Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Den här gången bjuder vi in till en ny kurs, Patentstickning med Ivar Asplund, läs mer i inbjudan nedan!

Februari är redan här, och nu drar Drops sockgarnskampanj Sockelicious igång! Under hela februari ger vi 25% rabatt på Drops Fabel och Drops Delight :)
 
 
 
 
Kampanjpriser:
 
Fabel enfärgad, nu 20 kr istället för 26 kr
Fabel print, nu 21 kr istället för 28 kr
Fabel long print, nu 23 kr istället för 31 kr
Delight, nu 26 kr istället för 35 kr
 
Observera att du ej har någon bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
 
 
 
 
 
   
Ett par platser kvar!
På grund av återbud har vi just nu passande nog ett par platser kvar på kursen Lär dig sticka sockor, söndag 16 februari kl 10-15. 
Det här är kursen för dig som vill lära dig att sticka dina egna sockor! Vi stickar i tunt sockgarn efter ett basmönster. Vi går i lugn takt igenom hur du gör hälen och stickar oss igenom alla moment som ingår. Efter det stickar vi vidare på fot och tå så långt vi hinner. Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
Nu finns det ju inget som hindrar att man använder sockgarner till annat än sockor, varför inte sticka vantar, sjalar, mössor eller koftor? I Garnstudio Drops Designs mönsterarkiv hittar man många snygga modeller, här är några av mina favoriter som man kan sticka i Fabel eller Delight, eller annat garn i motsvarande grovlek.
 
 
  
 
Flera av Born to knits snygga vantar och mössor går alldeles utmärkt att sticka med Fabel som det enfärgade garnet.
      Vantar Britta                 Mössan Maja              Vantar Karin Kurbits        Vantar Elise
 

Ny kurs: Patentstickning
Torsdag 20 februari kl 18.30-21.00

Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till halskragar och varma tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Inga speciella förkunskaper krävs förutom att kunna lägga upp och sticka vanliga räta och aviga maskor.
 
 
Mönsterinspiration på nätet!
Idag finns massor av stickinspiration att tillgå på nätet. De flesta är säkert bekanta med
Garnstudio Drops Designs mönsterarkiv på deras hemsida, men numera har även andra svenska garnleverantörer som t ex Järbo massor av beskrivningar utlagda på sin hemsida, några exempel är dessa:
 
 
 
Är man bekväm med att sticka på andra språk än svenska är såklart forumet Ravelry en guldgruva, här hittar du i stort sett allt inom garn, stickning och virkning. Knitty.com och Twist Collective är andra inspirationskällor med engelska beskrivningar, på Knitty är alla mönster gratis men på Twist Collective köper man beskrivningarna som PDF:er. Ett av mina senaste fynd där är den vackra jackan Thorntower. Den skulle nog bli himla snygg i Cascade 220...
 
Har du hittat ett spännande mönster på nätet så ta gärna med dig det in, eller använd vår kunddator för att ta fram det i butiken. Vi hjälper gärna till med att hitta lämpliga garnalternativ ur vårt sortiment. 
  
  
Stickcafé på Kristinehovs Malmgård på söndag 9/2
  
Vi påminner om säsongens första stickcafé. Under våren rekommenderar vi alla stickcafésugna att ta sig till Hornstull för att besöka Kristinehovs Malmgård under deras kultursöndagar där det bland annat arrangeras stickcafé. Ivar Asplund medverkar på stickcaféerna och det finns gott om plats för många deltagare.
 
Boka in vårens kultursöndagar redan nu:
9 februari, 9 mars, 13 april, 11 maj
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!