Nieuws en Inspiratie - Oktober 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over kennis delen, en over bijleren (van elkaar).
  • Inspiratie: over als je denken je in de weg zit.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
E book 
 
Ik krijg wel eens te horen: ‘Marijke, waarom geef je zoveel knowhow gratis weg in jouw E book?’. Ik zeg dan altijd dat kennisdelen mijn tweede natuur is en dat ik daarvoor al veel heb terug gekregen. Dus, daarom hier nog eens de link naar mijn E book ’10 bouwstenen voor een werkplek waar medewerkers met goesting en engagement komen werken’.
 
 
Virtueel Café 
 
Als je zelf ook graag deelt, netwerkt, bijleert, contacten legt of gewoon nieuwsgierig bent, dan is dit een hele fijne besloten Facebook groep. Ik voeg je met veel plezier toe aan dit virtuele netwerk.
 
 
 
Certificaat kernkwadranten 
 
Ik ben al langer fan van het model van de kernkwadranten van Daniel Ofman. Ik gebruik het heel graag als het gaat over samenwerken in teams. Ik ga mezelf er nog verder in verdiepen en ben volop bezig een certificering te behalen. Heb al twee dagen intensieve training achter de rug. Ik kan het alleen maar aanraden. Zie ook deze link.
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Als je denken je in de weg zit …
 
 
 
 
Markant 
 
Dankzij Inge van Markant mocht ik al een paar keer mijn verhaal over de 3 batterijen vertellen aan groepen enthousiaste en nieuwsgierige Markante dames. Via mijn verhaal deel ik wat ik geleerd heb uit mijn burn-out en vertel ik hoe ik nu met de drukte en hectiek van elke dag omga. Ik merk dat de aandacht steevast verscherpt zodra ik het heb over RET en hoe ik daarmee aan de slag ben gegaan.
 
 
Gedrag 
 
Ik heb een hele tijd veel last gehad van gepieker, van mijn eigen gedrag en emoties. Eerst zonder het te beseffen. Waardoor alles heel veel energie ging opslorpen. Met totale uitputting emotioneel en mentaal tot gevolg. Pas toen ik ziek was, heb ik RET of de Rationeel Emotieve Training  leren kennen. Door bewust te RET’ten kan ik nu mijn mentale en emotionele batterij opladen in plaats van uitputten.
 
 
Wat 
 
RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten ('ratio') te veranderen. Het klinkt misschien simpel en de theorie is ook niet zo moeilijk. Maar het kost wel de nodige oefening voor blijvend resultaat. Daarom is het ook een training.
 
 
Hoe 
 
Wil je graag meer weten? Via deze link kom je terecht op een filmpje waar de hele aanpak helder wordt uitgelegd.  
 
Er is ook een handig klein boekje uit de ‘for Dummies’ reeks.
 
 

 
Veel succes ermee!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be