POPtalk Nieuwsbrief
December 2013
 
POPtalk brengt communicatie in beeld...
De POPtalknieuwsbrief verschijnt 1 x per 2 maanden. De nieuwsbrief van december verschijnt eenmalig 2 weken eerder vanwege het onderwerp: sinterklaas!
Wilt u de POPtalknieuwbrief niet meer ontvangen of heeft u een ander emailadres?
Op Youtube staat een filmpje waarin kort uitgelegd wordt wat POPtalk is!
 
 
 
 
 
Een handige aftelkalender voor sinterklaas! klik hier
 
 
 
Workshop POPtalkvolgen?
Schrijf je dan nu in!

Data voorjaar 2014 voor de 2-daagse workshop:
vrijdag 7-2 en 28-3
dinsdag 8- 4 en 20-5

 Het is ook mogelijk om de workshop individueel of in tweetallen te volgen op 1 dag! Vraag naar de mogelijkheden.
Stuur een mail naar: 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
  klik hier 
POPtalk en zwarte piet. Kan dat wel?
Tjonge jonge wat een commotie is er de laatste tijd rondom zwarte piet. De kranten staan er vol van. In mijn poppetjesbak ontbreekt zwarte piet niet. Moet ik me nu af gaan vragen of ik discriminerend bezig ben met POPtalk? Dat zwarte piet de prullenbak in moet? En wat doe ik dan met dat donkergekleurde (neger mag ik niet meer zeggen) poppetje in werkkleding?
Ach lieve mensen, ook hierin laat ik mij leiden door de kinderen zelf. Zij zijn met dit soort (on)zin helemaal niet bezig. Ik dus ook niet!
 
Brengt 5 december teveel onrust?
Voor veel kinderen brengt de sinterklaastijd onnodig veel spanningen met zich mee. Het éne kind wordt angstig en het andere kind heel druk. Voor kinderen met een stoornis in het autistich spectrum is de onvoorspelbaarheid (maar verrassingen zijn toch zo  leuk?)  bovendien een extra stressfactor. Een duidelijke planning, heldere afspraken en gebeurtenissen in beeld brengen met POPtalk  kan er voor zorgen dat iedereen kan genieten van dit heerlijke feest. Zowel thuis als op school! Klik hier voor de POPtalk tips.
 
Educatieve sinterklaascadeautjes
 
Mij bereikt regelmatig de vraag of ik nog leuke  en tevens leerzame spelletjes weet voor kinderen. Op deze site staan veel leuke en leerzame materialen voor thuis en in de klas!
 
 
Meer weten over sinterklaas en onze tradities?
 
Waar komt Sinterklaas vandaan?
Waarom stopt Sint iets in je schoen? En kwam hij vroeger ook al met de stoomboot? En hoe zit dat met zijn paard, zijn staf en pakjesavond? Download hier het gratis Edu-boek en leer je kind of de klas alles over de achtergrond van ons sinterklaasfeest. Met gratis werkblad!
 
 POPtalk heeft ook een eigen facebook pagina!