Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 277 |januari/februari 2015
 
DE BELOFTE BESTAAT 10 JAAR!
DE BELOFTE INGELOST  07-02 t/m 08-03
JOYCE OVERHEUL / DANNY FOOLEN / PIM TIELAND / ESTHER HOOGENDIJK / JOLIJN DE WOLF
SASKIA LAURANT / DOROTHÉ ARTS / KIM VAN ERVEN
 
En dat vieren we met de tentoonstelling De Belofte ingelost! Een selectie van kunstenaars die afgelopen tien jaar het traject de Belofte volgden laten recent werk zien. Deze kunstenaars hebben zich inmiddels een plek verworven in de hedendaagse kunstwereld. 

'De Belofte' is een project van Kunstliefde waarin recent afgestudeerde kunstenaars ervaringen delen en samen toewerken naar een tentoonstelling. Vanuit Kunstliefde worden ze hierin begeleid door professioneel beeldend kunstenaars en deskundigen uit het kunstcircuit. 

je bent van harte welkom op de feestelijke opening!
 
Opening zondag 8 februari 16.00: Frank Koolen, beeldend kunstenaar /docent Fine Art HKU

Meer informatie over De Belofte vind je op de website. De lichting van 2014 / De Belofte 10 kan je volgen via de facebookpagina. Zij zullen in mei exposeren.
 
 
 
Een van de kunstenaars in de Belofte ingelost is Esther Hoogendijk. In 2012 nam ze deel aan de Belofte 7 'De nacht ruikt anders'. Inmiddels is ze zelf een van de kunstenaars die vanuit Kunstliefde De Belofte begeleiden.
 
Esther werkt momenteel aan veel projecten op locatie, bijzondere installaties waarin ze structuren, materie en ruimte onderzoekt. In haar werk toont zij de realiteit in een ander perspectief. De basis voor haar ruimtelijke installaties zijn natuurverschijnselen en het dagelijks leven. 
 
In dit filmpje vertelt ze in haar atelier bij JAindus over haar werk
 
 
Podiumavond vrijdag 20 februari 20.00 uur
Doe mee! met het spel 'TELL your ARTtale'
door Eva den Heijer 
Beeldend kunstenaar/Docent HKU/Belofteteam
 
Als onderdeel van haar Master aan de HKU ontwikkelde Eva een spel waarmee bezoekers van musea en tentoonstellingen, al spelende in competitie met elkaar, worden gemotiveerd om de inhoud en content van kunstwerken beter tot zich te nemen en zelf betekenis te leren geven aan kunst. Door in het spel te kunnen winnen, via het succesvol uitvoeren van een serie visuele zoekopdrachten, worden mensen extra gemotiveerd aan het spel deel te nemen. Vice versa, door deze actieve deelname aan het spel, groeit vanzelf de interesse en ervaring om kunstwerken zelfstandig te gaan onderzoeken en beter te leren waarderen. 
 
Dit spel wordt door Eva al regelmatig met schoolgroepen in musea gespeeld. Dit gebeurt vooral om het spel volledig uit te testen, er praktische ervaring mee op te doen en te verbeteren. Diverse musea in Nederland en België hebben al hun belangstelling getoond of het spelsysteem aangekocht. 


 
 
 
Kijk voor meer informatie over Eva’s onderzoek en over de regels van het spel op haar website  
Ingang via de Lange Jufferstraat! / Breng gerust iemand mee.
 
 
 
 
 
1 t/m 31 mei
UtrechtDownUnder - ONDER CONTROLE
Actuele beeldende kunst in de gevangenis
 
In de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein vindt de tweede editie van UtrechtDownUnder plaats met de tentoonstelling Onder Controle.
In de cellen en aangrenzende ruimten zal werk te zien zijn van 40 beeldend kunstenaars waarvan het merendeel uit Utrecht komt.
Kunstenaars, in en buiten Utrecht, die zich aangesproken voelen tot de plek en het thema, worden uitgenodigd om vóór 15 februari documentatie in te zenden. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en een impressie van voorgaande editie op de website.
 
Vooruitlopend op de internationale tentoonstelling HACKING HABITAT. ART OF CONTROL (2016) in de gevangenis Utrecht wordt in samenwerking met Kunstliefde/UtrechtDownUnder een prijsvraag uitgeschreven. De kunstenaar met het meest overtuigende werk uit de tentoonstelling UtrechtDownUnder - ONDER CONTROLE, 1 t/m 31 mei in de gevangenis, krijgt een plaats in HACKING HABITAT. ART OF CONTROL.
(26 februari t/m 4 juni 2016)
 
 
Laatste week! nog t/m 1 februari
 
Hoe veilig voelen we ons nog binnen de 'stadsmuren', gedijen we in deze omgeving? Het stedelijk landschap is continu aan verandering onderhevig; er herrijzen nieuwe stadsdelen waar oude worden afgebroken. Voortdurend in ontwikkeling door de mensen die er leven. Wij zijn onderdeel van ons eigen bouwwerk.

 
 
Met werk van Aart Matser, Carien Vugts, Cisca Poldervaart, Frans Boon, Joyce Graafhuis, Ralph Zabel (HKU 2014), Roos van der Heiden, Roos van Zoest en Stan van Remmerden (HKU 2014).
 
 
Wordt lid van Kunstliefde! of geef iemand een lidmaatschap cadeau!
Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 

 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur