Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 278 |maart 2015
 
 
14 maart t/m 12 april

IN BEWEGING - Alleen de verandering houdt stand
Voorjaarsledententoonstelling

Opening: zondag 15 maart 16.00 uur door
Iris van Peppen, Comtemporary dance artist
 
 
Kunstliefde is in beweging! Tentoonstelling met werken van kunstenaarsleden van Kunstliefde met als thema beweging. Wat is er in beweging en wat beweegt ons? Wordt je in beweging gezet of word je uitgedaagd tot vernieuwing en verandering? Beweging is een thema dat veel in de kunst wordt gebruikt en veel kunstenaars heeft geïnspireerd in fotografie, schilder-en beeldhouwkunst maar ook in kunst die letterlijk beweegt, installaties en video. 
 
Open woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur.
 
Podiumavond in het kader van 'In Beweging'
Vrijdag 20 maart 20.00 uur
Documentaire PINA (2011) van Wim Wenders
 
PINA is een film voor Pina Bausch van Wim Wenders. Het is een dansfilm, gedragen door het Ensemble des Tanztheaters Wuppertal en door de bijzondere kunst van haar choreografe die overleed in de zomer van 2009.

De beelden nemen ons mee naar de kern van een nieuwe dimensie. Eerst op het podium van het toonaangevende en legendarische dansgezelschap en daarna buiten het theater, met de dansers, in de stad Wuppertal en zijn omgeving. Deze plaats was de thuishaven van Pina Bausch waaruit ze gedurende 35 jaar haar creatieve kracht putte.
 
Een fascinerend en spetterend portret van dit dansgezelschap en haar inspirator.
 
 
Let op: Ingang via de Lange Jufferstraat
 
Foto: Laurent Phillipe
 
 
Werk van Danny Foolen en Saskia Laurent in de bovenzaal
 
De Belofte is een project van Kunstliefde voor startende kunstenaars. Vanuit Kunstliefde worden ze ondersteund door professioneel beeldend kunstenaars en deskundigen uit het kunstcircuit.
 
 
 
 
 
 
 
 
LAATSTE WEEKEND
de belofte ingelost !- 10 jaar de Belofte
 
Op zondag 8 februari werd de tentoonstelling met groot succes feestelijk geopend door kunstenaar en docent aan de HKU, Frank Koolen. De opening werd druk bezocht en de tentoonstelling is een succes.
8 kunstenaars die in de afgelopen 10 jaar het traject De Belofte volgden exposeren recent en speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt werk. Installaties, schilderijen, video - een veelzijdige tentoonstelling waar veel valt te beleven. Nu nog te zien bij Kunstliefde t/m a.s. zondag.
 
Crowdfundingactie De Belofte 10

De Belofte 10 is inmiddels al een heel eind op weg!;
fanatiek werken ze toe naar hun tentoonstelling eind mei. Vanaf 15 maart starten zij een crowdfundings-actie binnen het Beloftetraject. Wil je investeren in de toekomst van deze nieuwe generatie kunstenaars? volg hun dan via hun facebookpagina en hou deze nieuwsbrief in de gaten. Binnenkort kan je hun vinden op voordekunst.nl > en als funder wordt je natuurlijk beloond met een leuke tegenprestatie van de kunstenaars. 
 
 
 
 
1 t/m 31 mei UtrechtDownUnder ONDER CONTROLE
Actuele beeldende kunst in de gevangenis

Vanaf 1 mei is het zover; voor het eerst gaan de gevangenisdeuren aan het Wolvenplein open voor het publiek! Het projectteam van Kunstliefde organiseert de tweede editie van UtrechtDownUnder in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein. Uit 268 kunstenaars die documentatie inzonden zijn door een externe selectiecommissie ca 36 kunstenaars geselecteerd die uitgenodigd worden werk aan te leveren voor de tentoonstelling ONDER CONTROLE. 
 
Binnenkort is de nieuwe website klaar, maar voor wie nog een kijkje wil nemen bij de vorige editie in de Werfkelders, dat kan via www.utrechtdownunder.nl 
Verder kan je UtrechtDownUnder volgen via facebookpagina www.facebook.com/utrechtdownunder
 
 
Wordt lid van Kunstliefde! of geef iemand een lidmaatschap cadeau!
Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 

 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur