Nieuwsbrief november 2018
Dag oktober... Hallo november!

De vrolijke kleuren van de zomer liggen alweer ver achter ons. Tot die tijd moeten we het met de herfst en de winter doen, maar ook dat hoeft geen ramp te zijn! 
 
We hebben weer kleurrijke activiteiten samengesteld met inspirerende docenten. Het enige wat jij hoeft te doen is in beweging komen en te kiezen voor een leuke workshop of cursus bij de VU. 
 
Kijk voor het volledige programma op www.vuwestland.nl en voel je welkom! 


 
Workshop Maak het jezelf gemakkelijk
 
Vind je het ook zo'n uitdaging alle ballen in de lucht te houden? Jouw werk te combineren met schoolgaande kinderen? Wil je meer rust? Volg de workshop Maak het jezelf gemakkelijk van Camilla Beijersbergen op woensdag 21 november en kom voortaan rustiger de week door. 
 
Pak je pen en kom naar het schrijfcafé!
Je fantasie wordt aangewakkerd, je pen uitgedaagd en je mag gewoon genieten van wat er op papier komt. Het plezier in het (samen) schrijven staat voorop!

Schrijf je graag? Er is nog plek bij het schrijfcafé op zaterdag 1 december
 
Durf te improviseren en verras jezelf!
 
Wil jij improviseren samen met theaterdocent Paul Sekreve? Ga onvoorbereid 'de vloer op' en laat je verrassen. Verzin alles ter plekke; het verhaal, de personages en leer samenwerken, communiceren en je creativiteit in te zetten. Met veel energie en humor starten we op maandag 3 december. Helemaal in de geest van improvisatie dus!
 
Feestmaand december, ook een feestje voor de lijn!
Kom naar de Gezonde Tafel van gewichtsconsulente Anneke Ypma op woensdag 14 november in bibliotheek Monster. Het thema is gezond en lekker eten in december. Wil je na deze middag een persoonlijk kerstdineradvies. Schrijf je dan in voor de workshop Gezond en lekker eten in de maand december op woensdag 12 december.
 
Engels voor beginners
 
Engels voor beginners is de ideale keuze voor iedereen die zijn of haar kennis van de Engelse taal wil opfrissen of leren. Begin bij het begin op donderdag 10 januari met een goede basis van de grammatica. Kennis van de Engelse taal is ook een mooie aanvulling op je cv. 
 
Italiaanse kunst: Renaissance
In de 15e en 16e eeuw werd de meest indrukwekkende West-Europese schilderkunst gecreëerd door Italiaanse kunstenaars. Veel beeldmateriaal zal de revue passeren waarbij kunsthistoricus Hoo Man Chan op donderdag 15 november toelichting zal geven. Ook een echte aanrader voor wie graag naar Italië reist! 
 
Basiscursus Word
 
Een bericht typen kan toch iedereen? Maar er kan zoveel meer met Word. In deze workshop gaan we in op de vele mogelijkheden van Word om teksten beter of fraaier weer te geven. Alle Word geheimen worden ontrafeld
op maandag 7 januari en leer je Word optimaal gebruiken!
Gastvrouwen/heren gezocht!
 
De VU is op zoek naar enthousiaste gastvrouwen/heren. De gastvrouw/heer is de aanspreekpunt voor de docenten en cursisten die een cursus/workshop geven/volgen bij de VU. Je helpt bij het klaarmaken van de lokalen en verzorgt de koffie en thee voor de docenten en cursisten. 
 
Ben je op zoek naar een bijbaan tegen een leuke vergoeding?Neem contact op met Roel Hoving via info@vuwestland.nl. Ook scholieren kunnen zich aanmelden. 


 
Het kantoor is geopend op maandag, dinsdag en donderdag 
van 9.00 tot 12.00 uur.
   
info@vuwestland.nl  -  telefoon 0174 418762
VU Westland - Koningin Julianaweg 158 's-Gravenzande