PAM Nieuwsbrief

5. Onderhoud!
Beste ,
 
Complexbeheerders kiezen vaak voor PAM Galerij en balkonverhoging omdat zij haar producten op juiste wijze heeft gedocumenteerd. Zo heeft PAM diverse certificaten van erkende keurings- en testinstanties, waaruit blijkt dat aan de gestelde eisen van brandveiligheid wordt voldaan en zijn de producten (waar het relevant voor is) ook getest op stroefheid. Deze certificaten worden op verzoek aan opdrachtgevers verstrekt.
 
 
 
 
Dat is een eerste stap in het kader van de zorgplicht die een complexbeheerder heeft. Maar dan komt het onderhouden ervan. Ook daarvoor heeft PAM de benodigde documentatie. In deze PRODUCT BIJSLUITERS, zoals wij die noemen, staat omschreven hoe de producten het beste onderhouden kunnen worden. Bij een calamiteit geeft de bijsluiter ook raad, om het ontstane probleem te verhelpen. Bijvoorbeeld wat te doen als er een verfvlek op de vloer zit of wat te doen als er een hond op de vloer poept of plast? In de product bijsluiter staat welke (schoonmaak) middelen u kunt of mag gebruiken. 
 
Voornamelijk geeft de bijsluiter advies voor het normale onderhoud. Afhankelijk van gebruik en ligging worden vloeren nu eenmaal vuil. En als een vloer aan een schaduwrijke zijde van een gebouw ligt, dan kan in de herfst wat algvorming optreden. Dat is misschien vervelend, maar niet vreemd. Indien op tijd maatregelen worden genomen met de juiste middelen, dan beperkt de inspanning zich veelal tot periodiek gebruiken van het middel.
 
 
Onze ervaring is echter dat het (preventieve) onderhoud helaas niet of te laat wordt uitgevoerd. Als de effecten daarvan overduidelijk zichtbaar zijn, dan wordt alsnog de leverancier geraadpleegd omdat er een ‘groot’ probleem met het product is. Dit probleem heet echter vaak ‘gebrekkig of achterstallig onderhoud’. Zo werd ik onlangs door een opdrachtgever gevraagd een balkonvloer te inspecteren omdat gladheidsklachten waren gemeld. Het balkon was voorzien van een betonnen borstwering, zodat net hierachter niet veel licht kwam en het oppervlak groen was geworden. De bewoonster klaagde over de kwaliteit van de vloer, maar bij navraag bleek dat deze in de 7 jaar dat zij hier woonde nog nooit was schoon gemaakt.
 
In dit verband is het wellicht goed om te weten dat PAM voor haar klanten een totaal ontzorging kan bieden: schoonmaken én onderhoud verrichten. Hierbij wordt de vloer eens per jaar gereinigd, gecontroleerd op gebreken én de gebreken worden gerepareerd. De kosten van de reparatie worden niet verhaald op de bewoners, er is dus geen schuldvraag. Bij echt grote gebreken wordt een rapport opgemaakt met de omschrijving van de schade. Op deze wijze is de beheerder van een complex er dus altijd van verzekerd dat de galerij- en balkonvloeren er netjes en veilig bij liggen. 
 
 
Wilt u meer weten over de producten en diensten van PAM, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nodigen u graag uit, of komen naar u toe om nader kennis te maken.

Met vriendelijke groet,


Jan Luttikhuis

 
 
Doorsturen

Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief interessant kan zijn? Stuur het dan door.
U kunt een abonnement nemen via: Stuur deze email door naar een vriend
 
Wijzigingen

Opzeggen voor deze nieuwsbrief kan vanzelfsprekend altijd! NIET door ons te mailen, maar via de link onderaan. E-mailadres verandert? Wijzig hem onderaan. 
PAM Galerij en balkonverhoging B.V.,
Virulyweg 1, 7602 RG Almelo,