sportploegen, in de prijzen gaat vallen. 
Alle C-categorie acroteams gaan gezamenlijk een demo geven bij de sportverkiezing
Babette Verkerke en Saphira van Dam genomineerd namens de Nederlandse kampioenstitel
 
 
Ontdekken wat je met blokken
kan doen bij kind- en oudergym
Bij kind- en oudergym zijn er altijd nieuwe uitdagingen. Iedere week weer spannend om veel te oefenen voor nijntje beweegdiploma
  
       
Soms ingewikkeld maar samen met papa, mama of oma en opa komen we altijd weer tot een mooi resultaat
 
Vijf ouders nemen deel aan de jurycursus turnen KNGU
Na de oproep een paar weken geleden zijn we ontzettend blij met deelname van vijf ouders aan de jurycursus turnen (TD1). Zonder juryleden kunnen wij niet meedoen aan de turnwedstrijden van de KNGU. Vier vrouwen en één man zijn afgelopen maandag 16 januari digitaal gestart met de cursus. Een hele uitdaging want het is niet altijd een makkelijke opdracht. natuurlijk buiten de KNGU begeleiden wij vanuit het bestuur deze kandidaten. Cora Hout is daar natuurlijk volop mee bezig.
KNGU-cursus in hal 1 Laco Sportcentrum
Zaterdag 28 januari is het vervolg van de KNGU-cursus/opleiding trainerscoach bij Delta Sport. In hal 1 van Laco Sportcentrum wordt deze gegeven. Delta Sport maakt onderdeel uit van opleiding bij de KNGU. Naast de praktijklessen op 28 jan., 4 en 25 maart is er ook digitaal lessen te volgen. Van Delta Sport zijn er twee cursisten: Daphne Rotte en Heping Harsveldt.
Freerunnen op maandag- en
dinsdagavond in de turnhal 
Kom een proefles volgen maandag 19.30-21.00 uur en dinsdag 19.00-20.30/21.00 uur
 
 
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag   29 jan.
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . Datum   29 jan.
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 26 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
 
Programma Acroselectie
 11/12 februari zuid west kampioenschap Oss  ABCDE
11/12 maart districtsfinale  Uden/Volkel  CDE 
18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BC
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
Zaterdag 28 januari 2023 districtswedstrijd turnen dames in Terneuzen met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 28 januari KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 4 februari heren turnwedstrijd in Weert met deelname delta Sport turners
Zaterdag 4 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 4 maart kleurenturnen met diploma en meetmomenten voor vele kinderen in de turnhal 14.00-17.00 uur
Zaterdag 11 maart OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 25 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 25 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
       
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.