Beste ,

De nieuwjaarsmaand januari ligt net achter ons. Ik hoop dat jullie 2016 goed hebben ingezet met familie en vrienden. Zaken die vorig jaar werden gepland worden nu verder uitgewerkt. De goede voornemens worden omgezet in de praktijk.

In Brugge zijn we alvast gestart met de uitwerking van plannen die het voorbije jaar werden gemaakt. Iedereen wacht vol spanning de heraanleg van 't Zand af, maar daarnaast zijn ook enkele andere mooie projecten uit de startblokken geschoten. Zo komt er in de Brugse binnenstad een mooi co-housingproject. In Assebroek komen dan weer  8 studio's voor begeleiding van mensen met psychische problemen.  

We werken dit jaar verder aan een warm Brugge waar iedereen zich thuisvoelt!


Masterplan Ter Groene Poorte

Er is een herwerkt masterplan voor de scholencampus Ter Groene Poorte op Sint-Michiels, met veel aandacht voor open ruimte en een goede organisatie van mobiliteit.

Klik hier voor meer info

Klik hier voor het fragment in Focus TV


Beschut Wonen breidt uit in Assebroek

Aan de Keurlingenweg op Assebroek zullen 8 studio's in opdracht van Beschut Wonen Brugge worden gebouwd. Mensen met een psychische problematiek zullen hier in een rustige woonomgeving begeleid worden.

Klik hier voor meer info


Een winterse speelstraat

Park de Rode Poort op Sint-Michiels bewees recent dat een speelstraat ook in de winter kan. Het is een goede manier om met elkaar in contact te komen ondanks de donkere wintermaanden. Sfeer en gezelligheid troef!

Klik hier voor meer info


Mogelijkheden voor herbestemming kerkgebouw 't Bilkske

De kerk Heilige Familie aan't Bilkske werd in 2015 ontwijd. In functie van een eventuele verkoop van dit gebouw vroeg de kerkfabriek een stedenbouwkundig attest aan. Hierin liggen de voorwaarden vast waaraan een mogelijke bouwaanvraag voor een nieuw project moet voldoen.

Klik hier voor meer info


Eerste co-housingproject in Brugse binnenstad

De stedenbouwkundige verguning voor het eerste co-housingwoonproject "Stoer Huus" in de Brugse binnenstad is goedgekeurd. Het project omvat de ontwikkeling en herbestemming van een binnengebied gelegen tussen de Baliestraat, De Julius en Maurits Sabbestraat en de Langerei.

Klik hier voor meer info 

Kabinet
Oostmeers 17
8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04
schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur: vrijdag tussen 9u en 11u na afspraak