Innehåll
 
- Drömmar, fantasier, mål
- Öka hälsan, minska CO2
Lättare efter semestern
PT-bud
- Magövning katten
- Ärtsoppesill

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Var försiktig i sommar (1).
 
 
Var försiktig i sommar (2).
 
 
 
Citatet 
 
 
I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. IF you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.
Eminem
 
 
Jaga drömmar och skippa fantasier
 
För några månaders sedan var det NFL draften i amerikansk fotboll. Inte heller i år blev jag draftad som quarterback. OK jag har en hel del som talar emot mig, jag har en ålder som är för hög. Lite drygt 20 år är bra, inte mer än dubbelt så gammal. Mina kast med vanlig boll är inte tillräckligt långa och jag saknar den enorma precisionen som krävs. Att jag aldrig spelat amerikansk fotboll överhuvudtaget ligger också mig i fatet :-). Med andra ord att jag kommer att vinna super bowl som quarterback är en fantasi.
 
Det är inget fel att ha fantasier, men det kan vara bättre att lägga energin på drömmar som har en chans att uppfyllas. Ett mål sägs ibland vara en dröm MED en tidsgräns. En dröm som jag satsar på att realisera är att spela in en komedifilm och håller därför på med ett grovmanus nu. Målet är att premiären sker 2016, ses vi då? Vad vill du uppnå OCH till när? 
 
Känner du dig stressad över mål och att alltid prestera, läs då vår bok 26 timmarsdygnet under sommaren. Den hjälper dig att prestera lika bra eller t.o.m. bättre än förut men med lägre fysisk och psykisk belastning, köp den hos Bokus eller AdLibris >>
 
Nästan 700 kg färre kg koldioxid
 
Blev resultatet de gånger under senste året när jag valde cykel istället för bil. Dessutom påverkas också hälsa och ekonomi positivt av att cykla. Hur mycket gratis motion kan du få, hur mycket pengar kan du spara och hur mycket minskar utsläppen om du väljer cykel istället för bil? Bifogat i detta nyhetsbrev hittar du Excelfilen "cykel_vinster_personbasta". Börja använda din cykel lite mer och med hjälp av filen kan du se effekterna av din cykel. OBS i filen finns lite exempelvärden, för att visa hur det fungerar, ta bort dessa innan du börjar använda din fil.
 
Lättare efter semestern än innan
 
Har du hört personer som säger att de har gått upp några kg under semestern? Se till att du inte är bland dessa i år, genom att röra dig lite mer (på semstern har du ju tiden till det) och äta lite bättre och du - det behövs inte vin och öl varje dag. Alkolhol är väldigt energirikt och kan "hjälpa" dig att gå upp några kg helt i onödan. Vill du äta bättre rekommenderar jag vår senast bok - MATematikerna. Där kan du läsa hur du får mat som är bättre för både hälsa, miljö och ekonomi och NEJ det är inte 128 sidor om groddar (det är bara en sida). Du köper den på Bokus eller AdLibris.

Om det inte räcker med att förändra maten - PT-budet
 
Istället för pizzabud, kommer jag under sommaren köra PT-budet. Det innebär alltså att jag (och en hel del funktionell utrustning) kommer till dig för personlig träning. Jag är bl.a. licensierad Eleiko Personal Trainer, jag har gått Strength coach 1 och 2, Functional Movement Screening och många fler kurser, så du kommer att vara i goda händer. Tillsammans bygger vi både upp dig och din träningsglädje. 4 gånger á 60 min i Göteborgsområdet är en investering i dig själv på 2900:-. Är du intresserad skickar du ett mail till jan.tern@personbasta.se.
 
Effektivare magträning än sit-ups och chrunches

 
En övning som får dig att träna magmusklerna, dessutom tränar du axlar, koordination och smidighet. I slutläget gäller det att krama ihop någon sekund extra, då kommer du känna att du har magmuskler. Klicka på bilden för att köra igång videon.
  
Sillärtsoppa
 
 
OK, jag tror inte att detta recept kommer att bli det mest spridda i midsommar. Däremot OM det blir en kylig midsommar och OM några av gästerna tycker om både ärtsoppa och senapssill varför inte kombinera detta? Jag tycker att det är roligt att bidra till nytänkande och att testa nya kombinationer. Egentligen är detta recept inte så konstigt eftersom det till normal ärtsoppa vanligen används senap och någon form av kött.
 
Gör en enkel ärtsoppa (köp delade ärtor så går det snabbt). När ärtsoppan börjar bli klar häller du i burk med senapssill och blandar om. Tror du att det går att ha i potatis, gräslök och gräddfil i samband med servering? Svaret är ja och det blir dessutom riktigt gott, återigen OM du gillar både ärtsoppa och senapsill.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se