MIJNWATER NIEUWS 8 - SPECIAL

Mijnwater Nieuws houdt u op de hoogte van zaken die Mijnwater B.V. aangaan, de ontwikkelingen, innovaties, activiteiten en werkzaamheden (in het veld). Deze special bevat met name informatie over twee events in de regio die volgende week plaatsvinden. Voor de workshop op 9 oktober in Heerlen kunt u zich nog aanmelden. Het programma op 10 oktober in het Provinciehuis in Maastricht is voor iedereen die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Wilt u iemand op de hoogte brengen van deze nieuwsbrief, mail 'm gerust naar uw relaties. Iedereen kan zich aanmelden voor Mijnwater Nieuws via de button op homepage van www.mijnwater.com.
 
Veel leesplezier!
 
 
In deze nieuwbrief
  1. Mijnwater workshop @Drie Digitale Dagen Heerlen/Hasselt/Aachen
  2. Dutch Earth Week dinsdag 10 oktober - Mijnwater stelt een daad
  3. Mijnwater bezoek en lezingen
 
Mijnwater @ 3 Digitale Dagen Heerlen

 
Op 9, 10 en 11 oktober organiseren de gemeente Heerlen en Brightlands Smart Services Campus in samenwerking met de Corda Campus in Hasselt, LSU (Limburg Startup) en Stadt Aachen de 3 Digitale Dagen 2017. Ze vinden achtereenvolgens plaats in Heerlen, Hasselt en Aken.
Deze steden in de grensregio investeren stuk voor stuk in kennisopbouw om de economie en de arbeidsmarkt te versterken. De uitwisseling van kennis over en weer kan tot versnelling leiden van economische kansen. Om deze kansen te verzilveren zijn directe contacten aan weerszijden van de grens belangrijk. Hierbij is het relevant om elkaars aanpak, gewoonten en cultuur te kennen en herkennen.

Mijnwater op 9-10
Op maandag 9 oktober geeft René Verhoeven van Mijnwater B.V. een workshop in de energiecentrale van de duurzame energieleverancier in Heerlen. Maankwartier, dat door Mijnwater B.V. wordt voorzien van koude en warmte en waar ook energie gehaald en terug geleverd wordt aan het systeem, is een prachtig nieuw stadsdeel in Heerlen. Geïnteresseerden worden met een busje vanaf de Smart Services Campus naar Maankwartier/Mijnwatercentrale gebracht. Aanmelden is nog mogelijk via Brightlands
De 3 Digitale Dagen zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de digitale kansen in onze maatschappij. Van strategen, beslissers en projectleiders van bedrijven, kennisinstellingen en overheden tot startups, MKB-bedrijven, Young Professionals en studenten in de Euregio! De 2017-editie staat in het teken van Urban Data Technologies. Met name het belang van technologie bij innovatie.
 
Dutch Earth Week: een duurzame daad door Mijnwater B.V.
 

 
Tijdens de eerste Dutch Earth Week (DEW) roept de Provincie Limburg heel Limburg op duurzaam te denken én om duurzaam te doen. Een week om te laten zien wat er kan, wat er gebeurt, en om samen aan de slag te gaan. De Dutch Earth Week is een platform waar mooie initiatieven de ruimte krijgen. Deze eerste editie heeft als thema No Waste. Want verspilling is zonde en vaak ook nog eens duur. Tijdens de week vinden allerlei activiteiten plaats, verspreid over de hele provincie. Iedereen kan aanhaken.
 
Herman Eijdems, innovatiemanager van Mijnwater B.V. spreekt op dinsdag 10 oktober over No Waste met mijnwaterenergie. Louis Hiddes, directeur van Mijnwater B.V., is aanwezig om hier nog wat extra kracht aan te geven omdat wij bij Mijnwater van mening zijn dat het niet alleen anders kan, maar dat het ook anders moet. Het uur U is daar. De daad van Herman Eijdems is na afloop online (www.mijnwater.com) beschikbaar.
Op diezelfde dag is het ook de nationale Dag van de Duurzaamheid. De provincie trapt af met Jan Terlouw, fysicus, oud-politicus en schrijver. Jan Terlouw treedt meer en meer op als mentor van de samenleving en spreekt zich nadrukkelijk uit tegen wat hij noemt ‘het uitwonen van de aarde’. Hij verenigde tien politieke jongerenorganisatie in een manifest rond duurzaamheid. En hij vierde zijn 85e verjaardag met twee boeken over het klimaat, waaronder een sprookje voor alle leeftijden.
Tijdens de Aftrap op 10 oktober neemt Jan Terlouw de aanwezigen mee in zijn zorgen over hoe we omgaan met onze planeet, maar zeker ook in de mogelijkheden die hij ziet.
De Dutch Earth Week biedt een podium aan organisaties, koplopers, enthousiastelingen, bedrijven, gemeentes en nieuwsgierigen.
Kijk voor informatie op www.dutchearthweek.nl
 
Mijnwater bezoek en lezingen
 
 
Mijnwater B.V. blijft in beweging. De (eerste smart grid) oplossing voor het duurzaamheidsvraagstuk in binnen- en buitenland ligt in Heerlen. Om dat uit te dragen is het team van Mijnwater B.V. regelmatig te vinden op vakbeurzen en symposia/lezingen of geeft excursies naar de ‘aansluitingen’ en clusterkelders in Heerlen. Events in augustus, september en oktober 2017:
 
18 augustus: studenten eerstejaars AES TU Delft in Heerlen
30 augustus: Summerschool DHC+ in Heerlen
8 september: BritGeothermal in Heerlen
14 september: Festival van de Toekomst – Pitch Mijnwater
15 september: Bezoek uit Wijchen (techniek)
28 t/m 30 september: Heatnet meeting Boulogne sur Mer
3 en 4 oktober: STORM bijeenkomst Växjö

Optie 18 of 26 oktober: Acomfrance in Heerlen

 
Wie zijn wij?
 
 
Mijnwater B.V. is in 2013 opgericht en heeft de ambitie om het project van de gemeente Heerlen uit te rollen tot een volwaardig duurzaam energiebedrijf. De basis van het mijnwatersysteem ligt ondergronds, in het enorme stelsel van verlaten mijngangen waar zowel warm als koud water opgeslagen en gewonnen kan worden. Daarnaast voorziet Mijnwater B.V. ook in andere energie-uitwisselingen, die niet direct in verbinding staan met de ondergrondse mijnwaterbuffers.
Het bedrijf heeft inmiddels diverse omvangrijke gebouwcomplexen in Heerlen op mijnwaterenergie aangesloten. 270 woningen, diverse kantoorgebouwen, (basis)scholen, kinderdagverblijf, een sporthal en een tweetal supermarkten ervaren het comfort van mijnwaterenergie. Met deze (en toekomstige) aansluitingen levert Mijnwater B.V. een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Parkstad Limburg om in 2030 tot een reductie van 65% CO2 uitstoot te komen.
 
 
Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen
(+31) (0)495-590503
 info@mijnwater.com
www.mijnwater.com