ZIB Zwemcentrum Best

Telefoon : (0499) 37 39 41 
 
 
Nieuwsbrief Juni 2019
Laatste zwemles voor zomervakantie
is een leuke en leerzame les met ouders
Tijdens de laatste lesweek voor de zomervakantie gaan de ouder(s) altijd met hun kind mee het water in om deel te nemen aan de laatste zwemles. Het is een aangepaste zwemles waarin door de instructeur/trice wordt uitgelegd wat belangrijk is om tijdens de zomervakantie zelf te oefenen en wat u vooral niet moet doen. Onze ervaring is dat de kinderen hierdoor na de zomervakantie sterker terugkomen en zichzelf geen verkeerde zwemslagen of vaardigheden aangeleerd hebben. Ter afsluiting bestaat het laatste gedeelte van de les uit een leuk spelelement voor de kinderen en de ouders. Ieder jaar ervaren de ouders en kinderen deze laatste zwemles als zeer leuk en leerzaam.
 
Deze laatste zwemlessen zijn van maandag 1 juli tot en met zaterdag 6 juli en zijn gericht op ouder(s) en kind. Broertjes en zusjes kunnen dus niet deelnemen.
 
Als u komt zwemmen met uw dochter of zoon dan bepaalt het geslacht van de ouder in welke kleedkamer u zich dient om te kleden. Dus zoontjes bij de moeder in de dameskleedkamer en dochtertjes bij de vader in de herenkleedkamer. Deze indeling is niet alleen tijdens deze laatste week van toepassing maar altijd.
Wat wel en juist niet zelf oefenen
tijdens de zomervakantie
Om uw kind na de vakantie sterker terug te laten komen in de zwemles en vooral geen foute dingen aangeleerd te hebben geven wij u hier een aantal tips:
-loop altijd met uw kind voor de veiligheid een rondje bij het (vakantie)zwembad om aan te geven waar het diep is en waar uw kind wel en niet mag komen en bijvoorbeeld duiken.
-doe een leskurk om als uw kind daar tijdens de zwemles ook nog gebruik van maakt. Anders gaat uw kind het gebrek aan drijfvermogen compenseren met foute arm- en beenbewegingen. Het is zeer frustrerend voor u en uw kind als uw kind vol trots na de vakantie aan ons vertelt dat het "zonder kurkje" kan zwemmen en wij helaas moeten constateren dat de techniek fout is. We hebben dan dubbel werk om het foute af te leren en het goede weer aan te leren. Laat het aanleren van de zwemtechniek alstublieft aan ons over.
-oefen ook regelmatig het zwemmen op de rug en de borst- en rugcrawl. Uit zichzelf zal uw kind dat niet snel doen.
-watertrappen is een hele goede oefening voor uw kind voor het krijgen van een sterke en juiste beenslag en (zwem)conditie. Oefen het regelmatig en maak er een spel van: meehelpen met de handen, handen in de zij, vingers boven water, armen boven water, snel een rondje kunnen draaien, een keer zinken met armen gestrekt omhoog, enz...
-raadpleeg op onze website de exameneisen van het Zwem-ABC Klik hier voor meer informatie.   
 
Als u tijdens de zomerperiode bij ons komt vrijzwemmen is er altijd een instructeur aanwezig die u tips kan geven over wat en hoe te oefenen. Een leskurk leent u dan gratis van ons.
 
Koop een leskurk aan onze receptie of leen er één gratis als u bij ons komt vrijzwemmen.
Zomerrooster basisschoolvakantie
maandagen, dinsdagen en woensdagen geopend
Zomerrooster 2017  
Tijdens de 6 weken van de basisschoolvakantie (maandag 8-7 t/m zondag 18-8) liggen alle (zwem)lessen en activiteiten stil en zijn wij wegens groot onderhoud alleen op de maandagen, dinsdagen en woensdagen volgens het zomerrooster geopend. Aan onze receptie en op onze website kunt u terecht voor meer informatie over de Small-Group-Zwemlessen, Privézwemlessen en de doelgroepen AquaTherapie, AquaVitaal, AquaSwimFit en AquaJoggen tijdens de vakantie.
 
Op de maandagen, dinsdagen en woensdagen zijn beide baden geopend van 10.00u tot 13.00u voor vrijzwemmen met spelmateriaal en loopmat in het instructiebad en banenzwemmen in het wedstrijdbad. Op de maandag- en woensdagavonden zijn beide baden geopend van 20.15u tot 21.30u voor vrijzwemmen en banenzwemmen. 
 
Small-Group-Zwemlessen en
Privézwemlessen tijdens zomerrooster
 
 
 
 
 
 
  
 
Small-Group-Zwemlessen (1 op 4)
Tijdens de basisschoolvakantie kunt u voor uw kind weer Small-Group-Zwemlessen bespreken. De groepjes bestaan uit maximaal 4 kinderen op 1 instructeur en de lessen duren 1 uur. U dient minimaal 3 lessen af te nemen. De lessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00u, 13.00u, 14.55u en 16.00u. Een les kost
€ 31,95. Voorgaande jaren waren deze lessen zeer succesvol en maakte de kinderen enorme vorderingen. De combinatie van small-group, 1 uur les, vakantie (dus uw kind is uitgerust en geconcentreerd) maken deze lessen super effectief. Alle beschikbare plaatsen waren vorig jaar dan ook snel besproken dus wacht niet te lang indien u hier gebruik van wenst te maken.
Let op! 85% is al volgeboekt! 
 
Privézwemlessen
Ook bieden wij tijdens de basisschoolvakantie weer de mogelijkheid om privézwemlessen te bespreken op de maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag. U kunt 1 op 1 lessen bespreken of voor een paar kinderen samen. De lessen worden geheel afgestemd op uw kind(eren). Ook de prijs is dus maatwerk.
Let op! 65% is al volgeboekt! 
 
ZomerFIT 6 lessen kaart
Blijf fit tijdens de zomer
Op maandag- en woensdagavond van 19.30u tot 20.15u bieden wij tijdens ons zomerrooster in de basisschoolvakantie de mogelijkheid om te blijven sporten. Koop hiervoor een speciale ZomerFIT kaart van 6 lessen. Eventueel niet gebruikte lessen kunt u in of na de zomervakantie inhalen tijdens een doelgroep naar keuze of tijdens het vrijzwemmen. Een ZomerFIT kaart kost slechts € 31,95 voor 6 lessen. Ook als u momenteel geen klant bent kunt u een ZomerFIT kaart kopen.
 
AquaJoggen
 
 AquaJoggen   = Total-Body-Workout op muziek. Calorieën verbranden en spieren versterken.
 
Tijdens het zomerrooster op maandag- en woensdagavond om 19.30u in het wedstrijdbad.
 

AquaSwimFit
 AquaSwimFit  = Zwemtechniek en conditie verbeteren. Iedere keer een afwisselende leuke zwemtraining.
 
Tijdens het zomerrooster op maandag- en woensdagavond om 19.30u in het wedstrijdbad.
 
AquaTherapie
 AquaTherapie  = Hydrotherapie voor alle leeftijden met of zonder medische indicatie. Blijf soepel en gezond.
 
Tijdens het zomerrooster op maandag- en woensdagavond om 19.30u in het warme instructiebad met hot-whirlpool.
 

AquaVitaal
 AquaVitaal  = Gezond bewegen in een gezellige groep met leeftijdsgenoten. De oefeningen en het warme water zijn een verademing voor uw spieren en gewrichten.
 
Tijdens het zomerrooster op maandag- en woensdagavond om 19.30u in het warme instructiebad met hot-whirlpool.
Juf Eveline wordt tijdelijk
vervangen door juf Ria
Juf Eveline is onlangs geopereerd aan haar schouder en zal ook na de zomervakantie vervangen worden door juf Ria tot Eveline hersteld is.
 
Evaluatie zwemopleiding
 
Onlangs hebben alle instructreurs in een teambijeenkomst weer de puntjes op de "i" besproken van onze zwemopleiding. We behalen zeer goede resultaten op de zwemexamens en de opleidingsduur ligt ruim onder het landelijk gemiddelde. De Nationale Raad Zwemdiploma's is tijdens de controle bij de examens dan ook altijd vol lof over de kwaliteit en onze aanpak. Toch blijven we werken aan onze zwemopleiding en hebben we met elkaar enkele kleine verbeterpunten afgesproken:
-"clowne voeten" worden "zwemvoeten"
-meer extra-oefengelegenheden
-op zondagmorgen kunnen kinderen en ouders zelfstandig met het zeil oefenen
-overloopkaart om na het oefenen op zondag van het wedstrijdbad naar het instructiebad over te lopen
-extra-oefenkaart voor kinderen die moeite hebben met bepaalde onderdelen
 
In de volgende nieuwsbrief leggen we alles verder uit, nu eerst vakantie!
 
Wij wensen iedereen een
spetterende vakantie!!!
Tijdens de zomervakantie zijn wij ook weer druk met het groot onderhoud aan het gebouw en de installaties. Vandaar dat wij gedurende de zomervakantie alleen op de maandagen, dinsdagen en woensdagen geopend zijn. De overige dagen zijn voor het onderhoud aan de diverse filter-/verwarming-/luchtbehandelinginstallaties, het nodige schilderwerk, diverse reparaties en uiteraard een grote grondige schoonmaak.
 
Wij wensen iedereen alvast een spetterende zomervakantie en hopen natuurlijk dat wij u nog eens mogen begroeten tijdens ons zomerrooster.
 
Vanaf maandag 19 augustus zijn wij weer normaal geopend. Het nieuwe overplaatsings- en examenrooster voor na de zomervakantie staat inmiddels ook online: agenda zwemlessen.
 
ZIB Zwemcentrum Best
Sportpark Naastenbest - Jacob van Wassenaerstraat 70
 
Postbus 206 - 5680 AE - Best 
 
Telefoon : (0499) 37 39 41