Nieuwbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF
 
MAART 2017
Vloerprojectie in een nieuw jasje
omivista
omi komt met een volledig nieuwe versie van het omiVista vloerprojectiesysteem, met een interessante make-over van de software en een verlaging van de prijs.
 
De omiVista onderscheidt zich van andere projectiesystemen door zijn flexibiliteit en het grote aantal activiteiten. Het systeem heeft standaard ruim 300 apps aan boord, met verschillende spelelementen. Daarbovenop geeft omiVista u de mogelijkheid uw eigen apps te maken of bestaande activiteiten te veranderen.
 
 
Kom de nieuwe omiVista bekijken op Zorgtotaal!
 
Actief aan tafel!
omiVista MobiiZitten uw cliënten vaak passief aan tafel? Wilt u hen uitlokken tot bewegen, maar is een wandeling voor hen geen optie? Wilt u hun zinvolle dagbesteding bieden, maar hebben zij weinig mogelijkheden? Wilt u hen uitdagen, maar zijn de beschikbare activiteiten te beperkt? De veelzijdige omiVista is er nu ook in een tafelversie!
 
Speciaal voor ouderen kan deze versie uitgerust worden met het nieuwe “Care” pakket, met 50 activiteiten rond aansprekende thema’s, zoals het Nederland van vroeger.
 
 
Kom de omiVista Mobii bekijken op Zorgtotaal!
 
Kojo door de ogen van...
Film TriadeVoor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen is het niet eenvoudig zinvolle activiteiten te vinden. Voor veel van deze cliënten kan oogbesturing echter een hele nieuwe wereld openen.
 
Zo af en toe krijgen wij prachtig beeldmateriaal onder ogen, waarop te zien is hoe cliënten op oogbesturing reageren. Zo ook deze film van Triade, met een hoofdrol voor onze Kojo.
 
 
Kom de Kojo met eigen ogen besturen op Zorgtotaal!
 
Bezoek ons op Zorgtotaal 2017
Van 14 t/m 16 maart staan wij weer op Zorgtotaal in de Jaarbeurs in Utrecht.
 
“Zorgtotaal is hét platform voor professionals werkzaam in de zorg. Maak kennis met de laatste oplossingen, neem deel aan lezingen, demonstraties en simulaties en ontmoet uw vakgenoten.”
 
Wij demonstreren op Zorgtotaal voor het eerst de nieuwe omiVista Mobii tafelprojectie. Ook kunt u kennismaken met onze andere projectiesystemen en is de Kojo oogbesturingscomputer van de partij.
 
Wilt u zien wat oogbesturing kan betekenen voor de ontwikkeling van mensen met ernstig meervoudige beperkingen? Bent u benieuwd wat projecties kunnen betekenen voor dagbesteding, therapie of onderwijs aan mensen met een motorische en/of verstandelijke beperking, of voor het activeren van dementerende ouderen? Breng dan een bezoek aan onze stand!
 
U kunt rdgKompagne vinden in hal 7, stand E047. Via de onderstaande banner kunt u gratis toegangskaarten bestellen. Wij hopen u in onze stand te ontmoeten!
 
Banner Zorgtotaal
 
Laat u verrassen door de nieuwe mogelijkheden van Mind Express
Landgoed ZonheuvelMind Express is al jaren een vaste waarde op het gebied van ondersteunde communicatie. Mede dankzij waardevolle feedback van betrokken gebruikers en bevlogen therapeuten wordt Mind Express continu verbeterd, aangepast en uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. De afgelopen maanden werd veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van nieuwe content en kant-en-klare toepassingen.
 
Jabbla wil de nieuwe mogelijkheden graag met u delen. Hiervoor organiseren zij op donderdag 11 mei een Mind Express Congres op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Op dit congres kunt u kennis maken met PODD, Score en Amego, leert u hoe Mind Express ingezet kan worden voor communicatie, aangepast onderwijs, therapie en assessment, en komt u alles te weten over de combinatie met oogbesturing. Alle deelnemers ontvangen bovendien u een gratis licentie voor Mind Express Player.
 
 
Nieuw in TouchToTell: profielen delen
TouchToTell: profielen delenEr is weer een nieuwe update verschenen van de TouchToTell app. Deze update maakt het mogelijk communicatieprofielen uit te wisselen met andere apparaten. Dat was een veelgehoorde wens van therapeuten.
 
 
Kom ook eens naar een van onze workshops
WorkshopsDe workshops van rdgKompagne zijn een uitstekende manier om kennis te maken met hulpmiddelen voor communicatie en bediening, maar ook om uw kennis over onderliggende methodieken te verdiepen en nieuwe ideeën op te doen. Enkele ervaringen van deelnemers:
 
"Interactief snoezelen en oogbediening zéér interessant!"
"Ik heb veel handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan."
"Grootste winst is dat ik op andere sporen werd gewezen. Dat geeft verdieping."
"Docent is kundig en prettig, stimulerend en betrokken."
"Duidelijke uitleg door praktische voorbeelden. Erg leuk."
 
Eind maart gaat er weer een nieuwe ronde workshops van start. Wij nodigen therapeuten, ouders, begeleiders en andere belangstellenden van harte uit om aan onze workshops deel te nemen.
 
30 maart Pc- en tabletbediening
6 april
Basiscursus Mind Express 4
13 april
Basiscursus Tobii Communicator
20 april
Oogbesturing
11 mei
Leren communiceren (geaccrediteerde cursus)
18 mei Ondersteunde communicatie bij EMB (geaccrediteerde cursus)
1 juni
Inrichten dynamische systemen (geaccrediteerde cursus)
 
Voor instellingen verzorgen wij ook workshops op maat en op locatie. Vraagt u ons vooral naar de mogelijkheden.
 
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, of omdat u bent opgenomen in het relatiebestand van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder.