AGENDA THUISWEDSTRIJDEN  
Zaterdag 26 september
11:00 uur Cubs 1 - SBN 1
12:00 uur Cubs 2 - AAC Rugby 
 
Zondag 27 september
11:30 uur Colts - Tovaal / Bekaro 1
13:00 uur Dukes 3 - RC Wageningen 1
13.00 uur Duckes Legends - Purple Panthers 2 veld RC Ducks in Boxtel
14:30 uur Dukes 2 - ASRV Ascrum 1 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Stuur naar
Digidukes@Dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1; Dukes 1 - LRC DIOK: 42-19
Dukes 2; Castricum RC - Dukes 2: 36-0
Dukes 3VRC The Vets - Dukes 3: 26-26
Duckes Legends; Scrumboks - Legends: 12-20
Dames; Dukes Dames - RC Waterland / Zaandijk 1: 19-83
Colts; BRC / RC Tilburg 1 - Colts: 5-96
Junioren; Junioren - Gelderland: 100-0
Cubs1; RRC2 - Cubs 1: 0-53
Cubs2; RC Tilburg - Cubs 2: 92-0
 
 
INDELING TRAININGSTIJDEN
Het bestuur heeft de indeling voor de trainingen door de diverse jeugd- en seniorenteams vastgesteld. Alle trainingen vinden plaats op dinsdag en donderdag aan de Limietlaan. Hieronder tref je een overzicht van de vensters aan waarbinnen de verschillende teams trainen. Meer informatie staat op de website.
 
BOUDIE BEDANKT!  
Dukes-boegbeeld vertrekt
Met een try heeft Boudewijn zaterdag in de wedstrijd tegen LRC Diok (42-19) afscheid genomen van The Dukes. Het boegbeeld van de Bossche rugbyvereniging stopt er mee. Blessures noopten hem die beslissing te nemen.
De Rouw wist al langere tijd dat het niet goed zat in zijn enkel, toch wilde hij van geen ophouden weten. De belangrijkste wedstrijd van het vorig seizoen (finale) heeft hij gespeeld. Maar een recentelijke vraag van de dokter of hij over vijf jaar nog normaal wilde lopen en met zijn kinderen wilde spelen maakten voor hem de keuze gemakkelijker. Dat hij zaterdag nog een keer met zijn "maten" op eht veld kon staan, maakte het afscheid compleet voor hem. "Het was super vet. Je stopt liever op het veld tussen je teamgenoten, dan op een maandagavond in een dokterskamer".
Met het vertrek van De Rouw verliest The Dukes een boegbeeld. Een prototype rugbyer met zijn imposante figuur, lange manen, wilde baard maar bovenal onverzettelijke blik in zijn ogen. Elf jaar sleurde en beukte hij in de modder en later op het kunstgras aan de Limietlaan.
"Ik wilde zaterdag nog een keer vlammen en dat is gelukt" zegt hij met een voldaan gevoel.

Tijdens het ererondje (uiteraard met zonen Wisse en Hilke - en een zoen voor Iris) langs het publiek was een verdiend "Boudie bedankt" te horen.

Bron: Guus Peter, Brabants Dagblad 21.09.2015
 
TBM WEEKEND
Bootcamp-boxtel 
Voor de turven, benjamins en mini's was dit weekend het jaarlijkse TBM-weekend. Boxtel was dit jaar de bestemming. Het weekend begon met een city-bootcamp op weg naar het station, met de trein naar Boxtel. Verschillende spellen en savonds het live kijken van twee wedstrijden van het WK rugby. Een geslaagd weekend waarbij de 'band of brothers' weer versterkt is.
 
DUKES ZOEKT DAMES!
 
THE DUCKES LEGENDS
Dit jaar is er een nieuwtje in DigiDukes. Voortaan worden er voor één team ook wedstrijden vermeld die niet aan de Limietlaan worden gespeeld. Dat is voor The Duckes Legends. Dit team bestaat - naar eigen zeggen - "uit de "oudjes" onder de leden van Ducks (uit Boxtel) en Dukes. Vroegen speelden ze tegen elkaar en dit jaar samen spelen maar zeker ook de sociale aspecten naar voren halen. Veel ervaring delen op het veld en lol tijdens en na de wedstrijd. Dat zijn de sportieve doelen van dit team. Op deze manier hopen ze ook het Rugby in Boxtel weer wat op de kaart te zetten.
Vanwege het drukke wedstrijdschema aan de Limietlaan worden de eerste thuiswedstrijden op het veld van Ducks in Boxtel gespeeld. Maar het is de bedoeling ook wedstrijden aan de Limietlaan te spelen".  
LEGENDS VECHTEN ZICH NAAR VERDIENDE OVERWINNING.
Afgelopen zondag speelden de Legends hun tweede wedstrijd van het seizoen, ditmaal op de Betuwse velden van de Scrumbocks. Dat het een zware wedstrijd zou worden, was vooraf al duidelijk, gezien de krappe selectie waarmee aangetreden werd. De statistieken daarentegen lieten wat anders zien, maar zoals de ervaren rotten zeggen “iedere wedstrijd vol erin”.
 
De eerste helft tasten beiden teams elkaar nog wat af. Er wordt voorwaarts stevig gewerkt; de scrums zijn zwaar maar staan stabiel. In de line-outs weten we regelmatig een balletje te stelen. De Legends komen via een penalty kick op voorsprong. Deze kleine voorsprong weten we echter maar enige tijd vast te houden nadat een doorgebroken speler de eerste try van de Scrumbocks scoorden. We laten ons echter niet uit het veld slaan door deze achterstand; door hard werken gaan de Legends de rust in met een voorsprong van 10-5 na een mooie try. In de break wordt duidelijk aangegeven dat we minder kleine foutjes moeten gaan maken. In de tweede helft blijkt de gekozen taktiek te werken. We hebben meer rust en blijven de Scrumbocks onder druk houden. 10 Minuten voor tijd wordt het nog spannend agv een zeer discutabele try met conversie van de Scrumbocks. Een kick in ons try-gebied leidt tot een dribbel-try; de referee oordeelt anders ... even kopjes koel houden ... Deze try zorgt voor een dusdanige drive bij de Legends dat er nog een mooie en verdiende try werd gescoord. De zege werd vervolgens veilig gesteld door een benutte penalty vlak voor tijd.
 
Het harde werken werd hiermee beloond. Ditmaal was het een schouder die knak zei; de schouder van Kamiel moest in het ziekenhuis weer rechtgezet worden. Een minder fijn debuut na 7 jaar niet gespeeld te hebben.
 
Volgende week krijgen we de Purple panters op bezoek in Boxtel.
 
WK RUGBY IN 'T CLUBHUIS
Ook komende week kan je een aantal wedstrijden van het WK Rugby op groot scherm in het clubhuis kijken. Komende week zien we je graag bij een van de volgende wedstrijden: 
Zondag 27 september
13.00 uur: Australië - Uruguay
15.30 uur: Schotland - USA
Als het druk genoeg is bekijken we ook de wedstrijd:
17:45 uur: Ierland - Roemenië
Dinsdag 29 september
17:45 uur: Tonga - Namibië
Donderdag 1 oktober
17:45 uur: Wales - Fiji
21:00 uur: Frankrijk - Canada
 
Wanneer het clubhuis dicht is, kan je thuis via RTL7 ook wedstrijden, live verslagen en documentaires bekijken.
Mocht je nog officiele merchandise van/voor het WK Rugby willen aanschaffen? Dat kan, klik hier
Je kan er  diverse shirts, caps etc. aanschaffen.
 
Het volledige schema van het WK Rugby 2015 tref je ook aan op onze website.
 
Week 39/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl