Westerlo - maart 2011
Jaargang 1 - nummer 1
 
Onze eerste digitale nieuwsbrief is hiermee een feit...
Maandelijks valt die in je mailbox met nieuwtjes over de bib, activiteiten, lees-, luister- en kijktips van het personeel,...
Zo blijf je perfect op de hoogte van het reilen en zeilen in je bib...
 
Inhoud
 
 
Prins Filip in Westerlo? 
 
Nee, maar dat had je wellicht al verwacht.
 
Niemand minder dan Marleen Temmerman maakt haar opwachting in de bib. 
Zij is diensthoofd van de vrouwenkliniek van het UZ Gent en sp.a-senator. In 2009 werd zij uitgeroepen tot de "meest verdienstelijke gynaecologe ter wereld", een driejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door de Internationale Federatie van Gynaecologen en Verloskundigen.
 
Met haar lezing én het gelijknamige boek Vrouwen onder druk wil ze enkele minder zichtbare vormen van geweld tegen vrouwen, ook bij kwetsbare groepen, aankaarten.
 
Afspraak op donderdag 7 april om 20.15u.
 
reserveren verplicht
toegang: 4 euro - 3 euro (-18 en +55)
 
 
 
 
 
 
 
 
Net uit en al in je bib
 
Eergisteren nog prominent aanwezig op de Oscaruitreiking in Los Angeles en vandaag reeds in je bib. The Social Network vertelt het verhaal van Mark Zuckerberg, de man achter Facebook, de sociaalnetwerksite die op amper zeven jaar tijd meer dan een half miljard gebruikers telt.
Regisseur David Fincher toont met deze film hoe een idee de samenleving heeft veranderd (cfr. de revoluties in het Midden-Oosten). De vriendschap tussen de bedenkers werd er echter door kapot gemaakt.
 
 
Andere blikvangers tussen onze aanwinsten:
 
Eat Pray Love (DVD) van Ryan Murphy, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert
 
Toy Story 3 (DVD), waarin het deksel weer van de speelgoedkist wordt gehaald en de ganse familie opnieuw kan genieten van de fantastische wereld van Woody en Buzz 
 
 
 
 
  
 
 
Zomerhuis met zwembad, het nieuwe boek van Herman Koch, succesauteur van "Het diner"
 
 
Van Küssnacht naar Argenteuil: drama's in het Belgisch koningshuis (1935-2002) van Leo Van Audenhaege, het geruchtmakend boek waarin duidelijk wordt dat koning Albert nog een halfzuster heeft
 
Alle aanwinsten van de laatste maand vind je terug links op de startpagina van onze catalogus.
 
 
 
 
 Informatieve dvd's, grootletterboeken en luisterboeken kwijt?
 
 
 
 
Je hebt het ondertussen misschien al gemerkt: de informatieve dvd's zijn verplaatst. Ze staan nu "geïntegreerd" tussen de boeken.
 
De Flandriens vind je bijvoorbeeld terug bij de wielersportboeken, De eerste wereldoorlog in kleur bij de boeken over de eerste wereldoorlog. The naked chef van Jamie Oliver prijkt dan weer tussen de kookboeken, de dvd over Picasso naast zijn boeken,...
 
 
De vrijgekomen ruimte in de dvd-afdeling is inmiddels ingenomen door de muziek- en cabaret-dvd's.
 
De grootletterboeken en de luisterboeken zijn flink aangevuld en vind je nu achter de teruggebrachte boeken, in het hoekje van de spiritualiteit en de esoterie.
 
 
 
Jeugdboekenfeest
 
Binnenkort is het weer zover: de Jeugdboekenweek staat voor de deur! Dit jaar dompelen we onze jeugdige lezertjes van 21 maart tot 1 april onder in de wereld van GEHEIMEN.
 
Speel samen met je klas het bibspel, en ga op zoek naar het grote Bib-geheim! Spanning verzekerd!
 
Of lees het geheime vervolgverhaal op www.jeugdboekenweek.be, waar maar liefst 55 auteurs en illustratoren heel stiekem aan meewerken.
 
Maar misschien wil je wel gewoon op ontdekkingsreis gaan tussen schatten en mysteries, grote en kleine geheimen, in een heleboel boeken en verhalen. Bovendien kan je dan ook de kleurrijke en inspirerende inzendingen van onze Schatkaartwedstrijd bewonderen. Proficiat aan alle deelnemers! Er zitten weer echte kunstwerken tussen, en onze balie is ondertussen weer helemaal opgevrolijkt! 
 
 
 
 
Bibkaffe
 
 
In samenwerking met Welzijnsschakel Westerlo, Hulshout, Herselt organiseren we de "Bibkaffe", een gezellige babbel bij een tas koffie in het zaaltje van de bib.
Iedereen die zin heeft om andere mensen te ontmoeten of gewoon samen wat te kletsen is van harte welkom.
 
De Bibkaffe vindt om de 14 dagen plaats, op dinsdagnamiddag van 14-16u. en is gratis. De eerstvolgende data zijn 15/3, 5/4 en 19/4. Voor de overige momenten verwijzen we je door naar onze catalogus. 
 
 
 
Klara's Keuze
 
 
Elke maand schotelt iemand van onze medewerkers je enkele aanraders voor. Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt om bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten,...
 
Aan jou om hiervan te proeven!
 
De aftrap wordt gegeven door Klara, de jongste aanwinst van de bib:
 
 
 
 
 
Rode rozen en tortilla's - Laura Esquivel
 
Een roman over liefde en koken. Liefde in boeken, ietwat melig, normaalgesproken niet mijn ding.... Op aanraden van een vriendin ben ik beginnen lezen. Verslónden heb ik dit boek én het is me altijd bijgebleven.
 
Liefde en kookkunst zijn de twee elementen die in deze Mexicaanse roman op een vernuftige manier met elkaar zijn verweven. Tita en Pedro houden van elkaar, maar de traditie gebiedt dat Pedro alleen kan trouwen met Tita's oudere zus. Tita, die in de keuken van de ouderlijke woning de leiding heeft, blijft met Pedro communiceren door middel van de gerechten die zij hem voorschotelt...
 
De mengeling van liefde en koken zorgt voor een buitengewoon origineel boek, dat je gewoon gelezen móet hebben.
 
 
De affaire - Rebecca Connell
 
Een psychologisch verhaal over ontrouw en dood. Je ontdekt hoe Louise, 23 jaar, achtervolgd wordt door de dramatische dood van haar moeder toen ze vijf jaar was. Inmiddels weet ze dat deze destijds een verhouding had, en ze houdt haar minnaar van toen verantwoordelijk voor haar moeders dood. Ze zint op wraak en spoort de familie op. Door een relatie met zijn zoon aan te knopen, dringt ze diens leven binnen en doet een schokkende ontdekking.
 
De hoofdstukken zijn afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Louise en Nicolas (de minnaar). Je wordt samen met de personages heen en weer geslingerd in emoties en gedachten, waardoor je het verhaal in één ruk uitleest. Een echte aanrader!
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: