TVP Nieuwsbrief  
5e jaargang - Maart 2017

In deze editie: 
  • Welkomstwoord
  • Mededelingen
  • TVP op Facebook
  • Ingezonden stukken
  • Bardienstindeling 2017
  • TVP Foto's
  • Technische Commissie
  • Lichtsleutel TVP
  • Jeugd Commissie
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Zondag 2 April
Openings Toernooi Jeugd (11:00 - 15:00)
 
Gele competitie 9 April t/m 28 Mei
April: 9 / 17* / 30
Mei: 7 / 14 / 21 / 28
 * dit is maandag 2e paasdag
 
Groene competitie 9 April t/m 28 Mei
April: 9 / 17* / 30
Mei: 7 / 14 / 21 / 28
 * dit is maandag 2e Paasdag
 
Oranje competitie 19 Mrt t/m 25 Juni
Maart: 19 & 26
April: 2 & 16*
Juni: 11 / 18 / 25
* dit is zondag 1e Paasdag
 
6 April t/m 1 Juni
Voorjaarscompetitie 2017
 
Zondag 16 april
TVP Host Worldtour Oranje Event

Zat 10 Juni t/m Zon 18 Juni
Bon en Mees Open Dubbeltoernooi
 
Zondag 18 Juni
TVP Host Worldtour Oranje Event
 
Zondag 25 Juni
Ouder-Kind Toernooi
 
Woe 30 Aug t/m Zat 9 Sept
Clubkampioenschappen
 
Zondag 26 November
Sluitingstoernooi 


 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Welkomstwoord
Beste leden,

Hoera, ons bestuur is weer compleet. De ALV heeft ingestemd (ik had niet anders verwacht ;-) met de benoeming van Mieke Waltmans als opvolger van Mark Korsloot. Ik wens Mieke veel succes met haar bestuursfunctie. Zoals iedereen weet is Mieke zeer begaan met ‘haar’ kinderen en hiermee bedoel ik niet alleen Mark en Luuk maar alle jeugdleden. Afgelopen jaar is door diverse redenen de aandacht van de jeugd wat verslapt en dat merk je direct aan de opzeggingen. Kinderen moeten continue de aandacht krijgen. Gebeurt dit niet, worden ze afgeleid door iets anders. Deze volle aandacht gaan zij  nu weer wel krijgen door veel activiteiten te organiseren i.c.m. ledenwerfacties. De eerste ledenwerfactie is op dit moment gaande en ik verzoek alle leden hier aan mee te werken. Heeft u een familielid of buurkind dat op zoek is naar een leuke sport als tennis, geef hem/haar dan op voor het Jeugd Openingstoernooi dat plaatsvindt op zondag 2 april 2017. En voor alle nieuwe jeugdleden is er een mooie aanbieding van onze tennisleraar Peter Schlee.
 

De aandacht voor de senioren is wel volop aanwezig binnen onze club. De wintercompetitie is nog niet afgelopen of het 9e Intratuin Open Dubbeltoernooi stond alweer op de planning. Inmiddels is het toernooi achter de rug en gaan we ons opmaken voor de competitie.
Het 9e Intratuin Open Dubbeltoernooi was weer een succes mede door de inzet van onze TC (en de nieuwe laptop ;-). Zij hebben het toernooi weer soepel laten verlopen. Ik neem mijn petje af voor deze mannen, want ondanks dat er vele mogelijkheden zijn om vooraf je verhinderingen door te geven, krijgen zij toch nog op het laatste moment allerlei verhinderingen door. Samen met de deelnemers komen zij er gelukkig altijd uit. Knap werk mannen! Ik zal eerlijk bekennen, ik zou er horendol van worden.
Bij een open toernooi komt zoveel kijken, daar merkt de speler niets van en dat is ook de bedoeling want hij/zij komt om een partij te spelen. Maar, elke dag zijn vrijwilligers in de weer met  de speelschema’s, de banen, het terras, de inkoop, de schoonmaak, de keuken etc. Dit werk doen zij met plezier want het blijft vrijwilligerswerk.
TVP is heel blij met deze leden en natuurlijk wil ik iedereen wederom hartelijk bedanken voor alle inzet!
Ook wil ik onze hoofdsponsor Intratuin hartelijk bedanken voor de mooie planten die zij beschikbaar hebben gesteld voor kantine/terras/deelnemers/winnaars. Volgend jaar wordt ons lustrum jaar, het 10e Intratuin Open Dubbeltoernooi. Dat klinkt toch wel heel mooi!

Een flink aantal leden van TVP gaan deelnemen aan de voorjaarscompetitie. Voor iedereen: veel succes en winst! Naast de competitie is er voor senioren altijd op woensdagochtend en donderdagavond het ‘rackettrekken’. Deze ochtend/avond is voor alle leden van TVP. U speelt per ochtend/avond een aantal partijen van een half uur met verschillende leden. Het maakt niet uit welk niveau u speelt, iedereen is van harte welkom van beginner tot gevorderde. Het spelplezier staat voorop tijdens deze ochtend/avond. Dus, zeker als u nieuw bent op de club, is dit de gelegenheid om andere leden van TVP te leren kennen.
 
Ik wens u een mooi tennisjaar toe!
 
 
 
Groeten,
Annemarie Klaassen
Voorzitter

 

Mededelingen
Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de TVP website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die TVP kent. (zie kopje "Sponsors & Adverteerders" in de rechterkolom van de startpagina)
Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.
 
=====================================================================
                      
Kopij aanleveren
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 16 JUNI 2017 -
 
Gelieve uw kopij te sturen naar: redactie.tvp@gmail.com
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.
 
====================================================================
 
Sponsorpakketten TVP

Iedereen die begaan is met TVP, heeft wel eens een keer gedacht: ‘Misschien is dit wel iets voor sponsoring TVP’. Dit kan op je werk zijn, de winkel waar je vaak komt, in het restaurant waar je regelmatig eet of de buurman/familielid die een bedrijf heeft. Je kunt dit doorgeven aan de Sponsorcommissie, maar omdat je de persoon kent die wellicht sponsor zou kunnen worden, wil je er eigenlijk zelf op afstappen.
De Sponsorcommissie heeft hiervoor ter ondersteuning van jouw verhaal een sponsorpakket met informatie samengesteld. Dus, leden kijk om je heen waar mogelijkheden liggen voor sponsoring TVP en stap er op af!

Daarnaast staat de Sponsorcommissie natuurlijk altijd open voor nieuwe sponsor-ideeën/projecten van leden.

Wil jij het informatie-sponsorpakket ontvangen of heb je een idee dat je wilt bespreken met de SC, neem dan contact op met Ton van Rennes (rennes@zonnet.nl) of Henk de Jong (hidejong76@gmail.com).
 
 
Bij voorbaat hartelijk dank!
Namens de sponsorcommissie van T.V.P.
 
=====================================================================
 
SponsorKliks
 
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor TV Poortugaal.
 
=====================================================================
 
Vrienden van TVP
 
Hoera, de crisis is voorbij!!
 
Steeds vaker merk en lees je dat de crisis voorbij is. De economie trekt aan en het consumentenvertrouwen stijgt. Ook de consumentenuitgaven stijgen licht. Oh wat fijn, want laat dit nu het juiste moment zijn, om voorzichtigheidshalve uitgaven te doen, die je vriendenkring verbreden. Iedereen heeft via de social media al heel veel vrienden, maar echte vrienden van vlees en bloed, daar gaat het natuurlijk om. Vrienden maken kost natuurlijk heel veel rondjes en dus geld, maar TVP heeft een voordeliger optie.
Voor 50 euro per jaar, of bij groot enthousiasme is een hoger bedrag natuurlijk ook welkom, komt er een plaatje met je naam op het schitterende bord in de entreehal. Op dit bord zijn zowel de namen van sponsoren, als de namen van vrienden van TVP vermeld.
Wat doet TVP met je geld?? De ontvangen gelden worden altijd besteed aan het algemeen nut. In het verleden werden een computer, een printer, een tafeltennistafel, een AED-apparaat en nog vele andere nuttige zaken gekocht. Nooit worden de gelden ten gunste van de resultatenrekening geboekt.
Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje met je vragen naar Henk de Jong emailadres henkeninekedejong@gmail.com Wil je direct vrienden scoren? Maak dan uw bijdrage over op één van onderstaande bankrekeningen, onder vermelding van “ vrienden van TVP” en stuur dan a.u.b. een mailtje naar Henk, met de mededeling welke tekst je op het vriendenbord vermeld wilt hebben.
 
NL33RABO0329519034 of  NL83INGB0003739525 t.n.v. Tennisvereniging Poortugaal
 
Wij hopen dat je enthousiast bent geworden!
De Sponsorcommissie

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van TV Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

Ingezonden stukken
Senioren- Plus Event:  één dags Toernooi bij TV Poortugaal.
Op dinsdag 6 juni 2017, organiseren wij een zgn. Senioren- Plus Event
 
Wat is Senior Plus?
De term Senior Plus, wordt gebruikt als aanduiding voor lokale recreatieve activiteiten voor 50-plussers, bijvoorbeeld een Senior Plus Event, die niet meetelt voor de speelsterktebepaling.
Het recept voor  een Senior Plus Event is, met name gezelligheid. Actieve tennissers van 50 jaar en ouder op het tennispark, leuke partijen, een gezellige lunch, wat kletsen ... enz. . . dat zijn de ingrediënten voor een Senior Plus Event!
Binnen iedere vereniging zijn er steeds meer 50-plussers, die niet meer zo nodig prestatie tennis willen spelen. De gezelligheid van een wedstrijd heeft meer waarde gekregen dan de uitslag. Verschillende verenigingen organiseren onder goedkeuring van de KNLTB elk jaar een zo’n Senior Plus Event voor 50 plussers.
Gedurende één dag worden er door de deelnemers(ters) 4 dubbelwedstrijden gespeeld van ongeveer 45 minuten (dit kunnen DD, HD en GD zijn).
Een lijst van verenigingen in onze regio die zo’n één dag toernooi organiseren, vind u hier http://www.knltb.nl/tennissers/veteranentennis/senior-plus/
 
Verschillende 50+ leden van TVP doen al sinds een aantal jaren mee bij andere verenigingen in de regio die al zo’n Senior Plus Event in hun toernooi kalender hebben opgenomen.
Omdat er binnen onze vereniging een aantal spelers (50+) zijn die vinden dat wij dat ook maar eens moeten organiseren, hebben we de daad bij het woord gevoegd.
Dinsdag 6 juni 2017 is het zover en gaan we ons eerste Senior Plus Event, één dag toernooi spelen.
 
Dit is een open toernooi, dus spelers van andere verenigingen kunnen zich hiervoor ook inschrijven, zolang ze maar KNLTB lid zijn.
Opgave voor dit toernooi gaat niet zoals gebruikelijk via de Toernooiklapper, maar rechtstreeks per email aan de organisatie, meijer.rjm@gmail.com
 
Vermeld je knltb nr., naam, m/v, en speelsterkte en of je samen met een partner speelt.
Het programma ziet er als volgt uit;
 
09:30 ontvangst met een kopje koffie +
10:00 groep 1 eerste ronde
10:45 groep 2 eerste ronde
11:30 groep 1 tweede ronde
12:15 groep 2 tweede ronde
12:15 groep 1 lunch
13:00 groep 1 derde ronde
13:00 groep 2 lunch
13:45 groep 2 derde ronde
14:30 groep 1 vierde ronde
15:15 groep 2 vierde ronde
16:00 einde hartige hapje.
Uitslag + verloting prijsjes.
 
De kosten voor dit toernooi zijn slechts €10,00 p/p
Buiten 4 tennisspartijen, krijgt u hiervoor, koffie+ bij aankomst, een lunch en na afloop een hartig hapje.
 
Ik reken op een gezellig toernooi.
 
Ron Meijer
 
====================================================================
 
Uitslagen TVP Wintercompetitie 2016/2017
 
Na een onstuimige winter met allerlei weersomstandigheden (storm, regen en sneeuw) is de wintercompetitie nu afgelopen.
 
De eindstanden zijn als volgt:
 
Mix teams:                          Punten:               Heren teams:                    Punten:
 
Mark’s team                           33                    Winterkoninkjes                 16
In the Mix                               31                    Jonge Goden                     16
Hatseflats                               22                    Retegoed                           14
Mandenmakers plus              19                     Lars & the Oldies                 2
Win(n)termixers                     13
De IJsberen                             2
 
 
We willen iedereen bedanken voor het meespelen en hopelijk tot de volgende wintercompetitie.
 
Mieke en Marianne

             

Bardienstindeling 2017
Beste leden van TVP,
 
Met de komst van de nieuwe digitale nieuwsbrief is een aantal dingen gewijzigd. Zo ook de manier waarop de bardienstindeling kenbaar wordt gemaakt aan de leden.
Voorheen kreeg u de bardienstindeling geprint in de papieren ACE thuisgestuurd. Vanaf nu kunt u de bardienstindeling vinden op de website van TVP. Tevens krijgt u vooraf een bericht per email dat de nieuwe bardienstindeling online staat.
 
De bardienstindeling van 2016 kunt u hier vinden.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten in het voorjaar van TVP op de site (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u aan de linkerkant op 'Foto's' klikken, omdat er zoveel foto's zijn gemaakt zijn er diverse mappen gemaakt.
 
 
Veel kijk plezier!!

Technische Commissie           
Lieve tennisvrienden,
 
Op zaterdag 11 maart jl. ging de 9e (!) editie van het Intratuin Open Dubbeltoernooi van start. Het voorweekend begon met mooi lenteweer en het park en de kantine waren door de sponsor Intratuin ook weer mooi en groen aangekleed. Het totaal aantal ingeschreven koppels lag dit jaar op bijna 140, wat helaas 20 koppels lager was dan voorgaand jaar (2016: 160 koppels). De meest gehoorde reden van de verhindering was ‘Wintersportvakantie’. Uiteraard hopen wij dat iedereen volgend jaar natuurlijk weer gewoon van de partij is J.    
 
Net als voorgaand jaar hadden we de veteranen-categorie (50+) en was van de categorieën 6, 7 en 8 de leeftijdsgrens op 18+ gezet. Met name in de categorie 50+ was het aantal deelnemers ten opzichte van voorgaand jaar bijna verdubbeld, waar wij natuurlijk erg blij mee waren. Aan de andere kant waren we hierdoor, mede in verband met de maximum beschikbare baancapaciteit, genoodzaakt om in plaats van een pouleschema een afvalschema te gebruiken.   
 
Net als voorgaande jaren hebben weer verschillende TVP leden de finale gehaald en gewonnen. Hieronder volgt een overzicht van de TVP’ers die de eerste prijs hebben gehaald.
 
HD 4
Ryan Lalay / Bas de Zeeuw
HD 50+
Jos Lutgens / Piet Waltmans
HD 6 18+
Mark Korsloot / Jos Lutgens
HD 7 18+
Erik Gorter / Tijmen Rasser
GD 50+
Marian den Ouden / Arie van Klaveren
 
Nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs!
Ook dit jaar hebben we (ondanks enkele flinke regenbuien) weer een leuk toernooi gehad met spannende wedstrijden en veel gezelligheid!

We gaan er vanuit dat het 4e Bonn & Mees Open dubbeltoernooi in juni net zo’n succes wordt als het afgelopen toernooi! Binnenkort kan hiervoor worden ingeschreven. Net als voorgaand jaar is de bedoeling om alleen met pouleschema’s te spelen. Wees er dus snel bij en schrijf je op tijd in!
 
Over enkele weken begint weer de voorjaarscompetitie. Kom dus gezellig langs als onze teams weer gaan strijden om het kampioenschap. Houd er wel rekening mee dat tijdens de competitie geen, of beperkte baanbeschikbaarheid is voor vrijspelen.
 
Tot ziens bij de competitie en/of ons 4e Bonn & Mees Open dubbeltoernooi!
 
Met sportieve groeten van de Technische Commissie,
Oscar, Paul, Luuk & Vincent

Lichtsleutel TVP                  
Wil je ’s avonds tennissen bij TVP, dan zal je in bezit moeten zijn van een lichtsleutel. Heb je nog geen sleutel maar wil je er wel graag één hebben? Neem dan contact op met Annemarie Klaassen (010 5017836 / 06-24606087). Zij zorgt ervoor dat je z.s.m. in bezit bent van een lichtsleutel. De lichtsleutel kost € 5,-.

Jeugd Commissie            
De afgelopen weken is ook de JC weer begonnen na een korte winterperiode. De afgelopen weken zijn al drie racketavonden georganiseerd. Afgelopen vrijdag 24 maart was er zo 1! Vanaf 7 uur, maar tegelijkertijd was er de informatieavond voor de competitieteams.
 
Na het invullen van de schema’s zal er voor de competitieleden ook een competitie training worden gegeven, zodat de kinderen goed voorbereid kunnen starten met de competitie!
 
Dan is er op zondag 2 april het openingstoernooi voor de jeugd! Waarbij er vele leuke dingen gedaan worden, maar met name wordt er natuurlijk getennist. Dus als je zin hebt om te komen tennissen, schroom je niet het wordt heel gezellig.
 
 
Dit jaar is er ook weer een open dag, dus ken je iemand die zin heeft om een keer te tennissen en om te kijken of hij/zij het leuk vindt? Er worden kennismakingslesjes verzorgd die dag! Waarschijnlijk kunnen wij dan voor het eerst gebruik maken van de kleine netjes die de JC ter beschikking hebben gekregen van de Vrienden van TVP. Onze dank daarvoor bij deze!
 
Dat was het weer, tot op de tennisbaan!
 
Met sportieve groet,
 
De jeugdcommissie

Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester TVP
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester TVP