Lieve iedereen,

Zoals ik je vorige keer beloofd heb, krijg je deze keer een nieuwsbrief vol activiteiten voor jou!

De workshop "Introductie in de basistechnieken" wordt opnieuw ingevoerd. Sinds kort is er ook de mogelijkheid om groepslessen te volgen met een vaste studiegroep.
De workshop "Klankgeoriënteerd Zingen" wordt nogmaals georganiseerd, en de lezing "Zangers & Voeding" wordt gelanceerd!

Uiteraard vind je in deze brief ook alle info over de CVT-masterclass die binnen 2 weken plaatsvindt en de 1 year course die eind augustus start.

En last but not least trakteer ik je als dessert op een waardevolle zangtip.


*

INTRODUCTIE IN DE BASISTECHNIEKEN
14 & 19 juli

In deze groepsles (max. 4 pers.) krijg je een introductie over de belangrijkste basisprincipes die bij het zingen aan bod komen: Stemfuncties, ademhaling, ademsteun & houding. Veel van de principes zijn gebaseerd op Complete Vocal Technique. Een grote aanrader voor mensen die willen starten met privélessen bij singsing!. De les geeft je een kickstart en zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe de privélessen werken.

Uiteraard ben je ook welkom als je reeds gevorderd bent, maar graag eens een herhaling van de basis wil krijgen.

Datum:
Woensdag 14 juli 18 - 21 uur
-> Nog 2 plaatsen
Maandag 19 juli 11 - 14 uur
-> Nog 1 plaats

Meer info:
Zie bijlage of klik hier.

Wil je deelnemen aan een introles, maar passen deze data niet voor jou? Stuur ook een mailtje, zodat je op de hoogte wordt gehouden van volgende lessen!


*

STUDIEGROEP

Sinds kort bestaat de mogelijk om groepslessen te volgen met een vaste studiegroep van 4 personen. Op deze manier blijf je elkaars evolutie volgen. Je kunt deze groep gebruiken om te werken aan solonummers, maar kunt ook een groep vormen die zich specialiseert in duetten / ensembles.

Je vormt zelf een groep, of sluit aan bij een reeds bestaande groep / nieuw te vormen groep.

Belangrijk weetje: Voor de prijs van 1 uur privéles krijg je 3 uur les, waarvan een vierde helemaal voor jou alleen!

Data:
Hoe vaak en wanneer jullie op les komen, beslis je samen met je groep. Je maakt dus helemaal je eigen formule.

Meer info:
Zie bijlage of klik hier.


*

ZANGERS & VOEDING
Lezing op zaterdag 31 juli

Zangers kunnen vaak last hebben van gezondheidsproblemen die je niet écht ziek maken, maar je wel in de weg zitten bij het zingen. Christophe Van Lancker verdiept zich in een leer die je "voedingsgeneeskunst" kan noemen. Het is verbazingwekkend wat de juiste voeding met je kan doen... En bijgevolg ook wat de verkeerde voeding met je kan doen ;o)

Tijdens de lezing worden deze problemen besproken: allergieën, reflux, overmatige slijmvorming, concentratie- en stressproblemen & wat te doen in geval van een verkoudheid / keelontsteking / dergelijke problemen.

Christophe heeft een brief aan alle geïnteresseerden geschreven om zichzelf voor te stellen.

Datum:
Zaterdag 31 juli 14-16 uur

Meer info:
Zie bijlage of klik hier.


*

WORKSHOP KLANKGEORIËNTEERD ZINGEN

Gezien de positieve reacties op de vorige workshop Klankgeoriënteerd Zingen, heb ik beslist om dit zeker regelmatiger aan jullie aan te bieden!

Deze methode gaat uit van zelforganisatie. Dat betekent geen oefeningen doen om de stem onder controle te brengen, maar juist leren die controle los te laten om zo te ontdekken hoe krachtig en vrij de stem uit zichzelf kan zijn. De klank zelf wijst hierbij de weg. Daarom spreken we ook wel van een klankgeoriënteerde stempedagogiek. Het is de klank die ordent. Het effect is gemak en vrijheid in zingen, een groot vocaal bereik en een stemkwaliteit die onafhankelijk is van leeftijd.

Een datum staat voorlopig nog niet vast, ik onderzoek eerst hoeveel interesse hiervoor is. Wil je deelnemen? Mail naar singsing! en we zoeken een datum die voor iedereen past!

Meer info:
Zie bijlage of klik hier.

Op Facebook vind je foto's van de vorige cursus.


*

2-DAAGSE MASTERCLASS CVT
17 & 18 juli 2010 - Gent

Deze masterclass biedt een intensieve theoretische inleiding in Complete Vocal Technique, maar ook individuele lessen, met de overige deelnemers als publiek. Dit is een unieke leer-ervaring voor iedereen.

Doelgroep:
Iedereen die z’n stem op een gezonde manier wil leren gebruiken: zangers, acteurs, pedagogen, stemspecialisten zoals logopedisten en NKO-artsen; dirigenten, muziekdocenten,... Ook beginners zijn welkom als publiek!

Docente:
Eva Wilms (NL)
Authorized CVT-teacher

Taal:
Nederlands

Meer info:
Dowload het formulier hier of vind het in bijlage.

Deze masterclass op Facebook:
Klik hier.


*

1 YEAR SINGER COURSE CVT
6 seminaries van 3 dagen - Gent
start: 27 augustus 2010

Zoek je een intensieve CVT-opleiding, maar heb je geen tijd om voor 4 maanden naar Kopenhagen te trekken om te studeren aan de Complete Vocal Academy?

Deze cursus is bedoeld voor zangers van alle genres die een hoger en professioneler niveau van zingen willen bereiken. Het belangrijkste doel is de individuele technische en artistieke ontwikkeling van elke deelnemer. Je bereikt een diepgaand inzicht in je eigen stem, waardoor je in staat zal zijn het volle potentieel van je stem te benutten, en problemen op te lossen.

De cursus wordt gedoceerd in groepjes, waarin een open en vertrouwelijke sfeer centraal staat. Je deelt diepgaande kennis over de leerprocessen en leert uit elkaars artistieke sterkes en zwaktes. Deze cursus is intens en efficiënt, en zal je bijgevolg in staat stellen om de aangeleerde technieken en kennis meteen toe te passen.

Meer info :
Klik hier.

Deze course op Facebook:
Klik hier.


*

ZANGTIP
Ademsteun

Zingen is hard werken! Ademsteun geven voelt vaak aan als topsport. Een vaak voorkomend probleem is dan ook het toepassen van te weinig steun... Lees daarvoor zeker de tips over houding, inademing en steun op de site.

Maar vergeet niet dat ook té veel ademsteun je de das kan omdoen! Gevoelsmatig zelfs bijna letterlijk ;o) Als je meer steunt dan nodig, creëer je overmatige spanning die zich automatisch zal vastzetten op je keelspieren en bijgevolg je stem. Ben jij zo'n super-gemotiveerde zanger die soms net iets té hard zijn best doet? Probeer dan zeker eens onderstaande oefeningen.

Terwijl je zo lang mogelijk probeert te sissen, beeld je je in dat je inademt ipv uitademt. Voel je hoe je zo economiseert?

Duw je tong daarbij zeker niet te hard tegen je gehemelte / tanden.

Een tip uit de oude italiaanse Belcanto-kunst: Hou een kaars vlak voor je mond en sis zo lang mogelijk zonder dat de kaars flakkert.

Niet alleen je ademsteunspieren moeten getraind worden, maar ook het feit dat je lijf het op deze manier langer moet uithouden met dezelfde zuurstof, waardoor je duizelig kan worden. Ook al heb je nog lucht over in je longen, en heb je het gevoel dat je spieren nog lang niet 100% werken, zul je opnieuw moeten inademen. Geef je lichaam de tijd om hieraan te wennen en ga niet over je grenzen! Leg voor alle zekerheid maar een stapel kussens rondom je heen als je dit oefent ;o)