ART JANUARI
28 januari 2019


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
HILVERSUM
Inschrijving voor Open Atelierdagen, tot 4 februari
De inschrijving voor de Open Atelierdagen 2019 is in volle gang. Het bestuur van ART Hilversum nodigt professionele kunstenaars die wonen en/of werken in Hilversum uit om zich aan te melden. De Open Atelierdagen worden dit jaar gehouden in het weekend van 21 en 22 juni, en aanvullend (facultatief) ook in het weekend daarna.

Expositie in het museum
De overzichtsexpositie van werk van Hilversumse kunstenaars zal te zien zijn in Museum Hilversum in de periode van 21 tot 30 juni.

 
Inschrijvingstermijn
De uiterste inschrijvingsdatum is maandag 4 februari 2019. Inschrijving kan via de website van Art Hilversum, deelname 2019.
 
 
HILVERSUMSE MEENT
Open Deuren Dag winter-editie
Op zondag 3 februari van 13.00 - 17.00 uur
Mierenmeent 122

Neem een kijkje bij de deelnemende kunstenaars: 
Reinier van Bochove - reino-graffiti
Valesca Custers - schilderijen
Edith van Eijden - keramiek
Ludek Tikovsky - tikography
Sacha Wendt - design tassen

 
AMERSFOORT
Grafiek Manifestatie in Galerie de Ploegh
.
Galerie de Ploegh presenteert haar 36e Grafiekmanifestatie. Een sprankelende expositie met als altijd een veelzijdigheid aan kunst in (kleine) oplage.
Naast grafiek en fotografie onder meer multiples in keramiek, glas en steen. Met per kunstenaar één kunstwerk voor de aanbiedingsprijs van € 133,-. Tijdens de tentoonstelling met 47 kunstenaars is er elke zondagmiddag een bijzonder event, tot en met 10 maart.

Onder meer Mark van Praagh exposeert hier. Lees verder.
 
MUSEUM HILVERSUM
Tentoonstelling Zilveren Camera
Op vrijdag 1 februari is de opening van de tentoonstelling Zilveren Camera in Museum Hilversum. De Zilveren Camera is de belangrijkste jaarlijkse onderscheiding in de Nederlandse fotojournalistiek. De 70ste Zilveren Camera wordt uitgereikt door koning Willem-Alexander. 
De expositie is open voor het publiek van 2 februari tot en met 31 maart.
 
Kunst te huur
Zie je een mooi kunstwerk? Kopen is niet altijd noodzakelijk.
Beeldenmaker Deodaat Visser bedacht een oplossing voor wie niet direct een beeld wil kopen: huur een beeld bij hem!
En zo staat sinds begin november in de voortuin van Mauritslaan 27 in Hilversum zijn kleibeeld 'Een dozijn vluchtelingen'. Het staat symbool voor de vele duizenden naamloze vluchtelingen én slachtoffers, die dolend Europa doorkruisen op zoek naar een veilige plek.
 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks. Als u geen prijs meer stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven.
Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
 

 
Stuur deze email door naar een vriend(in)