29 януари, 2019
Click here to view this email in your browser               Споделете с приятели: 
 
  
Многобройните съвременни предизвикателства мотивират разработчиците да решават сложни задачи. Те ни предлагат решения, използването на които ни създава усещане за по-голям комфорт и сигурност, дава ни време за адекватна реакция.

В днешния бюлетин на Smart Cities (единственото у нас изложение за интелигентни градове) Ви представяме една иновативна румънска компания. Arexman Construct участва за първи път - тя изобрети ISENTINEL® - система за защита от земетресения, която спасява човешки животи, предпазва имущество и сгради, осигурява по-добра непрекъснатост на бизнес процесите. 
 
Приятно четене от екипа на Виа Експо!

Ако и вие имате нов продукт и целите да го анонсирате пред потенциални клиенти и инвеститори, станете част от Smart Cities и попълнете формата.
Бързи линкове: Бюлетини      Брошура       Статистика 2018
Паралелни събития: Eнергийна ефективност и ВЕИ, Управление на отпадъци
Организатор: Виа Експо, tanya@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900, 088 679 31 72
               
      
    Последвайте ни в социалните мрежи
 
 
ИНТЕРВЮ С Д-Р ИНЖ. МИРЧА МАНОЛЕСКУ

Уважаеми, д-р Манолеску, моля разкажете ни за Вашата компания.  Румънската компания Arexman Construct търси бизнес партньор в България. Тя е създадена с цел разработване на нови решения и технологии за защита и опазване на човешкия живот в нашата реалност, когато технологичното развитие осигурява много комфорт на потребителите, но в същото време излага на риск здравословната човешка среда, особено в големите градове. Повечето от тези технологии имат пряко последствие върху комфорта, санитарните условия и здравето на хората.

Като авангардна компания, ние разработваме и внедряваме в Румъния и Швейцария вече в продължение на повече от 16 години оригинални продукти, които спасяват човешкия живот и защитават активите и сградите в случай на природни бедствия, особено земетресения, торнадо, пожари, а също така, и в случай на военни действия и тероризъм.

Второто направление на нашата дейност е мониторинг на личната човешка среда, особено тази за бебета и деца, които са най-уязвими от влиянието на електромагнитния смог, радоновия газ, органичните летливи съединения и много други замърсители, които не бихме очаквали да бъдат налични в къщите и спалните ни. Ние оценяваме тяхното ниво и предлагаме решения на родителите, така че те да могат да дадат на децата си шанс за здравословно детство.

Но ние не спираме дотук, оценяваме и предлагаме решения и на частни компании и държавни институции, за да се възползват от по-здравословна работна среда. Това означава по-малко отсъствия поради заболяване, а в някои случаи означава избягване на жертви, причинени от нездравословните фактори. Като пример мога да ви кажа, че между 1950 и 1995 г. нивото на електромагнитното поле на Земята се е увеличило повече от 1 милион пъти. Но днес с новите комуникационни технологии оценката е около 100 милиона пъти.

По отношение на производството, здравословната работна среда означава по-добра производителност и избягване загуба на най-ценния актив на всяка компания: хората.

Кои продукти ще представяте на изложбата Smart Cities в София? Разбира се, на тази изложба ще представим интелигентен продукт: iSentinel®, Интелигентна система за защита от земетресения. Системата спасява живота на потребителя, като задейства аларма за ранно предупреждение секунди до десетки секунди преди разрушителната ударна вълна да пристигне и предпазва сградата и активите чрез прекъсване на снабдяването с газ, електричество, вода и т.н. от външната страна на сградата. Това е единствената ефективна защита, която може да бъде осигурена. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 
 
Македонската камара за информационни и комуникационни технологии (MASIT) е основана през 2000 г. по инициатива на петнадесет IT компании. Като гласа на македонската ИКТ индустрия, тя представлява компании за софтуер и ИТ услуги, хардуердни компании и дистрибутори, телекомуникационни и консултантски компании, фирми за обучение. MASIT насърчава регионалното и международно сътрудничество с други организации от Югоизточна Европа и е член на Балканската и Черноморската клъстерна мрежа. В международен план MASIT стана член на Световния алианс за информационни технологии и услуги (WITSA) и на Европейската обсерватория за информационни технологии (EITO). www.masit.org.mk

  HVAC-Bulgaria.com – българският портал за ОВК, е информационен източник и уеб медия за ОВК в България. Инициатива и разработка е на водещото издателство за специализирана техническа периодика Ти Ел Ел Медиа ООД (www.tllmedia.bg). Създаден е с цел да обедини, концентрира и систематизира изобилието от информация за продукти, технологии, ноу-хау, услуги за ОВК – системи, решения и приложения, публикувани по един или друг начин в Интернет пространството и в печатните медии у нас и по света. 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".